Bruna (levo) protiv Benfike (©Reuters)
Bruna (levo) protiv Benfike (©Reuters)

Braga pokazala zube Romi, a Bruma kakav je majstor TSC-u (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 23:26

Portugalski klub remizirao sa Vučicom na pripremama u pretposlednjoj proveri pred dvomeč sa timom iz Bačke Topole u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Fudbaleri Brage privode kraju pripreme za nastupajuću sezonu, a u pretposlednjem duelu pred prvi takmičarski susret protiv TSC-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, remizirali su sa Romom - 1:1 (0:1).

Trener Artur Žorž je izveo kvalitetnu postavu od prvog minuta, promešao karte u nastavku, a statistika i konačan rezultat nedvosmisleno ukazuju da je njegova ekipa bila potpno ravnopravan rival finalisti prošlosezonskog izdanja Lige Evrope.

Izabrane vesti

Braga je čak imala nešto više vremena loptu u nogama (54-46 odsto), a interesantno je da su oba tima uputila po 10 šuteva i u četiri navrata pogodila metu.

Ekipa Žozea Murinja je do prednosti stigla u 32. minutu. Duga lopta ka Stefanu El Šaraviju. Odlično ju je italijanski reprezentativac prihvatio pred golom rivala, odložio potom na stranu ka Nikoli Žalevskom. Poljski vezista je prošao levom boku, zavrnuo na ivicu peterca, a na pravom mestu se našao El Šaravi i rutinski zatresao mrežu iza golmana portugalske ekipe, Brazilca Mateusa Magaljaesa.

Napravio je Žorž pet izmena u nastavku, a izjednačenje je u 86. minutu doneo na sjajan način Bruma. Posle centaršuta sa desne strane, Simon Banza je zakačio loptu glavom i prosledio je ka Brumi koji je akrobatski zahvatio loptu i zakucao je u mrežu Rimljana za 1:1.

Bragu još 29. jula čeka generalna proba protiv Nice kod kuće, a onda osmog avgusta dočekuje TSC u Kamenolomu.

BRAGA - ROMA 1:1 (0:1)

/Bruma 86 - El Šaravi 32/

Braga (4-2-3-1): Mateus; Gomez (od 46. Mendes), Fonte (od 61. Satči), Niakite, Borha; Al Musrati (od 76. Zalazar), A. Orta; Vitor Karvaljo, R. Orta (od 61. Fernandes), Bruma; Ruiz (od 46. Banza)

Roma I poluvreme (5-3-2): Patrisio; Kristensen, Mančini, Smoling, Ljorente, Žalevski; Bove, Kristante, Auar; El Šaravi, Beloti

Roma II poluvreme (5-3-2): Svilar; Karsdorp, Endika, Ibanjez, Pagano (od 87. Pisilji), Čelik; Pelegrini, Matić, Spinacola; Dibala, Beloti


tagovi

BragaRomaTSC Bačka TopolaBrumaEl Šaravi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara