Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bravo i prečka zaustavili Mesija, Sančez "zaokružio" Južnu Ameriku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 04:05

Fudbaler Intera se upisao u strelce u remiju sa Argentinom, jedinom reprezentacijom sa Zelenog kontinenta čiju mrežu do sada nije tresao - 1:1

Čile odbija da umre! I pored slabih rezultata u dosadašnjem delu kvalifikacija za Svetsko prventvo, reprezentacija Martina Lasartea je u derbiju sedmog kola, na gostovanju Argentini, uspela da se domogne velikog boda i sačuva nade da će se naredne godine naći na smotri najboljih zemalja sveta u Kataru – 1:1 (0:1).

Čileanci posle sedam mečeva imaju pet bodova, dok je Argentina i dalje neporažena na drugoj poziciji sa 11 bodova.Rivala kojeg su uspevali da dobiju u prethodna dva međusobna susreta, izabranici Lionela Skalonija večeras nisu uspeli da savladaju, mada su prikazanom igrom zaslužili sva tri boda.

Izabrane vesti

Razlog zbog kojeg su ostali bez celog plena leži u fantastičnoj partiji kapitena Klaudija Brava. Kao u najboljim danima branio je čuvar mreže Betisa, u nekoliko navrata izvrsnim intervencijama zaustavljao udarce Lionela Mesija, a u finišu meča pogledala ga je i sreća.

Desetak minuta pred kraj utakmice kapiten Argentine izveo je slobodan udarac sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku, nakon čega se lopta odbila u gol-aut. Ali nije Bravo uspeo u potpunosti da ga zaustavi. Mesi, koji je pre pet godina u finalu Kopa Amerika baš protiv Čilea promašio jedanaesterac u penal-lutriji, večeras je pogodio u 25. minutu i Albiselestima doneo prednst.

Međutim, nije vođstvo domaćina trajalo dugo. Daleko najbolji fudbaler Čilea na večerašnjoj utakmici Aleksis Sančez, izjednačio je nakon odlične povratne lopte Garija Medela sa druge stative i postigao svoj prvi gol protiv Argentine, jedine južnoameričke reprezentacije kojoj do večeras nije nikada tresao mrežu, čime je praktično "zaokružio" Zeleni kontinent. Pride se učvrstio na večnoj listi najbolji strelaca reprezentacije sa 46 pogodaka i izjednačio sa Ivanom Zamoranom sa 17 golova u mundijalskim kvalifikacijama, jednim manje od rekordera u La Rohe Marsela Salasa.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) - 5. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Venecuela 3:1 (1:1)

/Moreno 5, 83, Beharano 60 – Šanselor 26/

Petak

Urugvaj – Paragvaj 0:0

Argentina – Čile 1:1 (1:0)

/Mesi 23pen – Sančez 36/

Peru – Kolumbija 0:3 (0:1)

/Mina 40, Uribe 49, Luis Dijaz 55/

Subota

02.30: (1,25) Brazil (6,25) Ekvador (11,0)

***Kvote su podložne povredama



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Čileakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara