Detalj sa meča PSŽ - Brest (@ AFP)
Detalj sa meča PSŽ - Brest (@ AFP)

Brest opravdao ulogu u derbiju: PSŽ nakon 2:0 zaleđen u drugom poluvremenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 22:42

Gosti uspeli da osvoje bod na Parku prinčeva u derbiju kola Lige 1 - 2:2

Seriji od 14 utakmica zaredom u kojima je Pari Sen Žermen savladao Brest došao je kraj. I to, na Parku prinčeva - 2:2.

Pre tri meseca u Bretanji Sveci su se provukli. Ispustili su 2:0 stečenih nakon pola sata, ali su pogotkom Kilijana Embapea u 89. minutu teren, ipak, napustili sa celim plenom. Večeras, Luis Enrike nije imao spasioca. Niti su ga domaćini zaslužili jer su tokom drugog poluvremena utakmice na svom stadionu bili bez šuta u okvir protivničkog gola.

Izabrane vesti

Zbog razlike u kvalitetu - čitaj: finansijama - dobro je poznat odnos snaga u francuskom fudbalu, pa iako je Brest trećeplasiran na tabeli Lige 1, Pari Sen Žermen je bio favorit ove utakmice. I do odlaska na pauzu tu ulogu je uspešno igrao, međutim, u pauzi između dva poluvremena kao da su domaćini ostavili energiju u svlačionici. Na teren su se vratili u poptuno drugačijem izdanju nego što su sa njega otišli petnaestak minuta ranije.

U finišu prvog poluvremena brzinskim golovima Marka Asensija (38) i Randala Kolo-Muanija (45) Sveci su stekli lepu prednost za nastavak meča. Tako su, barem, verovali njihovi navijači, ali ne i gostujući trener Erik Roj.

Sjajna saradnja Bredlija Barkole i Marka Asensija donela je PSŽ-u vodeći gol, a imala je i velike zasluge za drugi. Ipak, fantastičan protok lopte gostujućeg tima i neoprezno uklizavanje Danila Pereire (iako je pogodak pripisan Madiju Kamari) vratili su Brest u meč, a nagrada za hrabrost stigla je u 80. minutu pogotkom koji je zasenio Barkolin majstorski pas i Asensiov volej iz teške pozicije. Predosetio je Erik Roj da bi Martin Satrijano i Matijas Pereira Laž mogli da doprinesu izjednačenju. Uveo ih je sa klupe i - bio u pravu. Prvi je asistirao loptom kroz noge Pereiri, a drugi ju je petom u trku poslao iza Donaruminih leđa.

Pokazao je Brest da zaslužuje visok plasman na tabeli i opravdao svoju ulogu u derbiju za koji su mnogi mislili da će biti rutinsko odrađivanje posla za Pari Sen Žermen.

Da nevolja bude veća po domaćine, bar na jednu utakmicu ostali su bez Bredlija Barkole zbog drugog žutog kartona u nadoknadi meča. Lucidnim potezom za pogodak Asensija pokazao je mladi Francuz zašto ga su ga Parižani letos platili Lionu 45.000.000 evra, ali je se u drugom delu meča i on utopio u sivilo ekipe.

FRANCUSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Lion - Ren 2:3 (0:3)

/Enrike 57, Lakazet 78 - Terije 22, 41, Due 36/

Subota

Nica - Mec 1:0 (0:0)

/Gesan 77pen/

Marselj - Monako 2:2 (1:2)

/Obamejan 38, Balerdi 50 - Ben Jeder 7, Akliuš 45+3/

Nedelja

Monpelje - Lil 0:0

Klermon - Strazbur 1:1 (0:1)

/Nikolson 52 – Dion 34/

Lorijan - Avr 3:3 (1:1)

/Luza 33, Kari 51, Bamba 90+1 – Sabi 15, Aju 85, 90+3/

Rems - Nant 0:0

Tuluz - Lans 0:2 (0:1)

/Da Kosta 42, Dijuf 55/

PSŽ - Brest 2:2 (2:0)

/Asensio 38, Kolo Muani 45 - Kamara 55, Pereira Laž 80/



tagovi

Francuska 1Pari Sen ŽermenBredli BarkolaMarko Asensio

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara