Brzo teče Kolubara: Od petarde na Marakani do petog mesta Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 18:48

Lazarevčani savladali Javor u Ivanjici golom Miloša Filipovića iz 24. minuta - 1:0

Posle petarde na Marakani u drugom kolu Mozzart Bet Superlige bilo je onih koji su odmah predvideli Kolubari grčevitu borbu za opstanak. Ipak, ekipa Dejana Đurđevića je za mesec i po dana doživela ozbiljnu transfromaciju svoje igre, postala ozbiljan takmičarski tim koji pronalazi način da taktički i tehnički nadmudri svoje protivnike, pa evo Lazarevčana na visokom petom mestu domaćeg šampionata. Kolubara je do četvrte pobede u ovoj sezoni stigla na stadionu kraj Moravice, protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka sezone - Javora, a igrač odluke je bio Miloš Filipović u 24. minutu utakmice - 1:0 (1:0).

Može se reći da su gosti ozbiljno nasamarili domaćina. Do jedinog gola na meču došli su posle uigrane akcije iz auta, kada je praktično iz dva poteza do lopte iz drugo plana došao Filipović, a onda udarcem iz prve matirao Aleksandra Vulića. Taj lukavi pogodak Kolubare, omogućio je sastavu Dejana Đurđevića da igra baš onako kako želi. Gosti su potpuno usporili ritam, onemogućili Javor da koristi svoje brze ofanzivce, a organzovanom igrom u defanzivi polako išli i došli do konačnog cilja.

Izabrane vesti

Sastav Igora Bondžulića je jasno pokazao da može da se nađe u ozbiljnim problemima onda kada mora da "napravi" igru i iz poseda dođe do situacija da ugrozi svoj pogodak. Imali su ogromnu želju igrači Javora, pokušavali na sve načine da stignu makar do izjednačenja, ali je im nije išlo. Domaći igrači su bili najkontretniji sredinom drugog poluvremena, kada su u rasponu od svega nekoliko minuta imali dve vrlo dobre situacije pred protivničkim golom. Prvo im je poništen pogodak posle signalizacije iz VAR sobe, a potom se u velikoj šansi našao i Petar Gigić, koji je uspeo samo da zakači loptu na drugoj stativi posle centaršuta Marčića, ali je i tu signalizirana nedozvoljena pozicija.

Javor je dosta na energiji dobio ulaskom Dina Dolmagića, koji je imao nekiliko odličnih prodora i centaršuteva sa desnog boka. Ipak, Ivanjičani nisu uspeli na najbolji način da koriste te situacije jer ekipa nije naviknuta na taj stil igre i nema takve napadače. Uporan je bio i Norman Kembel, ali su njegovi pokušaji, što glavom, što nogom, u protivničko šesnaestercu bili prilično neprecizni.

Ofanziva domaćina tokom meča je otvarala brojne prilike za Kolubaru da završi posao iz kontranapada, ali sa druge strane Lazarevčani imaju problema sa brzinom, pa se nisu najbolje snašli u nekim otvorenim situacijama. Kolubara je uspela da naplati dobro otvaranje meča. Pre gola Filipovića dobre šanse su imali Petronijević i Milojević. Dimitrije Petronijević je kasnije tokom meča potrošio mnogo energije u odbrani svog gola i u ogromnoj meri olakšao posao svojim defanzivcima. Mnogo toga je na ovom meču moglo da bude rešeno i u 30. minutu kada je Ante Vukušić pogodio stativu, ali je Javor ostao u igri i potom napadao svim silama, ali do promene rezultata nije došlo.

JAVOR - KOLUBARA 0:1 (0:1)

/Filipović 24/

Stadion: Kraj Moravice

Sudija: Nikola Đorđević

JAVOR: Vulić 5,5 - Đukić (od 29. Tanko 5, od 54. Dolmagić 6), Tojčić 6, Obradović 6, Grabež 6 - Gojković 6 (od 80. Eliomar), Maričić 6 - Kembel 6, Luković 5,5 , Nikolić 5,5 (od 80. Maletić) - Gigić 6.

KOLUBARA: - Stanivuković 6 - Janković 6, Bakić 6, Marjanović 6, Kočović 6 - Nikolić 6,5 (od 73. Ilić) - Filipović 6,5 (od 73. Radovanović), Milojević 6 (od 74. Sadiković), Petronijević 6,5, Đokić 6 (od 87. Vasiljević) - Vukušić 6,5 (od 83. Kadrić)

Igrač utakmice: Miloš Filipović

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

Javor - Kolubara 0:1 (0:1)

/Filipović 24/

Voždovac - Radnik 4:1 (1:1)

/Burmaz 42, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90 - Spasić 32/

TSC - Radnički u toku

20.00: (3.25) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.45)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)



tagovi

Miloš FilipovićDejan Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara