Braco gledao trio iz Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 12:28

Bajern zainteresovan za Gravenberha, Entonija i Mazrauija

Puno se imena dovodi u vezu sa Bajernom poslednjih nedelja i meseci. Odlazak Niklasa Zilea u Dortmund na kraju sezone uslovljava dolazak novog štopera; na izlaznim vratima je Korentan Toliso, a već duže vreme postoji ideja o kupovini klasičnog desnog beka, pošto je Benžaman Pavar sve eksplicitniji u nameri da se vrati na mesto centralnog defanzivca. Kada se tome doda da nisu angažovane adekvatne zamene za Davida Alabu i Tijaga Alkantaru, onda ne treba da čudi što se u vezu sa Bavarcima dovodi makar deset imena.

Od ranije je poznato da su kandidati za Zileovu zamenu Matijas Ginter (Menhengladbah), Antonio Ridiger i Andreas Kristensen (Čelsi). Kao velika želja Julijana Nagelsmana prethodnih dana puno se pominjao Hrvat Borna Sosa, a ni izvanredne partije Davida Rauma ove sezone i prava eksplozija u dresu Hofenhajma nisu prošli neopaženo kod Bajernovih skauta.

Izabrane vesti

Ipak, primarni ciljevi drukčije su postavljeni u Minhenu. Tako makar tvrdi Kristijan Falk u svom tradicionalnom podkastu na Bildu "Bayern insider".

Pored štopera kog žele da dovedu bez obeštećenja (i za platu do 10.000.000 evra bruto), Oliver Kan i Hasan Salihamidžić najčešće i najkonkretnije gledaju ka Amsterdamu.

Neko će reći ništa novo - u pitanju su Rajan Gravenberh, Nusair Mazraui i Entoni - međutim radi se o tome da u Minhenu svu trojicu vide kao potencijalna pojačanja. Falk navodi da Braco i njegovi saradnici u Brazilcu Entoniju vide novog Arjena Robena i taj bi momak mogao da postane posebno interesantan ukoliko u najskorije vreme ne dođe do potpisa novog ugovora sa Seržom Gnabrijem.

U Rajanu Gravenberhu Nemci vide novog Pola Pogbu i igrača potpuno kompatibilnog sa Jozuom Kimihom i Leonom Goreckom, dok je Mazraui najinteresantniji jer mu ugovor ističe kroz tri meseca.

Hasan Salihamidžić boravio je prethodnih dana u Amsterdamu, odgledao dve utakmice Ajaksa i uspostavio prve kontakte sa ljudima iz uprave kluba.

Falk navodi da Bavarci ne planiraju da ponude više od 25.000.000 evra za Gravenberha. Tek nešto više platili bi Entonija.


tagovi

Rajan GravenberhNusair MazrauiAntoni

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara