Brajan Ruiz (©AFP)
Brajan Ruiz (©AFP)

Brajan Ruiz osvojio krunu, Alahuelense 30. put šampion Kostarike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 06:32

Ekipa jednog od najboljih fudbalera ove zemlje Srednje Amerike u poslednjih desetak godina i u revanšu finala plej-ofa sa 1:0 pobedila Eredijana za koji nije igrao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Džon Ruiz

Kada je bio u najboljim igračkim godinama Brajan Ruiz je važio za umetnika na terenu, vezistu lucidnih poteza. Pružao je odlične partije u dresu Kostarike, napravio je solidnu karijeru u Evropi, igrajući za Gent, Tvente, Fulam, PSV Ajndhoven i Sporting iz Lisabona. Poslednjih sezona igrao je u Brazilu za Santos, a onda je u julu ove godine u smiraj karijere, u 35. godini, odlučio da se vrati u otadžbinu, da osvoji krunu u svom Alahuelenseu gde je i počeo karijeru.

I uspeo je... Ekipa iz Alahuele je osvojila 30. put titulu šampiona Kostarike. U finalu plej-ofa oba puta je slavila sa po 1:0 protiv Eredijana.

Izabrane vesti

Jedini gol u revanšu na stadionu Alehandro Morera Soto delo je Džonatana Moje u 31. minutu. Brajan Ruiz je odlično centrirao, a napadač domaće ekipe je sa sedam, osam metara glavom pogodio mrežu gostiju.

Moja je takoće igrao na Starom kontinentu, ima je dve kratke avanture u Evropi - u španskoj Ueski i ukrajinskoj Žirki, a nosio je i dres najtrofejnijeg kluba u Kostarici Deportiva Sarpise. On je sa 12 golova bio najbolji strelac tima. Postigao je šest golova na poslednjih šest utakmica i uz Ruiza bio motor ekipe koja je donela klubu iz Alahuele 30. krunu prvaka države.

Sa jubilarnom titulom, Alahuelense se učvrstio na drugom mestu najboljih timova u Kostarici. I dalje je neprikosnoven Deportivo Saprisa sa 35, dok je Eredijano stao na 28.

Eredijano je bio oslabljen u revanšu finala. Nije mogao da računa na jednog od najjačih aduta, takođe momka koji se vratio posle godina provedenih u Evropi, ali koji do sada nije uspeo da iskaže pun potencijal - Džona Ruiza. On je zarađivao pečalbarski hleb i u Srbiji noseći dres Crvene zvezde, ali se nije proslavio u redovima srpskog šampiona. Iskusni krilni napadač služi suspenziju od čak šest utakmica zbog crvenog kartona, a noćašnji okršaj mu je bio peti zaredom koji je gledao sa tribina.



tagovi

KostarikaEredijanoHeredijanoAlahuelenseBrajan Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara