Fudbaleri Budućnosti (©AFP)
Fudbaleri Budućnosti (©AFP)

Budućnost mora da se vadi: Svi krediti ispucani, pobeda u Pljevljima imperativ

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 12:48

Na prethodna dva gostovanja šampion Crne Gore osvojio je samo jedan bod

Duvaju neki novi vetrovi u Crnoj Gori. Moglo bi susedstvo da dobije novog šampiona, pošto je Budućnost propisno "zaribala". Dva debakla u evropskim kvalifikacijama poljuljala su Podgoričane. Mršav učinak u ligi i povelik zaostatak - 10 bodova Plavi kasne za liderom Sutjeskom - stavili su Budućnost u nezavidan položaj. Pobeda protiv Rudara postala je imperativ (17.30).

Iako Budućnost nije dobro krenula u odbranu titule, trener Aleksandar Nedović veruje da se sa gostovanja iz Pljevalja neće vratiti bez celog plena.

Izabrane vesti

Imperativ je sigurno veliki, kako nama, tako i protivniku, jer nismo startovali najbolje, ali na osnovu igre koju smo prikazali u prethodna dva kola imamo pravo da se ponašamo kao favoriti“, rekao je Aleksandar Nedović u razgovoru za klupski sajt.

17.30: (5.70) Rudar (3.60) Budućost (1.60)

Plavi su u prethodnoj rundi šampionata imali dva gola prednosti na gostovanju Dečiću. Osvojili su samo bod (2:2) i strateg Budućnosti ne može da izbije iz glave dešavanja sa tog meča pred novo teško gostovanje.

Ima dosta dobrih stvari na koje možemo da se oslonimo, ali što se tiče koncetracije moramo da radimo na tome da padove u igri svedemo na mimimum i da tu budemo više mudri. Pogotovo iskusniji igrači treba da preuzmu odgovornost kako više ne bismo bili kažnjeni tokom tih praznih minuta, a isto tako da u našim dominantnim minutima kaznimo sve što može da se kazni na adekvatan način. Na taj način nećemo dovoditi utakmicu u pitanje, kao što smo posle fenomenalne igre u Tuzima dozvolili izjednačenje i strepili za bod, a onda u poslednjih deset minuta pokušali da se “vadimo” da dobijemo meč”.

Budućnost je igrala onako kako želi Aleksandar Nedović, ali samo jedan čas. Kritična je bila završnica susreta. Nisu svi fudbaleri tima iz Podgorice prošli kompletne pripreme i to se odražava na igru – dolazi do pada kako utakmica teže – i na rezultate.

To je model kako Budućnost mora da igra od prvog do poslednjeg minuta, ali za taj način igre nam treba maksimalna fizička sprema - za posed lopte, za oduzimanje po izgubljenoj lopti… I ne samo igrači koji počnu, već i rezervisti treba da budu “našpanovani”. Težimo ka tome, a pomaci su vidljivi. Žao mi je što nismo nagrađeni za šanse i igru, ali ako budemo nastavili u tom ritmu i dizali procentualno minute dobre igre, verujem da ćemo ući u seriju pobeda”.

Branilac titule osvojio je samo bod iz dva gostovanje. Treće bi trebalo da bude treća sreća, pošto Plavi gostuju jednom od najslabijih timova. Rudar je iz četiri meča sakupio samo jedan bod i samo je u prvom kolu protiv Iskre sačuvao mrežu.

To je tim koji je osvajao trofeje i koji ima svoj DNK, a Budućnost je za svakoga motiv više. To znam jer sam bio sa druge strane, tako i treba da bude, ali ta činjenica treba nama da imponuje. Ne smiemo da se “vadimo” na to kako protivnik daje sve od sebe protiv Budućnosti, već je važno da odgovorimo maksimalno i da budemo bolji kada dođe vreme za meč”.

Plavi su na gostovanje Rudaru iz Pljevalja doputovali bez lakše povređenog Lazara Mijovića.

Neki momci su izašli iz povrede, neki nisu prošli pripreme, ali mislim da su neki igrači koji su “ukrali” minutažu tokom prethodne dve utakmice spremni da daju veći doprinos. Mislim da se kroz utakmice igrač najbolje spremi i da ćemo imati veći roster što se tiče energije za naredne dve utakmice koje su nam jako bitne”, zaključio je strateg Budućnosti.

CRNA GORA 1 – ZAOTALI MEČ 1. KOLA

Sreda

17.30: (5.70) Rudar (3.60) Budućost (1.60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Crna GoraCrna Gora 1Budućnost PodgoricaRudar Pljevlja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara