Gvardiola (© Reuters)
Gvardiola (© Reuters)

Brazilci, keep looking: Pep Gvardiola u Mančester Sitiju do 2025.

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 01:02

I stiže mu Haland

Sva je prilika da od aktivirtanja selektorske bombe neće biti ništa. Planirao je Fudbalski savez Brazila da učinili Pepa Gvardiolu najplaćenijim strategom reprezentacije na planeti, da istrese 12.000.000 evra na ime godišnje plate, međutim, izgleda da se Kataloncu ne ide nigde iz Mančestera. Da ga i dalje zanima samo klupski fudbal.

O tome svedoči informacija sa Ostrva, objavljena samo nekoliko sati pošto je lider Premijer lige protutnjao Jorkširom i pobedom nad Lidsom zadržao bod prednosti nad Liverpulom u borbi za šampionski naslov. Vest je muzika za uši navijača Građana, a njoj stoji da će aktuelni trener ostao na Etihadu još tri godine.

Izabrane vesti

Gvardiolin ugovor sa Mančester Sitijem ističe u junu 2023, međutim, više izvora navodi da je dao reč arapskim vlasnicima kako će ga produžiti. Da se samo čeka kraj sezone za taj svečani čin, jer Pep nijednim gestom, makar i toliko povoljnim, ne želi da remeti koncentraciju ekipe koja se osim za titulu bori i za premijerni trofej Lige šampiona u istoriji i već u sredu može da se plasira u drugo uzastopno finale, ukoliko u Madridu obdrani prednost stečenu na engleskom tlu kad je savladala Real 4:3.

Mediji na Ostrvu uveravaju da je Pep Gvardiola odlučio da ostane u Stiju, bez obzira na ishod preostala dva takmičenja. Da ga čak ni eventualni kolaps ne bi izbacio iz koloseka, kao što ni moguće osvajanje Lige šampiona za njega ne bi predstavljalo kraj ciklusa započetog jula 2016. Naprotiv, iz trenerovog okruženja stižu poruke kako i dalje ima nedoivršenog posla, jer želi da podigne Siti na još viši nivo.

Rukovodioci Mančester Sitija su u poodmaklim pregovorima sa Pepovim bratom Pereom, ujedno njegovim zastupnikom, a kako je odgovor druge strane pozitivan, verovatno će posle poslednje utakmice u sezoni taj posao biti ozvaničen. Odmah zatim uslediće jačanje ekipe, a prvo veliko pojačanje narednog leta trebalo bi da stigne u vidu Erlinga Halanda iz dortmunske Borusije po ceni fiksnog obeštećenja Nemcima od 75.000.000 evra.


tagovi

Mančester SitiPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara