Rikardo Orta slavi pogodak (©AFP)
Rikardo Orta slavi pogodak (©AFP)

Braga kvari Nasionalovu bajku: Drugoligaš na rubu ispadanja u treći rang bori se za finale kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 12:32

Tim sa severa Portugalije veliki favorit na Madeiri u prvom meču polufinala

Samo četiri tima su i dalje zastupljena u Kupu Portugalije, a jedan od njih je drugoligaš. Nasional se dokopao polufinala i sada ga čeka ogroman zadatak protiv Brage. Tim sa Madeire se u sklopu kampanje sastajao sa klubovima iz nižih liga, zbog čega bajku u nacionalnom takmičenju ne treba precenjivati.

Braga ima uspešnu sezonu i trećeplasirana je na tabeli posle 27 utakmica u Primeiri. Stoga bi bilo utoliko više iznenađujuće kada bi se oprostila od borbe za pehar u Kupu. U četvrtfinalu tim sa severa je eliminisao Benfiku posle izvođenja penala.

Izabrane vesti

Nasional je stigao do polufinala portugalskog kupa prvi put od sezone 2014/2015 i to kao drugoligaš. Pritom, nimalo Alvinegrosi ne blistaju u Segundi. Naprotiv, u opasnosti su da ispadnu u treći rang. Trenutno su tek 15. na tabeli sa 28 poena, samo dva više od mesta koje vodi u plej-aut.

Nasional je trenutno u seriji od tri poraza, što je dodatno pogoršalo situaciju u borbi za opstanak. U trenutnom stanju Alvinegrosima bi bilo razumnije da se ne nadaju i ne zapinju previše u Kupu, ali teško je odoleti maštarijama kada se stigne tako daleko, u predvorje borbe za vredan pehar.


20.30: (9,00) Nasional (5,00) Braga (1,35)


U poslednjih nekoliko nedelja posebno je belo-crna odbrambena linija ostavila slab utisak. Otkako je pobedio Kovilju sa 2:0, Nasional je primio 11 golova u četiri prethodne takmičarske utakmice, u proseku skoro tri po meču. Pored toga, ekipa iz Funšala nije zatresla mrežu u protekla tri okršaja. Glavni trener Filipe Kandido nema veće kadrovske brige na koje bi mogao da se žali i počeće sa najjačim mogućim igračima.

Braga je podbacila u Liga kupu, ali se preko Benfike domogla završnice u Kupu. Šansa za četvrti pehar najmasovnijeg portugalskog takmičenja i dalje postoji. Braga je poslednji put osvojila Kup 2021.


S obzirom na to koliko je tim Artura Žorža bio jak protiv Estorila prošle nedelje, prirodno je da se očekuje da možda završi posao već u prvom duelu na Madeiri. Gosti su pošteđeni bilo kakvih kadrovskih briga i očekuje se da će utakmicu početi sa istim startnim igračima kao protiv Estorila u pobedi 4:1 prošlog vikenda. Srpski reprezentativac

Uroš Račić očekuje se na klupi.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice 1-3I & 1-3II poluvreme

---------------------

KUP PORTUGALIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

20.30: (9,00) Nasional (5,00) Braga (1,35)

Četvrtak (26.4.)

21.30: Famalikao - Porto

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeNasionalBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara