Detalj ispred stadiona Brajtona (©Reuters)
Detalj ispred stadiona Brajtona (©Reuters)

Brajton “preko veze“ dovodi najboljeg igrača i prvog strelca senzacije iz Belgije

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 19:27

Gazda Brajtona je ujedno i suvlasnik kluba iz Brisela

Belgija je izgleda spremna da u ovom veku dobije šampiona koji nije Anderleht, Standard, Genk, Gent ili Briž. Union nije mali klub pošto je iza Anderlehta i Briža po broju osvojenih nacionalnih titula, ali kako je poslednju osvojio pre skoro devet decenija, nema dileme da bi odlazak na tron posle toliko vremena bio ravan senzaciji.

Union sada ima devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Briž, ide sigurnim koracima ka tituli – mada ostaje i plej-of runda po završetku ligaškog dela –, a već sada je izvesno da će od leta ostati bez svog najboljeg igrača i prvog strelca prvenstva Deniza Undava.

Izabrane vesti

Nedelja, 13.30: (2,45) Union (3,35) Anderleht (2,90)

Naime, Brajton planira da “preko veze“ i pre kraja zimskog prelaznog roka stigne do potpisa nemačkog napadača, kako bi se izbegao scenario da konkurencija uskoči i pokupi ga ranije. Galebovima je ključ do Undavovog potpisa vlasnik Toni Blum, s obzirom na to da je takođe i jedan od suvlasnika Uniona.

Blum je kupio deonice u Unionu pre tri godine, a Undav bi bio prvi igrrač koji bi prešao u Brajton tokom tog vremena. S druge strane, Brajton je već slao neke igrače na pozajmicu u Union, pre svih Japanca Kaorua Mitomu i Poljaka Kaspera Kozlovskog.

U slučaju potpisa za Brajton Undav bi postao jedan od igrača sa bajkovitim usponom karijere. Naime, pre samo četiri godine nastupao je za trećeligaša Mepen, odakle je i stigao u Union kao slobodan igrač. Sada bi mogao da ostvari transfer karijere i zaigra u premijerligaškom društvu...

Podsetimo, Brajton ima iskustvo dovođenja igrača iz Belgije, Holandije i okoline. Transfera Leandra Trosara iz Genka u vrednosti od 20.000.000 evra reći je najskuplji u klupskoj istoriji, pre pet godina doveden je Hoze Izkierdo iz Briža, te Alireza Jahanbakš iz AZ Alkmara...


tagovi

Union Sen ŽiloazZimski prelazni rok 2015BrajtonDeniz Undav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara