Fudbaleri Brentforda (©Reuters)
Fudbaleri Brentforda (©Reuters)

Brentfordovoj seriji ne nazire se kraj

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 09:47

Bristol Siti otpisan posle pet vezanih poraza u gostima

Prošle sezone je promocija izbegnuta "za dlaku", ove je na vidiku. Naravno, ukoliko Brentford nastavi ovim tempom. Četa Tomasa Franka se evidentno nalazila u prishološkoj krizi na startu nove kampanje, da bi se brzo vratila navici da pobeđuje. I da to čini ubedljivo. Pčele su ubedljivo najefikasnije u ligi, a večeras u okviru zaostalog susreta 23. kola Čempionšipa protiv Bristol Sitija imaju priliku da se dokopaju druge pozicije (20.45).

Trenutno su Frankovi momci dva boda iza mesta koje garantuje automatsku promociju, dok gosti zauzimaju deveto mesto posle poraza u Derbiju za vikend. Pitanje favorita se ne postavlja. Svestan je toga i danski strateg, koji se trudi da svoje pulene drži "gladnim", jer ključni napori ka željenom cilju tek predstoje. Norič je sedam bodova daleko, a ima dve utakmice više, Svonsi je samo dva koraka ispred.

Izabrane vesti

Posle 18 vezanih ligaških susreta bez poraza, postoji realna bojazan i rizik od samozadovoljstva. Bilo je to pomalo vidljivo u prvom poluvremenu prethodnog duela Brentforda protiv Vikomba. Istina, Pčele su na kraju slavile sa čak 7:2, ali Frank je bio razočaran što su njegovi igrači dozvolili rivalu da postigne dva gola pred veliki odmor.

Timski razgovor u pauzi, kažu, nije bio prijatan, a naposletku je imao željeni efekat. Mada, ostaje da se vidi da li može dugoročno da utiče na tim koji mora da se snađe bez defanzivca Pontusa Jansona. Vinston Rid je doveden na pozajmicu iz Vest Hema, a liderske osobine internacionalca sa Novog Zelanda mogle bi da budu upravo ono što Brentfordu treba u ovoj fazi sezone.

Iz perspektive Bristol Sitija, možda će mu biti dobrodošla prilika da arhivira jedno od najtežih gostovanja u sezoni. Ekipa Dina Holdena izgubila je poslednjih pet mečeva na strani u prvenstvu, redom od Roterama, Prestona, Lutona, Noriča i Derbija. Pritom je na njima postigla samo jedan gol.

I pored takve forme na putovanjima, Bristol je samo tri boda daleko od plej-of zone, a Holden i njegovi puleni moraju da urade sve da se ne približe pozicijama u sredini tabele tokom prenatrpanog februarskog rasporeda. Sa druge strane, biće ovo večeras prilika da Siti proba da izvuče maksimum iz uloge autsajdera, svestan da ta uloga može da mu pruži veću slobodu u poslednjoj trećini.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Sreda

20.00: (2,80) Roteram (3,05) Derbi (2,70)

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Sreda

20.45: (1,50) Brentford (4,20) Bristol Siti (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipBrentfordBristol Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara