Saša Ilić (©MN Press)
Saša Ilić (©MN Press)

Bugari bez strpljenja: Saši Iliću uručen otkaz u CSKA

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 18:18

Poraz od Sepsija u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije bio je izgleda poslednji za mladog trenera na klupi tima iz Sofije

Malo je nedostajalo prošle sezone da se završi dugogodišnja dominacija Ludogoreca u bugarskom prvenstvu, ali promašen penal Ivana Turicova u 12. minutu nadoknade za pobedu CSKA iz Sofije nad gradskim rivalom CSKA 1948 omogućio je timu iz Razgrada da se vrati na vrh tabele i tu ostane do kraja.

Imali su Saša Ilić i njegovi igrači veliku šansu da se popnu na vrh, međutim, propustili su je. Mladi trener je, ipak, pokazao da ima potencijal, a nakon što je klupsko rukovodstvo početkom leta odrešilo kesu za pojačanja, činilo se da bi ova sezona mogla da bude trijumfalna po posrnulog bugarskog velikana. Rezultati, međutim, nisu ispratili očekivanja u uvodnim mečevima, a po pisanju bugarskog Truda, rukovodstvo kluba iz Sofije posle današnjeg hitnog sastanka rešilo je da smeni Sašu Ilića.

Izabrane vesti

Samo bod na startu nove sezone protiv Hebara (0:0) i poraz kod kuće od rumunskog Sepsija (0:2) u prvom meču kvalifikacija za Ligu konferencije uticali su da čelnici CSKA izgublje strpljenje i mladom strategu uruče otkaz.

Kao zamena za bivšeg kapitena Partizana pominje se Eugen Trika, nekadašnji fudbaler sofijskog kluba. Navodno je Rumun u četvrtak bio na tribinama Stadiona bugarske armije i uživi ispratio poraz od Rumuna. Kao opcija pominje se i trener B tima CSKA, Stamen Belčev.

Podsetimo, Ilić je pre dolaska u Bugarsku vodio Čukarički i radio u mlađim kategorijama FS Srbije. U Bugarsku je došao prošlog leta. Iako je u prvoj sezoni pokazao da bi mogao da ispuni ciljeve, slab start druge ga je koštao. Možda i preskupo...


tagovi

CSKA SofijaSaša IlićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara