©Reuters
©Reuters

Brazil posle grupe još izrazitiji favorit, Španija značajno popravila šanse

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 13:42

Nemci jedini eliminisani iz užeg kruga favorita

Prva faza Svetskog prvenstva je okončana, iza nas su 48 od 64 utakmica i već današnjim duelima biće nastavljena trka za svetski tron u kojoj je preostala još polovina učesnika. Knjiga je sa 32 svedena na 16 slova, a od najizrazitijih favorita eliminisana je samo reprezentacija Nemačke.

Sudeći po kvotama, prvi na listi kandidata za osvajanje Boginje je Brazil. Petostruki osvajač svetske krune opravdao je ulogu koja mu je pripisivana pre početka takmičenja te je sa razlogom kvota na Selesao 3,50. Titeovi izabranici nalazili su se na vrhu liste potencijalnih osvajača i pre početka takmičenja kada je kvota na njih bila 5,50, pobedama nad Srbijom i Švajcarskom potvrdili su moć, a poraz Španije od Japana olakšao im je posao (kao i Crvenoj furiji) ka putu do cilja.

Izabrane vesti

Mesto prvog pratioca posle grupne faze preuzela je Argentina, koja je uprkos senzacionalnom porazu na premijeri od Saudijske Arabije potom popravila utisak te je kvota da će Gaučosi osvojiti Svetsko prvenstvo sada 6, dok je treća u pomenutom poretku Francuska. Odbrana trofeja Galskih petlova pre početka takmičenja nosila je kvotu 9, međutim igre u grupi su potvrdile da se na Trikolore nisu odrazili pehovi sa povredama i pre svih izostanak Karima Benzeme, pa je sada kvota da aktuelni šampion odbrani tron 6,50.

Sudeći po padu kvote, najbolji utisak ostavila je Španija čije je osvajanje svetske krune pre početka takmičenja nosilo dobitak 15 puta veći od uloga, dok je sada potencijalni profit sedam puta veći.

Iz šireg kruga favorita taj epitet opravdali su Engleska i Portugalija, dok je, iako svrstavana u isto društvo, Nemačka spakovala kofere već posle tri izazova.

Najmanje šanse, ukoliko se vodimo kvotama, imaju Australija i Poljska (200), dok se slična sudbina predviđa i Južnoj Koreji (180). Japan je u međuvremenu značajno popravio svoju poziciju i posle prolaska grupe smrti kvota na Samuraje je pala praktično trostruko, te je sada 70, dok je kvota na plasman u polufinale finale 13.

Između favorita i autsajdera, nalazi se grupa selekcija od kojih se očekuje da naprave još neki korak, međutim istovremeno su daleko od ozbiljnioh projekcija kada se priča o kandidatima za svetsku krunu, pa je kvota na Holandiju 25, a na Hrvatsku 40. U ponudi su i kvote za plasman u finale, te opklada da će još aktuelni vicešampioni sveta ponoviti uspeh iz Rusije nosi isplatu 13 puta veću od uloga.

SVETSKO PRVENSTVO - OSVAJAČ

Brazil 3,50

Argentina 6,00

Francuska 6,50

Španija 7,00

Engleska 10,0

Portugalija 15,0

Holandija 25,0

Hrvatska 40,0

Švajcarska 70,0

Japan 70,0

SAD 100

Maroko 100

Senegal 120

Južna Koreja 180

Poljska 200

Australija 200


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara