Brentford (©Reuters)
Brentford (©Reuters)

Brentford dobio mali londonski derbi i stidljivo se uključio u borbu za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 22:57

Ekipa Tomasa Franka prišla večerašnjem rivalu na bod zaostatka uz dve utakmice manje

Vratio se Fulam u Premijer ligu letos i u već u povratničkoj sezoni premašio sva očekivanja time što iz drugog plana već neko vreme pokušava da se ugura u zonu koja vodi u Evropu. I baš zbog ekipe Marka Silva malo ko priča o tome kako i Brentford igra sezonu za pamćenje. A Pčelice su večeras u poslednjem meču 26. kola savladale upravo gradskog rivala i stidljivo se priključile borbi za izlazak na kontinentalnu scenu - 3:2 (1:1).

Duga je sezona, veliki je posao pred Brentfordom, ali ono što je pred početak prvenstva delovalo kao pusta želja, više nije tako neostvarivo. Jer Frankova četa je večerašnjom pobedom prišla sedmoplasiranom Fulamu na samo bod zaostatka i pritom ima dve utakmice manje. Dobiju li obe na Komjunitiju će glasnije pričati o mogućnosti da pojure istorijski plasman u Evropu.

Izabrane vesti

Imaju i čoveka koji bi mogao da ih odvede do najviših visina. Za razliku od Aleksandra Mitrovića koji je u velikom padu forme po povratku sa Mundijala, Ajvan Toni i u drugom delu sezone rešeta mreže. I večeras je dao doprinos pobedi, pogodio po 15. put u Premijer ligi ove sezone i osamostalio se na trećem mestu liste strelaca.

Brentford je uz dosta sreće u šestom minutu utakmice u vođstvo doveo Itan Pinok. Došla je lopta do defanzivca domaće ekipe posle traljavog šuta Arona Hikija, a Jamajkanac je primio i opalio da bi ona uz odbitak završila iza leđa Bernda Lenoa. Koliko se u tom trenutku fortuna osmehnula domaćim fudbalerima, toliko im je u nastavku okrenula leđa. Brajan Embuemo je desetak minuta kasnije sa ivice kaznenog prostora iz slobodnog udarca zatresao stativu, po isteku pola sata igre sa identične udaljenosti je i Ajvan Toni pogodio prečku i u finišu prvog dela stigla je kazna.

Andreas Pereira se na drugoj strani dohvatio slobodnog udarca i baš kao Embuemo pogodio stativu, ali sa unutrašnje strane! Manor Solomon je pomno pratio razvoj situacije, pritrčao, smestio odbitak u mrežu i na petoj uzastopnoj utakmici u svim takmičenjima se upisao u strelce.

Ipak, već na startu drugog poluvremena Brentford je ponovo poveo. Isa Diop je zakasnio da ispuca loptu, pokosio Kristijana Nergora i skrivio jedanaesterac. Joan Visa je uzeo loptu, a kada se gužva raščistila predao ju je Ajvanu Toniju. Najbolji strelac Brentforda preuzeo je odgovornost i uradio ono što najbolje radi. Do večeras je realizovao svaki od 21 penala u dresu Pčelica, a protiv Fulama zadržao stopostotan učinak i trasirao domaćoj ekipi put ka pobedi. Međutim, Fulam je dugo odbijao da se preda. Sve dok pet minuta pre kraja Matijas Jensen nije overio trijumf četvrtim pogotkom u prvenstvu.

Rezervista Karlos Vinisijus vratio je nadu Fulamu u dubokoj nadokadi iskoristivši slabu reakciju Davida Raje, ali vremena za povratak nije bilo. Igrao se deveti minut nadoknade...

Pored Mitrovića, u startnoj postavi Fulama našao se i Saša Lukić, ali je igru napustio u 74. minutu

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (1:0)

/Foden 15, B. Silva 67/

Arsenal - Bornmut 3:2 (0:1)

/Parti 62, Vajt 70, Nelson 90+7 - Biling 1, Senesi 57/

Aston Vila - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Andersen 27ag/

Brajton - Vest Hem 4:0 (1:0)

/Mek Alister 18, Feltman 51, Mitoma 69, Velbek 89/

Čelsi - Lids 1:0 (0:0)

/Fofana 53/

Vulverhempton - Totenhem 1:0 (0:0)

/Traore 82/

Sautempton - Lester 1:0 (1:0)

/Alkaraz 35/

Nedelja

Notingem Forest - Everton 2:2 (1:2)

/Džonson 19, 77 - Grej pen 10, Dukure 29/

Liverpul - Mančester Junajted 7:0 (1:0)

/Gakpo 43, 50, Nunjez 47, 75, Salah 66, 84, Firmino 88/

Ponedeljak

Brentford - Fulam 3:2 (1:1)

/Pinok 6, Toni 51pen, Jensen 85 - Solomon 39, Karlos Viinisijus 90+9/



tagovi

Premijer ligaBrentfordAjvan Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara