Lionel Mesi (Reuters)
Lionel Mesi (Reuters)

Brazilci žele Mesijev otisak stopala na Marakani, na stazi slavnih pored Pelea, Ronalda, Zika...

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.12.22. | 18:34

Narvno i Garinče, Rivelinja, Ramba Petkovića, Euzebija, Franca Bekenbauera...

Fudbalski gledano, malo je reći da postoji animozitet između Brazilaca i Argentinaca. Rivalstvo koje traje skoro 110 godina i u koje staje 109 utakmica, 52 zvanična susreta, četiri finala Kopa Amerike...

Ali izgleda da je Lionel Mesi veći od vekovnog suparništva dve fudbalske velesile. Zvanično najbolji fudbaler Svetskog prvenstva u Kataru dobio je poziv od Ministarstva sporta države Rio de Žaneiro da dođe ne brazilsku Marakanu i tako ostavi otisak stopala na čuvenoj stazi slavnih.

Izabrane vesti

"Mesi je već pokazao svu svoju važnost na terenu i van njega. On je igrač koji godinama igra na najvišem fudbalskom nivou. Osvajanje Svetskog prvenstva samo predstavlja kulminaciju jedne divne i trijumfalne karijere. Jedina ispravna stvar je da mu Marakana da omaž. Na kraju, Mesi je ipak fudbalski genije", rekao je Adriao Santos, sportski nadzornik Rio de Žaneira.

Jedan od najpoznatijih stadiona na planeti bio je domaćin dva finala svetskih prvenstava, prvo 1950. godine, a zatim i 2014, dok je na ovom fudbalskom zdanju Lionel Mesi prošle godine sa Argentinom postao prvak Južne Amerike pobedivši u finalu baš Selesao.

Ako pristane da se njegovo stopalo ostane na Marakani postaće prvi Argentinac koji je dobio takvu vrstu časti, odnosno pridružiće se fudbalerima poput Pelea, Garinče, Rivelinja, Zika, Romarija, Ronala, ali i Dejanu Rambu Petkoviću, Portugalcu Euzebiju, Urugvajcu Sebastijanu Abreuu i legendarnom Francu Bekendabueru.


tagovi

Lionel MesiMarakanaMarakana Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara