Fabrisio Bruno (©Reuters)
Fabrisio Bruno (©Reuters)

Bruno odbranio Marakanu i sačuvao Vitora Pereiru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 04:34

Flamengo slavio protiv Vaska u prom okršaju polufinala Kupa Karioka

Nije Kup Karioka posebno bitno takmičenje navijačima u Brazilu, ali za Flamengovog trenera Vitora Pereiru jeste.

Porazi u Superkupu Brazila, Rekopi Sudamerikane, te samo treće mesto na Svetskom prvenstvu za klubove, posle neuspeha u polufinalnom okršaju sa saudijskim Al Hilalom, doveli su do toga da se naglas priča o smeni Portugalca iako je svega nepuna četiri meseca u klubu. Kao imperativ pred Pereiru je postavljen trofej lokalnog Kupa, a nakon večerašnjih 3:2 u duelu sa Vasko da Gamom, Flamengo je na dobrom putu da se plasira u finale.

Izabrane vesti

Pre desetak dana Vasko je slavio na čuvenoj Marakani 1:0 u ligaškoj fazi ovog takmičenja. Ipak, iako je prvi zatresao mrežu, ovaj put igrači u crno-beloj opremi pognutih glava napustili su teren.

Nakon vođstva gostiju preko Gabriela Peća u 11. minutu usledio je fantastičan volej De Araskete, a onda i preokret na 2:1 u režiji Pedra, koji je tri minuta pred odlazak na odmor ukrao loptu pred golom gostima i rutinski ih kaznio. Uspeo je dugogodišnji vezista Šahtjora, Aleks Teišeria da izjednači u 59, ali je u 73. minutu štoper Flamenga Fabrisio Bruno bio najspretniji pred golom Vaska nakon prekida i doneo pobedu svom timu, a nešto mirniji san treneru narednih nekoliko noći do revanša koji je 19. marta.

BRAZIL (KARIOKA) – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Nedelja

Volta Redonda – Fluminense 2:1 (1:0)

/Pedrinjo 29, Lele 52 – Ninjo 79/

Utorak

Flamengo - Vasko da Gama 3:2 (2:1)

/De Arasketa 26, Pedro 42, Bruno 73 - Peć 11, Teišeira 59/


tagovi

Brazil 1FlamengoVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara