Fudbaleri Brage (©Reuters)
Fudbaleri Brage (©Reuters)

Braga napada treći trofej, Estoril piše istoriju

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 14:27

Liga kup Portugalije: Večeras (20.45) u Leiriji se odlučuije o prvom peharu u Portugaliji. Tim sa Munisipala ima ulogu favorita

Braga ove sezone nije kandidat za titulu. Daleko je od borbe za tron u Primeiri pored velike trojke portugalskog fudbala - Benfike, Porta i Sportinga. Prilika za prvi trofej ove sezone u zemlji na Iberijskom poluostrvu je današnji (20.45) finale Liga kupa na neutralnom terenu u Leiriji.

Tim sa Munisipala ima već dva trofeja u ovom takmičenju, poslednji put u sezoni 2020/2021, dok ima i dva Kupa Portugalije. S druge strane, Estoril nema trofej u svojim redovima, a igraće u prvom finalu nekog takmičenja posle 80 godina, od poraza od Benfike (0:8).

Izabrane vesti

Braga je u prethodnoj rundi dobila na svom teenu Sporting sa 1:0 golom Španca Abela Ruiza. Pre toga je pobeđen Famalikao u gostima u Primeiri sa 2:1, pa je ovo lepa prilika za trofej u 2024.godini i nagoveštaj boljeg drugog dela sezone.

20.45: (1,45) Braga (4,50) Estoril (7,00)

Estoril je prethodne nedelje napravio senzaciju, eliminisao je šampiona Portugalije Benfiku i to na Lužu u Lisabonu. Pose 90 minuta je bilo 1:1, a posle penala došao je do meča za pehar u Leiriji. Pre tog iznenanđenja, Estoril je vezao tri poraza u prvenstvu, pa je tek na 15. mestu sa samo bodom manje od Rio Ave koji je u opasnoj zoni i čega ga grčevita borba za opstanak u najboljem društvu portugalskog fudbala.

U Primeiri ove sezone Braga je bila uspešnija. Na Kamenolomu je savladala današnjeg rivala sa 3:1. Ove sezone učesnik Lige šampiona nije izgubio od Estorila devet godina, odnosno na 11 utakmica. Ima čak devet pobeda i ulazi u večerašnji obračun kao veliki favorit.

LIGA KUP PORTUGALIJE – FINALE (JEDAN MEČ – LEIRIJA)

Subota

20.45: (1,45) Braga (4,50) Estoril (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortugalijaLiga kup PortugalaBragaEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara