Boris Džonson (Reuters)
Boris Džonson (Reuters)

Britanci razmišljaju da zakonom zabrane rad Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 15:57

Ratu "celog sveta" protiv 12 "odbeglih" klubova priključila se i britanska vlada

UEFA je "do juče" zabranjivala bilo kakvo mešanje državnih organa u fudbalske stvari. To pravilo, posle pojave mogućnosti da 12 klubova formira samostalno takmičenje - Superligu - očigledno više ne važi. Kako pišu britanski mediji, u hajku protiv "odbeglih" uključio se ni manje ni više nego premijer, Boris Džonson, koji bi mogao da inicira promene u zakonu kako bi zaustavio Superligu.

Pošto je najava o formiranju novog takmičenja naišla na neodobravanje većine fudbalskog sveta, sekretar za kulturu Oliver Dauden je u Donjem domu britanskog parlamenta istakao da će Vlada koristiti sve alate koji su joj na raspolaganju, uključujući promenu zakona o konkurenciji, kako bi "ubila" predloženu Superligu.

Izabrane vesti





Premijer liga, 21.00: (1,65) Čelsi (3,70) Brajton (5,70)



Prema pisanju Atletika, Džonson je u jutrošnjim razgovorima, nekolicini navijačkih grupa izneo stav da Vlada zakonskim putem neće dozvoliti osnivanje Superlige i da će spečiti održavanje njenih mečeva na Ostrvu.

U Dauning Stritu ne isključuji mogućnost zabrane izdavanja radnih viza stranim igračima za utakmice Superlige ili da se zaustavi finansiranje policije na dane utakmica.

"Sve ove opcije su na stolu. Radićemo na tome kako bismo videli koje su mogućnosti na raspolaganju Vladi i razgovaraćemo direktno, kao što je premijer uradio jutros sa Premijer ligom, Fudbalskom asocijacijom i ostalima, ne bi li videli koja je kolektivna akcija moguća", rekao je portaprol premijera Džonsona.

Još tvrđi stav izneo je Dauden.

"Ako UEFA i FA ne mogu da deluju, mi ćemo. Ispitujemo svaku opciju, od reforme uprave do zakona o konkurenciji i raznih mehanizama. Učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo našu nacionalnu igru", dodao je Dauden.


tagovi

Boris DžonsonPremijer ligaUEFAEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara