Slavlje Brazilaca u Bogoti (©AFP)
Slavlje Brazilaca u Bogoti (©AFP)

Brazil pokorio Južnu Ameriku posle 12 godina! Čelsijev klinac Andrej prvi strelac iako je vezni

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 04:17

Mladi fudbaleri Brazila uspeli da dobiju Urugvaj u Bogoti

Ne da se Brazilu već pune dve decenije da pokori planetu, gospodari Južne Amerike su u međuvremenu bili, ali su onda pre dve godine doživeli onaj bolni poraz od Argentine, čime je Lionel Mesi najavio ono što se dogodilo pre dva meseca u Kataru...

Nada ponovo tinja u brazilskom fudbalu, da će Selesao uskoro ponovo imati šampiona sveta. Mladi fudbaleri Brazila pokorili su kontinent, pošto su u meču za titulu u Bogoti nadigrali Urugvaj sa 2:0.

Izabrane vesti

Dugih 12 godina čekalo se da Brazil ima šampiona kontinenta u konkurenciji igrača do 20 godina. Drama je trajala gotovo punih 90 minuta, pošto su oba gola pala u završnici meča. Ponovo je koban bio Čelsijev klinac Andrej, pošto je iskoristio asistenciju Kaikija u 84. minutu, dok je pobedu obezbedio Pedrinjo u dubokoj nadoknadi, opet na razigravanje defanzivca Kruzeira.

Kako to obično bude, ovakve utakmice obično nose ogromne emocije, pa je tako na kraju došlo do komešanja između fudbalera dva tima, zbog čega je brazilski defanzivac Daglas isključen. Ali, tada već nije bilo važno ništa, jer je Brazil već osigurao povratak na tron!

Igrač turnira po svim merilima je kapiten Andrej Santos! Momak kojeg je Čelsi pazario iz Vaska za 12.000.000 evra, odigrao je strašan turnir i pokazao da je prava zvezda u usponu. Iako je po vokaciji defanzivni vezista, Andrej je turnir završio kao prvi strelac sa šest golova! Uz njega je, doduše, sunarodnik Vitor Roke koji je takođe šest puta tresao mrežu s tim što se od njega kao centarfora to očekivalo. Andrej je pokazao strašan osećaj za gol, a na Stamford Bridžu mogu da budu prezadovoljni.

Brazil je turnir završio bez poraza. U grupnoj fazi je ostvario tri pobede uz remi na zatvaranju iste, da bi u završnici turnira ostvario četiri pobede iz pet mečeva, uz najbolju odbranu i najefikasniji napad. Brazil je apsolutno najtrofejniji u konkurenciji igrača do 20 godina, sa sada već 12 titula.

Za ovu generaciju sledeći cilj je da osvoje Mundijalito. Plasman na prvenstvo je već obezbeđeno, prvi put posle osam godina čekanja. Šampionat se igra u maju u Indoneziji. Uz Brazil na Mundijalitu igraće još Urugvaj, Kolumbija i Ekvador.



tagovi

Andrej SantosKaikiPedrinjoomladinska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara