Alegri želi Srbina
Alegri želi Srbina

Buongiorno Italia: Alegrijev bedem je Bleki Milenković, odlučujući sati za Sarija u Laciju

Vreme čitanja: 7min | sre. 02.06.21. | 12:57

Velike kritike na račun Roberta Mančinija

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Samo što je odštampan spisak igrača Italije za sledeće Evropsko prvenstvo krenula je lavina kritika i zamerki Robertu Mančiniju. Italija se ne razlikuje mnogo o drugih zemalja,štaviše ima još strastvenije “selektore” među fudbalskim zagriženicima. Selektoru Mančiniju se zamera izbor defanzivaca jer se smatra da su Bonuči i Kjelini prevaziđeni. Tandem Juvenusa zajedno ima preko 70 godina, uz to Leonardo nije bio ni starter na poslednjim mečevima Stare dame dok Kjelini nije u stanju da igra na visokom nivou tri utakmice u sedam dana. Ističe se i činjenica da su alternative, Ačerbi i Bastoni, fudbaleri koji već godinama igraju u trojnom defanzivnom redu dok Mančini forsira formaciju 4-3-3. Velike neduomice postoje i oko pozivanja Toloija iz Atalante i brisanja sa spiska Đanluke Mančinija.

Izabrane vesti

Problemi se detektuju i na sredini terena, ne zbog imena već zbog rizika: Verati i Sensi su roviti. Igač PSŽ-a neće moći da nastupi na prve dve utakmice u grupnoj fazi dok vezista Intera ne uspeva da veže par mečeva a da se ne povredi.

Kritike nisu izostale ni oko napadačkog odeljenja. Osim Bernardeskija koji je omiljena meta kritičara Mančinijevog rada u reprezentaciji, nisu svi saglasni sa izbacivanjem Politana i ubacivanjem Raspadorija u završni spisak.

Sve u svemu Italija u formaciji 4-3-3 ( Donaruma – Florenci, Bonuči, Kjelini, Spinacola – Barela, Žoržinjo, Lokateli (Verati kad se oporavi) – Kjeza, Imobile, Insinje) i pored svih zamerki budu određenu dozu optimizma da Azuri mogu da odigraju važniju ulogu na Evropskom prvenstvu. Za Italijane, Francuzi i Belgijaci su apsolutni favoriti, dok sebe vide u drugom krugu potencijalnih favorita sa Nemačko, Španijom i Engleskom.

LACIO

Još uvek se ne zna ko će biti novi trener Nebeskoplavih, ali se svi slažu da će se u sledećih 36 sati znati da li je to Mauricio Sari ili ne. Sa toskanskim stručnjakom je u stalnom kontaktu Igli Tare i njih dvojica su se praktično sve dogovorili. Međutim, potraban je blagoslov predsednika Klaudija Lotita.

Prvi čovek Lacija paralelno nastavlja sa svojim kastingom i susretima ili telefonskim razgovorima sa drugim trenerima. Sinoć se video sa Portugalacem Vitorom Pereirom koji je trenirao Šangaj u poslednje tri godine.

 U Rimu se u šali kaže da svi znamo koji je plan A za Lacio (Sari) i imamo gomilu ideja za plan C (Italijano, Pereira, Nesta, Pirlo, Viljaš Boaš, Goti) dok niko ne zna šta je plan B, odnosno u slučaju da pregovori sa Sarijem ne urode plodom.

Inače, Korijere delo Sport danas predstavlja u superlativima, kao velikog talenta, mladog reprezentativca Srbije Dimitrija Kamenovića koji će se u Rimu pridružiti svojim zemljacima Sergeju Milinkoviću Saviću i Adamu Marušiću. List tvrdi da bi Kamenović trebalo da dođe u Rim polovinom sledeće nedelje i da stavi potpis na petogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima.

ROMA

Vlasnici kluba, Brajan i Dan Fridkin, bi trebalo zajedno sa generalnim direktorom Tijagom Pintom da otputuju u London do kraja nedelje. Tamo će se sresti sa Žoze Murinjom koji ima obaveze prema jednoj britanskoj televiziji za koju će komentarisati Evropsko prvenstvo. Na tom sastanku bi trebalo da se definišu smernice za prelazni rok i sledeću sezonu.

Prema pisanju Korijere delo Sporta Murinjo je naveo 14 imena koji su višak u Trigoriji: Olsen, Pau Lopez, Florenci, Facio, Santon, Rejnolds, Diavara, Pastore, Enzonzi, Klajvert, Under, Karles Perez, Bianda i Ćorić. Samo na platama od pomenutih igrača Roma bi uštedela preko 50 miliona evra, plus ono što bi zaradila od njihove prodaje.

JUVENTUS

Gazeta delo Sport je lansirala danas veoma sugestivan trougao: Mbape u Real Madrid, Ronaldo u PSŽ,  a Ikardi u Juve. Naravno, reč je samo o glasinama koje pronalaze uporište u činjenici da se Mbapeu sviđa ideja da obuče dres Blanosa, baš kao i Ikardiju mogućnost da se vrati u Italiju, dook bi za PSŽ i njegove vlasnike iz Katara bilo izazovno da u godini Mundijala imaju dve zvezde kalibra Ronaldo i Nejmar.

U međuvremenu su nastavlja posao na dovođenju Donarume u Kontinasu. Pavel Nedved ima specijalan zadatak da pronađe rešenje sa svojim prijateljem i bivšim menadžerom Minom Rajolom.

Đorđo Kjelini je produžio ugovor sa Juveom, De Liht je blindiran, Demiral ima nekoliko klubova koji su zainteresovani za njega i Juve želi da ga proda baš kao i Ruganija koji se vraća sa pozajmice u Kaljariju. Bonuči je i dalje nepoznanica. On bi želeo da ostane u redovima Bjankonera, ali poslednja reč je na Alegriju.

Novi trener Stare dame želi Milenkovića za odbrambeni zid Juvea dok je altarnativa Romanjoli kome, kao i Blekiju sa Fjorentinom, ističe ugovor sa Milanom sledeće godine. Budući da je Rajola meandžer i Romanjolija nije isključeno da tokom peglanja detalja za ugovor Donaruma ispliva na površinu i Romanjoli.


Priča se i da je Juve spreman da obnovi pregovore sa menadžerima Paula Dibale. Sa Alegrijem na klupi Hoja će se vratiti među sigurne startere i to je motiv više da ozbiljno uzme u razmatranje ponudu Juvea: 10.000.000 evra po sezoni plus bonusi.

MILAN

Izgleda da je Milan pronašao način kako da otkupi Tomorija od Čelsija. Novi prvaci Evrope su radi da prihvate ideju Rosonera da plate ugoovrenu sumu od 28.000.000 evra na nekoliko rata. Na taj način Čelsi bi imao novac koji je planirao od defanzivca dok otkup neće previše opteretiti budžet Milana. Druga priča koja poprilično loži navijače Milana je mogućnost da Rodrigo De Paul obuče dres Đavola. Oko Argentinca iz Udinezea su složni svi: vlasnici kluba, trener Pioli i direktor Maldini. Zato treba verovati da će Milan napraviti sve što je u njegovoj mogućnosti da dovede De Paula. Poslednje informacije govore i da je Čalhanglu sve bliže odluci da prihvati ponudu iz Katara, odnosno da da prednost novcu prema sportskim ambicijama: garantovana 32 miliona evra u sledeće četiri godine su dovoljno jak motiv da se zaboravi na ostalo.

INTER

U Interu i dalje čekaju na signal iz Rima, to jest Lacija, da mogu da ozvaniče ugovor potpisan sa Simoneom Inzagijem. U toku je mala igra živaca pošto predsednik Lacija Lotito želi da izbegne da plati poslednju mesečnu platu Inzagiju za jun i zato odugovlači sa davanjem otkaza nadajući se da će Inzagi i Inter izgubiti strpljenje.

U međuvremenu Inter nastavlja da radi na dva koloseka: prodaja igrača za obezbdeđivanje neohpodnog plusa od 90-100 miliona evra i priprema terena za prelazni rok posle 30. juna.

Hakimi je zadovoljan ponudom PSŽ-a da zarađuje osam miliona evra godišnje tako da je ostalo da se dogovore dva kluba oko transfera. Inter traži 80.000.000 eva , francuski klub nudi 60.000.000 evra. Imajući u vidu odlične odnose između PSŽ-a i Intera, odnosno rukovodioca Nerazura sa Leonardom, veruje se da bi mogli da se nađu na sredini puta: 70.000.000 plus bonusi.

Ime Filipa Kostića nastavlja da kruži kao jedno od ozbiljnijih za pojačanje bokova italijanskog šampiona.


NAPOLI

Dris Mertens je sve bliži izlaznim vratima Napolija. Napadač je trenutno na pripremama sa Belgijom za Evropsko prvenstvo i predsednik Aurelio De Laurentis se nada da bi Mertens mogao da zablista na predstojećem Euru jer bi na taj način bila olakšana njegova prodaja. Sa predviđenim kresanjem troškova plata Mertensa u Napoliju, blizu 5.000.0000 evra, je postala preteško breme za bilans. Takođe, novi trener Lučano Spaleti ne smatra da je Mertens fundamentalan za njegov projekat.

Dolazak Karla Ančelotija u Real Madrid bi mogao da ima uticaj na sledeći prelazni rok Napolija. Dojučerašnji trener Evertona je želeo Kulibalija u Liverpulu, a tek sada ga hoće u Real Madridu, dok je Fabijan Ruiz već odavno na listi želja Real Madrida.

MIHAJLOVIĆ

Siniša Mihajlović se vraća danas iz Bolonje u Rim obavljenog posla. Srpski trener se juče sve dogovorio sa upravom Bolonje a imao je i video poziv sa predsednikom Džoom Saputom. Miha je pričao i sa Danijelom Arnautovićem, Markovim menadžerom, i izgleda da je sve utanačeno za prelazak Srbina iz Austrije u Bolonju. Mihajloviću je obećano i pojačanje u odbrani pošto će Tomijasu biti “žrtvovan” u operaciji otkupa Baroua od Atalante. Pošto je zavšio poslove u Italiji, tvrdi Korijere, Miha će otići u Srbiju u posetu familiji.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Masimilijano AlegriMauricio SariSiniša MihajlovićRoberto ManćiniNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara