Medi Taremi (©Reuters)
Medi Taremi (©Reuters)

Brižova odbrana odolevala četiri kola, a onda pukla pod naletom Portovih osvetnika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 20:36

Portugalci se revanširali Belgijancima za ubedljiv poraz i stavili Atletiko Madrid u tešku poziciju

Nešto čudno se dešava sa odbranom Klub Briža. Do pre četri dana bila je najbolja u belgijskom prvenstvi (12 golova u 13 mečeva) i nesavladana u četiri kola Lige šampiona, a onda je kapitulirala čak šest puta. Prvo dvaput u derbiju sa Union Sen Žiloazom (2:2) i to u trenutku kada je rival imao igrača manje i dva gola zaostatka, a onda je večeras protiv gostiju iz Porta Simon Minjole morao čak četiri puta da vadi loptu iz svoje mreže - 0:4 (0:1).

Bila je to osveta portugalskog prvaka za identičan poraz na svom stadionu u drugom kolu.

Izabrane vesti

Osim što su crvenih obraza napustili teren pred svojim navijačima, neće fudbaleri Briža mnogo tugovati zbog ovog poraza jer su i pre duela sa Portom obezbedili mesto u osmini finala elitnog takmičenja. Moraće, ipak, u poslednjem kolu protiv Bajer Leverkuzena u Nemačkoj da idu na pobedu kako bi sačuvali prvo mesto u grupi i povlašćen položaj prilikom žreba.

Mnogo veći značaj ovaj rezultat ima za Zmajeve, koji su pobegli Atletiko Madridu na pet, a Leverkuzenu na šest bodova, te će se upravo oni najverovatnije naći u nokaut fazi Lige šampiona, dok će se španski i nemački predstavnik boriti za treću poziciju i proleće u Ligi Evrope.

Od prvog minuta bilo je jasno da gosti iz Portugalije više žele pobedu od belgijskog domaćina. Imali su inicijativu i trudili se što pre da stignu do pogotka. Prvi put konkretno su zapretili Minjoleovom golu u 16. minutu, ali je Medi Taremi šutirao malo preko gola. Precizniji je bio u 33. minutu, kada je doneo prednost svom timu posle velike greške Brandona Mešelea. Štoper Briža poslao je očajan pas iz zadnje linije u sredinu, koji je presekao Otavio i brzo proigrao iranskog napadača, a on udarcem iz prve pogodio metu.

Mogao je Briž da se vrati u život početkom drugog poluvremena, ali Noa Lang iz čak dva pokušaja nije iskoristio penal. Prvo mu je Diogo Kosta odbranio šut, međututim dobio je novu šansu pošto je jedan od igrača Porta prerano utrčao u kazneni prostor. Iz drugog pokušaja mladi Holanđanin je pogodio stativu.

Bilo je to u 51. minutu, a samo šest kasnije stigla je kazna. Evanilson je duplirao prednost Porta. U 60. je Euštakiju pogodio za 3:0, a poslednji udarac, za potpunu osvetu Belgijancima servirao je onaj koji ju je i najavio - Taremi u 70. minutu.

U slučaju da Atletiko Madrid večeras ne uspe da savlada Bajer Leverkuzen, Porto će i definitivno biti taj koji uz Briž ide u osminu finala, a poslednje kolo i dueli Porto - Atletiko, Leverkuzen - Klub Briž odlučiće ko će biti povlašćen prilikom žreba parova osmine finala.

LIGA ŠAMPIONA - PETO KOLO

Grupa B

Klub Briž - Porto 0:4 (0:1)

/Taremi 33, 70, Evanilson 57, Euštakiju 60/

21.00: (1,75) Atletiko Madrid (3,70) Leverkuzen (5,40)



tagovi

Medi TaremiPortoKlub BrižLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara