Reprezentativci Brazila (Reuters)
Reprezentativci Brazila (Reuters)

Brazilci tvrde da znaju 20 sigurnih za Mundijal, borba je za još šest mesta

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 15:39

U ponedeljak će sve biti poznato

Bliže se dan D koji fudbalska javnost u Brazilu nestrpljivo čeka.

Objavljivanje konačnog spiska putnika reprezentacije Brazila za Mundijal u Kataru.,

Izabrane vesti

Selektor Tite će u ponedeljak objaviti na kojih 26 igrača računa za najveću smotru svetskog fudbala pošto je prethodno izabrao da ne otkriva imena sa šireg spiska od 55 potom igrača. Brazilski mediji su tvrdili da imaju pouzdane informacije o makar 14 igrača koji su se sigurno našli na širem spisku i od kojih su većina igrači iz domaćih klubova koji nemaju velike šanse za konačnu listu.

Prema saznanju brazilskih medija na širem spisku su bili golman Santos, defanzivci Rodinej i Filipe Luis, vezisti Žoao Gomeš i Everton Ribeiro, napadači Pedro i Gabrijel Barbosa (svi iz Flamenga), štoper Nino i vezista Andre iz Fluminensea, defanzivci Leo Ortiz iz Bragantina, Felipe iz madridskog Atletika i Bremer iz Juventusa, Monakov bek Kajo Enrike i krilo Luiz Enrike iz Betisa. Većina njih nema skoro nikakve šanse da se nađe na konačnom psisku osim Bremera, Gabigola i Evertona. Ali ni oni nisu sigurni…

Ugledni Globo je objavio listu od 20 igrača za koje je siguran da će se naći na Titeovom konačnom spisku u ponedeljak.

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti) i Veverton (Palmeiras).

Defanzivci: Tijago Silva (Čelsi), Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus) i Danilo (Juventus).

Vezisti: Lukas Paketa (Vest Hem), Kazemiro (Mančester Junajted), Fred (Mančester Junajted), Bruno Gimaraes (Njukasl) i Fabinjo (Liverpul).

Napadači: Nejmar (PSŽ), Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rafinja (Barselona), Entoni (Mančester Junajted), Rišarlison (Totenhem) i Gabrijel Žezus (Arsenal).

Po Globovim saznanjima ostalo je još šest mesta za koja konkuriše nekoliko igrača. Titeovom pozivu su navodno najbliži: Aleks Teljes (Sevilja), Rodžer Ibanjez (Roma), Mateus Kunja (Atletiko), Roberto Firmino (Liverpul) i Rodrigo (Real Madrid).

Međutim, tu su još četvorica igrača oko kojih se selektor i dalje premišlja i koji imaju šansu da dobiju poziv: Gabrijel Magaljaes (Arsenal), Dani Alves (Pumas), Filipe Kutinjo (Aston Vila) i Lukas Verisimo (Benfika).

To bi značilo da pozive sigurno neće dobiti neki prilično dobri igrači poput: Pedra, Evertona i Gabigola (svi Flamengo), Bremera (Juventus), Emersona Rojala (Totenhem), Renana Lodija (Notingem Forest), Gabrijela Martinelija (Arsenal), Žersona (Marselj), Daglasa Luiza (Aston Vila)…


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara