Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bufon o rezultatima Azura: Od 2010. imamo iluzije, slavićemo i uspehe u kvalifikacijama

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 13:41

Čuveni golman ukazao na pad reprezentacije Italije

Baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru odavno je arhiviran, međutim činjenica da na planetarnoj smotri nećemo gledati Italiju još je aktuelna tema. Izostanak Azura koji su eliminisani od Makedonije na Apeninima je još sveža rana, a na ovu temu za La Stampu govorio je Đanluiđi Bufon, čuuveni italijanski golman.

Izabrane vesti

"Mančini je bio glavni arhitekta renesanse koja je uotpunjena osvajanjem Evropskog prvenstva, ali za poraz od Makedonije snosi izvesnu odgovornost. Da smo eliminisani od Portugalije, na penale, niko ne bi ništa rekao, ali ovako je teško krenuti od nule", kazao je nekadašnji reprezentativni čuvar mreže.

Bufon je istakao da eliminacija u baražu nije izolovan slučaj i naglasio da je takav rasplet mogao da se nasluti pre čitave decenije.

"Već 2010. godine u Južnoj Africi, posle eliminacije u grupnoj fazi porazom od Slovačke, primetio sam da globalizacija donosi promene vrednosti i hijerarhije i da ćemo slaviti i uspehe u kvalifikacijama. Od tada imamo iluzije uz trenutke slave poput Evropskog prvenstva, ali nisam pogrešio. Imamo jedinstveni temperament u teškim situacijama, umemo da blokiramo u važnim momentima, nedostaje nam kvalitet. Kada smo motivisani dajemo sve od sebe, ali inače možemo da izgubimo od bilo koga".

Čuveni golman potom se osvrnuo i na dešavanja u Juventusu, uz akcenat na situaciju oko Paula Dibale.

"Rastanak Dibale i Juventusa? Nisam to očekivao, ali klub je bio iskren i direktan, objašnjavajući da više nije funkcionalan za projekat. Nisu mu produžili ugovor zbog toga, a ne zato što ga smatraju lošim. Paulo će naći šansu da uradi velike stvari negde drugde, ali to ne znači da je Juve napravio grešku. Vlahović je dominantan po građi, kvalitetu i snazi", kazao je legendarni golman i dodao da mu se sviđaju igre Zapate i Lautara, dodavši da ga impresionira i Ibrahimović koji sa 40 godina sam može da stigne do pobede.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara