Rafael Sobis, napadač Kruzeira (@Reuters)
Rafael Sobis, napadač Kruzeira (@Reuters)

Brazil 2: Koritiba hita ka eliti, Kruzeirova "deža vi" sezona

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.10.21. | 23:15

Lider Serije B dočekuje velikana iz Belo Orizontea koji će i naredne godine morati da igra u drugoligaškom karavanu. Gosti bez prvog strelca tima, Bolivijca Marsela Morena

Nikad zvučnija brazilska Serija B. Čak tri bivša šampiona Brazila (Kruzeiro, Vasko i Botafogo), od toga dva nekadašnja prvaka Južne Amerike (Kruzeiro i Vasko) igraju u drugom rangu takmičenja u zemlji fudbala. Dok timovi iz Rija imaju šanse da se odmah vrate u elitu, velikan iz Belo Orizontea tavori.

Za Kruzeiro je ova sezona „deža vi“ prethodne. U jednom trenutku u opasnoj zoni, ali izlazak iz nje i sredina tabele. Malo za milionsku armiju navijača dvostrukog šampiona kontinenta i četvorostrukog prvaka Brazila. Prošle sezone je ulogu vatrogasca imao Luiz Felipe Skolari, koji sada gasi požar u Gremiju, a trener tima iz Belo Orizoneta pre dva meseca postao je Vanderlej Luksemburgo, još jedan nekadašnji selektor Selesaa.

Izabrane vesti

02.30: (2,85) Koritiba (2,55) Kruzeiro (2,95)

Kruzeiro je tek na 12. poziciji, sa 13 bodova manje od Botafoga, Gojasa i CRB-a, timova koji se bore za ulazak u Seriju A. Brazilski gigant je bliži donjem delu tabele, jer Londrini na 17. mestu (poslednje koje vodi u niži rang) beži samo pet bodova.

23.55: (1,88) Botafogo (3,30) CRB (4,10)

Ipak, bilo bi prava senzacija da Kruzeira i naredne godine ne gledamo u Seriji B. Tim iz Belo Orizontea je kralj remija u ovom šampionatu. Ima čak 14 nerešenih ishoda u 28 kola.

U 29. kolu Serije B, Kruzeiro gostuje noćas (02.30) lideru Koritibi, ekipi koji hita ka povratku u Brazileirao. Tim iz Kuritibe je bez poraza na poslednjih sedam utakmica. Čak tri remija u prethodna četiri kola malo su pokvarila utisak, ali zeleno-beli i dalje imaju šest bodova više od timova koji prete da ugroze ulazak u najviši rang.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Trener domaćeg tima Gustavo Morinigo moći će da računa na Enrikea i vezistu Robinja koji su zbog suspenzija propustili meč sa Remom u prethodnom kolu. Napadač Vagininjo je i dalje rovit i neizvestan za današnji duel. Gosti dolaze bez Bolivijca Marsela Moreno koji sa svojom selekcijom igra kvalifikacije za Mundijal u Kataru. On je sa pet pogodaka najbolji strelac tima. Luksemburgo je za ovaj duel pridodao mlade igrače - beka Rikelmea, napadača Vitora Rokea i golmana OtavijaNorberto i Romulo su se oporavili od povreda i igraće protiv lidera noćas u Kuritibi.

Lidera druge lige Brazila ima drugog strelca lige, veterana Lea Gamalja koji je postigao 12 golova, tri manje od Edua iz Bruskea. Za oba kluba je bitan meč, domaćin želi da zadrži razliku u odnosu na Avaija, Botafoga, Gojasa, CRB-a i sve boljeg Vasko da Game. Gosti žele da se stablizuje na sredini tabele. U prvom delu šampionata nije bilo golova u Belo Orizonteu. Ovi timovi igraju tvrde utakmice u poslednje vreme. Na prethodnih šest od sedam dolazio je tip 0-2.

23.55: (2,30) Vila Nova (2,90) Remo (3,35)

Koritiba je vezala šest pobeda protiv Kruezira na svom terenu, a prethodne tri u Kuritibi su završene identičnim rezultatom 1:0. Na stadionu će moći da bude prisutno 50 odsto od kapaciteta stadiona.


tagovi

Južna AmerikaBrazil 2BrazilBrazil Serija BKruzeiroKoritiba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara