©AFP
©AFP

Buna protiv parazita i plaćenika na Parku prinčeva: Navijači terali Mesija, Nejmara, Veratija i Al Kelaifija iz kluba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.05.23. | 10:27

Pristalice pariskog kluba iskazale nezadovoljstvo zbog dešavanja u i oko kluba

Burno je ove sedmice na Parku prinčeva. Krenulo je spoznajom da se Lionel Mesi nije pojavio na timskom treningu zbog "neodložnog puta" u Saudijsku Arabiju zbog čega je potom i suspendovan na dve nedelje, a nastavilo se protestima navijača na više mesta u gradu kojim su pristalice francuskog šampiona tražile korenite promene u Pari Sen Žermenu pozivajući na odlazak Lionela Mesija, Nejmara, Marka Veratija i prvog čoveka Nasera Al Kelaifija iz kluba.

Rana eliminacija u Ligi šampiona, u Kupu Francuske takođe, ubedljiv poraz od Lorijana na svom terenu za vikend i Mesijeva odluka kao kap koja je prelila času, kao da se sezona već završila... Besni zbog svega što se dešava u i oko kluba, navijači Pari Sen Žermena želeli su da u sredu iskažu svoje nezadovoljstvo.

Izabrane vesti

Jedna od uticajnijih navijačkih grupa Pari Sen Žermena "Collectif Ultras Paris" pozvala je u utorak uveče na protest ispred Fabrike, sedišta pariskog kluba, koji je i održan dan kasnije u ranim večernjim satima. Odziv je, piše RMC Sport, bio impresivan, budući da se nekoliko stotina pristalica okupilo sa ciljem kako bi dobili odgovore na pitanja i zahteve i usput poručili pojedinim članovima kluba kako ih ne žele više u Parizu, počevši od predsednika Nasera Al Kelaifija preko “parazita igrača" kako su ih oslovili: Lionela Mesija, Nejmara, Marka Veratija...

"Na našem brodu nema kapetana. Hoćemo predsednika koji je prisutniji, koji pristaje da nam izađe u susret kada to tražimo od njega. Pari Sen Žermen je na Parku prinčeva, a ne na Sen Deniju. Oni nas sramote cele godine", moglo se čuti iz mikrofona predsednika pomenute navijačke grupe Romena Kabilja koji je između ostalog kritikovao cene karata koje idu u korist turista i sprečavaju navijače da idu na stadion.

Jedan od transparenata pozivao je upravu da podnese ostavku, na drugom je stajalo "PSŽ, ko si, gde si krenuo? Da li me čuješ?"

"Collectif Ultras Paris" je tokom protesta izdao i saopštenje u kojem je izneo zabrinutost zbog pravca kojim je klub krenuo sa aktuelnim vlasnicima. Između ostalog zamerio im je "regrutovanje bez globalne vizije", dovođenje "precenjenih igrača" i "plaćenika", visoke cene karata… Usprotivili su se takođe i napuštanju Parka prinčeva, pošto je klub izrazio interesovanje da kupi Nacionalni stadion poznat i pod nazivom Sen Deni. Skandiralo se protiv Mesija, Nejmara i trenera Kristofa Galtijea, a bilo je čak i uvreda na račun pomenutih...

"Vreme je da očistimo svlačionicu. Previše je igrača pod ugovorom koji su ovde samo da bi primali platu, ne i zbog sportskih ambicija. Neophodna je promena sportske politike zarad mladih igrača u trening centru. Nastavak ovih neslavnih utakmica ne dolazi u obzir, očekujemo oštru reakciju od nedelje u Troi”, navodi se između ostalog u saopštenju koje je "Collectif Ultras Paris" objavio tokom protesta.

I nije se sve završilo na tome. Nejmar je počašćen i "serenadom", budući da se grupa od nekoliko desetina navijača okupila ispred njegovog doma u Buživalu, otmenom pariskom predgrađu skandirajući mu "da se izgubi iz Pari Sen Žermena".

S obzirom na to da ga kako navijači, tako i mediji, već neko vreme "sele iz kluba", nije nezamislivo da ga Nejmar na leto zaista i napusti, o Mesijevom odlasku se već uveliko spekuliše i pitanje je navodno samo da li će kao Kristijano Ronaldo put Saudijske Arabije ili natrag u Barselonu, Kristof Galtije je takođe praktično bivši. Međutim, sa Al Kelaifijem, pa i Veratijem koji je u decembru produžio ugovor do 2026. godine, ići će malo teže.

"Pari Sen Žermen najoštrije osuđuje nepodnošljive i uvredljive postupke male grupe pojedinaca koji su se dogodili u sredu. Kakve god bile razlike u mišljenju, ništa ne opravdava ovakve postupke. Klub daje punu podršku svojim igračima, svom osoblju i svima onima koji su na meti takvog sramnog ponašanja", stoji u saopštenju pariskog kluba.



tagovi

Pari Sen ŽermenNejmarLionel MesiNaser Al KelaifiMarko Verati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara