Džejdon Sančo (Foto: AFP)
Džejdon Sančo (Foto: AFP)

Bruno i Sančo izbušili Ramsdejla na najvećem NFL stadionu, Džekson potpisao pobedu Čelsija protiv Brajtona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.07.23. | 03:33

Mančester junajteda savladao Arsenal u okviru priprema za predstojeću sezonu, Plavci u meču sa sedam golova nadigrali Galebove

Jedan od najvećih engleskih derbija odigrao se na krcatom Metlajf stadionu u Njujorku, a Amerikanci su ispoštovali sudar Arsenala i Mančester junatjeda u okviru priprema tako što su napunili tribine najvećeg NFL stadiona i doma Njujork Džajantsa i Džetsa gotovo do poslednjeg mesta - zvanična poseta bila je 82.262 gledaoca.

Imali su i šta da vide brojni ljubitelji fudbala, pošto su engleski velikani odigrali kao da je takmičarski duel bio u pitanju. Bilo je i nekoliko oštrih startova, vodila se velika borba, a na kraju su Crveni đavoli pokazali više i zasluženo trijumfovali 2:0.

Izabrane vesti

Mikel Arteta i Erik ten Hag su se od starta odlučili za veoma kvalitetne sastave. Za Arsenal su počeli: Aron Ramsdejl; Jurijen Timber, Vilijam Saliba, Gabrijel, Takehiro Tomijasu; Martin Edegor, Deklan Rajs, Kai Haverc; Bukajo Saka, Edi Nketija i Gabrijel Martineli.

S druge strane, šef struke Junajteda je od novajlija uvrstio samo Mejsona Maunta: Tom Hiton; Aron Van Bisaka, Rafael Varan, Lisandro Martinez, Luk Šo; Kobi Maino, Maunt; Alehandro Garnaćo, Bruno Fernandes, Antoni; Džejdon Sančo.

Istakao je Ten Hag pred početak priprema da Junajted ne igra prijateljske utakmice, pa su njegovi puleni od starta zaigrali žestoko, a već u četvrtom minutu imali veliku priliku. Šo je poslao fantastičan pas ka Brunu, novopečeni kapiten se sjurio ka golu rivala, ali ga je Rajs sustigao. Nije ga sprečio i da uposli Antonija, koji je ipak iz izgledne situacije traljavo šutirao.

Mogao je dva puta da ga kazni zemljak Martineli na drugoj strani, ali je ga je u dve dobre situacije pred golom Đavola zaustavio iskusni Hiton.

A onda, u 30. minutu, Junajted stiže do prednosti. Bruno Fernandes je okušao udarac sa ivice kaznenog prostora i probušio Ramsdejla, koji je morao bolje da interveniše. Samo sedam minuta kasnije, velika greška Gabrijela otvorila je Sanču "livadu" ka golu Arsenala. Promašio je Brazilac "ceo fudbal", Sančo se sjurio ka kaznenom prostoru, a onda veoma snažnim udarcem efektno zatresao mrežu rivala za 2:0.

I ispostavilo se da je to bilo sve od golova, iako je Arsenal bio bolji u nastavku. Mančester je promenio veliki broj igrača, ali nije poklekao. Ispromašivali su se Nketija i Haverc, Viktor Lindelef odradio veoma dobar posao u defanzivi i Ten Hagova četa je izdržala.

Interesantno je da su po okončanju susreta timovi pristupili izvođenju penala, iako je Junajted dobio meč. Timovi su se pre početka dogovorili da će izvoditi jedanaesterce kakav god da bude rezultat, čisto spektakla radi, ali i kako bi igrači sticali isksutvo u penal serijama. Junajted je potvrdio trijumf sa 5:3, pošto su sa kreča bili precizbni Markus Rašford, Kazemiro, Diogo Dalot, Lindelef i Kristijan Eriksen, dok je ključni penal za Tobdžije promašio Fabio Vijera.

Susret je obeležila i tuča koja je izbila na tribinama među navijačima.

Koji sat kasnije su se na američkom tlu sastala još dva kluba iz Premijer lige, a Čelsi je na Linkoln Fajnenšl Fildu savladao Brajton u veoma zanimljivom meču sa čak sedam pogodaka - 4:3.

Maurisio Poketino se odlučio za sledećih 11: Kepa Arizabalaga; Malo Gusto, Tijago Silva, Livaj Kolvil, Ben Čilvel; Andrej Santos, Konor Galager; Rahim Sterling, Karni Čukvuemeka, Ian Matsen; Kristofer Enkunku.

S druge strane, Roberto de Zerbi je izabrao sledeći tim: Džejson Stil; Džek Hinšelvud, Jan Pol van Heke, Adam Vebster, Paskal Gros; Mahmud Dahud, Bili Gilmor; Soli Marč, Adam Lalana, Kaoru Mitoma; Dani Velbek.

Goleadu je već u 13. minutu najavio Velbek. Mitoma je posle centaršuta sa leve strane glavom spustio gol pred gol rivala, a na pravom mestu se našao bivši engleski reprezentativac i rutinski savladao Kepu.

Ipak, nije mnogo trebalo Plavcima da uzvrate. Odlično su u kaznenom prostoru Brajtona iskombinovali Matsen i Čukvuemeka, pokušaj potonjeg je ipak bio izblokiran, ali se na pravom mestu našao Enkunku i odbitak pretvorio u pogodak.

Otišlo se na odmor sa 1:1, a posle nešto manje od 15 minuta igre u nastavku, Van Heke je zaradio drugi žuti karton, pa su Galebovi ostali sa igračem manje. Čelsi je to odmah iskoristio. Fantastična kombinacija novajlije Nikolasa Džeksona i Mihajla Mudrika, koju je potonji iskoristio i efektnim volej udarcem sa ivice kaznenog prostora vratio prednost timu iz Londona.

Već u 72. minutu, 3:1 u Filadelfiji. Nova odlična akcija Čelsija, Ćesare Kasadej je odlično prošao po desnom boku, ali nije uspeo da uputi udarac. Ipak, na pravom mestu se našao Džekson, iščeprkao loptu i doturio je do Galagera koji je rutinski zatresao protivničku mrežu i omogućio novom napadaču Plavaca da upiše drugu asistenciju.

Sjajni Džekson je vrlo brzo krunisao odličnu partiju golom. Mark Kukurelja mu je poslao predivan pas kroz srdinu, doskorašnji napadač Viljareala je izbegao ofsajd zamku, izbio sam pred golmana Galebova i lako ga savladao za 4:1 u 76. minutu.

Nikolas Džekson postiže pogodak (Foto: AFP)Nikolas Džekson postiže pogodak (Foto: AFP)

Ekspresno je mladi Kolvil zakomplikovao život Plavcima, pošto je srušio Žoaa Pedra u svom kaznenom prostoru. Brazilac je stavio loptu na kreč i efektnim udarcem matirao Kepu za 4:2. Brajton je potom uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu i to posle odličnog prodora Žoaa Pedra i majstorije Deniza Undava. Sjajno je Brazilac prošao po levom boku, a onda je Nemac jednim potezom poslao dvojicu defanzivaca Čelsija "po burek" i rutinski sa ivice peterca pogodio za 4:3.

Bilo je ipak kasno za Brajton da dođe do izjednačenja, ali je De Zerbi video da bi Žoao Pedro i Undav mogli da budu opak napadački tandem.



tagovi

Mančester JunajtedBruno FernandešDžejdon SančoArsenalČelsiNikolas DžeksonMihajlo MudrikKristofer NkunkuBrajtonŽoao PedroDeniz UndavDeni Velbek

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara