Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Brazil 2: Lavovi love Oposume po Salvadoru

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.06.21. | 23:10

U poslednjem meču 2. kola Serije B fudbaleri Vitorije na svom terenu od 01.00 dočekuju Nautiko

Susret kojim se zatvara drugo kolo brazilske Serije B na programu je noćas (01.00), kada se na stadionu Manoel Baradas u Salvadoru sastaju domaćin Vitorija i Nautiko iz Prenambukana.

Oba sastava minule sezone nalazila su se na granici donjeg doma i pozicijama koje su vodile u niži rang takmičenja. Ovoga puta želje i očekivanja su im daleko veća, pa će tako popularni Lavovi pokušati da se domognu neka od prva četiri mesta koja vode u viši rang, a koji su napustili pre tri godine. I Oposumi imaju slične tendencije, s tim što je klub iz Resifea poslednji put bio član elitnog društva još 2013 godine.

Izabrane vesti

01.00: (2,95) Vitorija (2,95) Nautiko (2,50)

Vitorija pred noćašnji duel nije uspela da ostvari pobedu na četiri susreta u svim takmičenjima, gde je pored dva remija pretrpela i isto toliko poraza. Takođe, popularni Leao je doživeo ranu eliminaciju u saveznom prvenstvu Baijano, gde je svoje učešće okončao već u prvoj fazi takmičenja. Završio je kao peti klub na tabeli, na samo jednoj poziciji niže od mesta koje je vodilo u plej-of. Učešće u njemu je nešto što se već dugo nije dogodilo.

Pre četiri dana, na svom Baradau, Vitorija se suočila sa Internasionalom u prvoj utakmici treće faze Kupa Brazila. Meč je završen minimalnom pobedom gostiju, a jedini gol na susretu postigao je Tijago Galjardo u 73 minutu, dovodeći tako tim iz Salvadora pred eliminaciju iz još jednog takmičenja. Sa druge strane, prethodnog vikenda na debiju u novoj sezoni Leao je remizirao na strani sa ekipom Guaranija. Iako su došli do ranog vođstva u devetom minutu golom Amersona Soaresa, Domoroci su dvadeset minuta kasnije uspeli da preko Mateusa Bidua izjednače na 1:1, što je ostao i krajnji rezultat susreta.

Protiv Nautika trener domaćih Rodrigo Čagas trebalo bi da izvede nešto ofanzivniji sastav, jer po njegovim rečima, odbrambeni sektor ekipe funkcioniše dobro, ali im nedostaju golovi. Ipak, neće moći da računa na Pedrinja. Igrač koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog, zaradio je direktan crveni karton u duelu sa Guaranijem, a da stvar bude još besmislenija, glavni arbitar meča Rafael Salgeiro pokazao mu je put u svlačionicu na samom isteku 90. minuta.

Za razliku od predhodnog nastupa u formaciji 4-2-3-1, za noćašnji meč Čagas je u ofanzivnoj liniji najavio čak tri igrača, a to bi trebalo da budu David Konseisao, Giljerme Santos i Soares. Dakle, formacija će vrlo verovatno da bude 4-3-3.

Nautiko dolazi u goste kao jedna od pet ekipa koja je debi u novoj sezoni otvorila pobedom. Savladala je na svom terenu Alagoano minimalnim rezultatom, golom Žeana Karlosa. Pored toga Oposumi su imali i više vremena za odmor jer nisu uspeli da se kvalifikuju za Kup Brazila, čije su utakmice treće faze igrane predhodne nedelje.

Timu iz Resifea ovo je druga sezona u Seriji B, pošto se 2019. godine vratio iz nižeg ranga. I pored toga što je klub prethodne sezone izbegao ispadanje, a sve zahvaljujući iskusnom Eliosu dos Anjosu, koji je ekipu preuzeo u decembru prošle godine. Pre samo dve nedelje Nautiko je u finalu saveznog šampionata Prenambukano savladao sugradski Sport Resife, inače ekipu iz elitnog ranga takmičenja. Bilo je to nešto što većina nije verovala da se može dogoditi pošto su se samo par meseci ranije nalazili u grčevitoj borbi za opstanak. Možda zvuči čudno, ali za Nautiko će meč protiv Vitorije u Salvadoru biti prvi susret u 2021. godini koji će odigrati van svoje savezne države Pernambukano.

Ovih dana, iskusni strateg i čelnici kluba, vode pregovore o obnavljanju ugovora do kraja 2022 godine, što je i sam Elios saopštio na konferenciji za medije. Prema njegovim rečima, razgovori su napredni i ne bi trebalo da imaju većih poteškoća u realizaciji novog ugovora. Takođe je istakao da finansijsko pitanje neće biti jedna od prepreka, iako mu već sad stižu ponude iz Saudijske Arabije, kao i da će ih verovatno biti još sa Bliskog istoka, gde je i proveo dobar deo svoje trenerske karijere.

Poslednji put Nautiko je izgubio od Vitorije još 2013 godine kada su obe ekipe bile članovi Serije A. Na istom ovom stadionu Leao je slavio rezultatom 2:1. U to vreme, klubovi su se nalazili u totalno suprotnim situacijama. Tim iz Resifea na kraju sezone ispao je iz elitnog ranga, kao poslednji i sa ubedljivo najlošijim skorom, dok je ekipa sa Baradaa završila na petoj poziciji, ostvarivši tako učešće u Kopa Sudamerikani, kao najbolje plasirani tim iz severoistočne regije Brazila od uspostavljanja novog formata takmičenja.

Od 2019 godine, tačnije od kada se oba kluba ponovo nalaze u istom rangu takmičenja i trenutnoj Seriji B, odigrali su ukupno tri susreta i sva tri završena su nerešenim shodom, a poslednja dva, minule sezone i bez postignutih golova.

(PIŠE: Đorđe RADONJIĆ)

BRAZIL 2 - 2. KOLO

Utorak

01.00: (2,95) Vitorija (2,95) Nautiko (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2Vitorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara