Herman Kano (©Reuters)
Herman Kano (©Reuters)

Brazil 2: Moreplovci nasukani, ali je i dalje moguć povratak u elitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 23:10

Vasko da Gama gostuju Avaiju u Florinopolisu u 23. kolu Serije B

Nekadašnji šampion Brazila i Južne Amerike daleko je od povratka u Seriju A. Vasko da Gama ima turbulentnu sezonu u drugoligaškoj konkurenciji u zemlji fudbala. Trenutno je tim iz Rija na tek devetom mestu, sa šest bodova manje od gradskog rivala Botafoga i Gojasa, timova koji su trenutno na mestu koje vode u Brazileirau.

Tokom šampionata navijači Moreplovaca su razbijali fudbalerima automobile, slali im preteće poruke. Ništa to nije pomoglo. Vasko iga toplo-hladno. Doduše, u poslednje vreme se trgao, osvojio četiri boda u prethodna dva kola i prekinuo užasan niz od tri vezana poraza. U prvom meču 23. kola Serije B, Moreplovci noćas (01.00) gostuju Avaiju u Florinopolisu. Domaćin je na osmom mestu, sa dva boda više od velikana iz Rija, ali je u lošoj formi. Nije slavio već tri kola, sakupio je samo bod.

Izabrane vesti

01.00: (2,95) Avai (2,60) Vasko da Gama (2,80)

Trener Avaija Klaudinjo Oliveira ne može da računa na dvojicu suspendovanih fudbalera, vezista Lourensa i Valdivije. U tim se posle pauze zbog žutih kartona vraća Betao. Zbog povreda u konkurenciji za tim nisu Vinisijus Žau i Renato. Trener Moreplovaca Liska igraće bez povređenih Ernanda, Mišela i Sarafijorea. Danijel Amorim, Bruno Gomes i Žuninjo su roviti, ali se očekuje da budu u konkurenciji za tim.

Najveća opasnost po gol domaćina preti od iskusnog Argentinca Hermana Kana koji je ove sezone postigao samo šest golova, pet manje od najboljeg strelca lige Edua iz Bruskea.

U prvom delu šampionata, Avai je dobio Vasko u Rio de Žaneiru sa 2:0 pogocima Silve Timotea i Renata. Na četiri vezane utakmice ovih timova dolazio je tip 0-2 gola. Vasko ove sezone igra veoma loše u gostima. Na 10 utakmica sakupio je samo 10 bodova, ima dva trijumfa, a poslednje dve utakmice tim iz Rija je poražen, od Rema (1:2) i Operarija (0:2). Avai ima pet pobeda na 11 mečeva na svom stadionu Resakada u Florinopolisu.

U Brazilu su i dalje na snazi mere predostrožnosti zbog pandemije virusa korona, pa publike i dalje nema na terenima širom zemlje fudbala, sambe i kafe.


tagovi

Južna AmerikaBrazil 2BrazilVasko da GamaAvai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara