(©www.arsenal.com)
(©www.arsenal.com)

Brazilska kolonija na Emirejtsu raste

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 18:26

Arsenal zvanično potvrdio dolazak Gabrijela Magaljaeša

Još pre više od nedelju dana je transfer ekspert Fabricio Romano potvrdio da je prelazak Gabrijela Magaljaeša u Arsenal gotova stvar. Međutim, sve se odužilo, a sa Emirejtsa se nisu oglašavali, sve do danas, kada su na zvaničnoj stranici kluba potvrdili da je Brazilac novi član Tobdžija.

A potvrda, osim one zvanične, stigla je i od samog defanzivca, i to na krajnje zanimljiv način. Naime, sve je krenulo jednim video pozivom između Davida Luiza i Vilijana, u kojem su se dvojica Brazilaca zapitala, naravno u šali, da se Magaljaeš kojim slučajem nije predomislio, da bi se potom razgovoru pridružio i doskorašnji član Lila, sa sve majicom Arsenala. Uostalom, čitavu konverzaciju pogledajte i sami.

Izabrane vesti

Što se obeštećenja tiče, Lilu sleduje 27.000.000 funti, odnosno 30.000.000 evra, kako je ranije i najavljeno, dok je 22-godišnji defanzivac potpisao ugovor na pet godina i postao četvrti Brazilac u ekipi Arsenala - Luiz, Vilijan i Martineli - drugi koji je stigao ovog leta, nakon što je Vilijan prethodno bez obeštećenja prešao iz Čelsija.

Podsetimo, za Brazilca su bili zainteresovani i Everton i Napoli, stidljivo se pominjao i Mančester Junajted, ali je Magaljaes želeo u Arsenal. Ovim transferom, trener Tobdžija, Mikel Arteta je dobio preko potrebno pojačanje u odbrani. Sada je na Magaljaešu, koji će inače nositi dres sa brojem šest, da opravda ukazano poverenje i euforiju koja se javila kod navijača londonskog kluba i koliko-toliko reši probleme u poslednjoj liniji tima. Sa kim u paru, pitanje je, jer ne treba zaboraviti da se sa pozajmice vratio i mladi Vilijam Saliba, a da je Arsenal nedavno otkupio i Sedrika Soareša, kao i Pabla Marija, dok su od ranije tu i David Luiz, Sokratis Papastatopulos, Škodran Mustafi...


tagovi

ArsenalGabrijel Magaljaeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara