Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Atalanta je ponovo luna-park, Milan i Juve u sredu na šampionskom testu

Vreme čitanja: 6min | pon. 04.01.21. | 12:12

Milanski klubovi ne posustaju, a ne posustaje ni Kristijano Ronaldo

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Pobede vodećih timova u 15. kolu Serije A su u prvom planu italijanskih medija. Ističe se da milanski klubovi nastavljaju neizvesnu trku za skudeto dok pratioci nemaju nameru da odustanu, pogotovo Juventus. Jedini klub iz visokog društva koji nije uzao ceo plen juče je Lacio i tim Simonea Inzagija je sve dalji od mesta koja vode u Evropu. Piše se i o Filipu Đuričiću koji nije bio ni na klupi u Bergamu pošto ga je trenere De Zerbi odstranio iz tima zbog neadekvatnog ponašanja. Prema rečim De Zerbija, Filip se izvinio i u sredu će biti regularno u ekipi za meč sa Đenovom. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan i Inter u jurišu na skudetoMilan i Inter u jurišu na skudeto

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje sa protagonistima pobeda Milana i Intera, Rafaelom Leaom i Lautrom Martinezom, koji su omugućili milanskim klubovima da zadrže prednost u odnosu na pratioce na tabeli Serije A.

Lepe radosti. Nastavlja se mrtva trka za skudeto između Milaneza”, stavlja pod jedan naslov Gazeta izveštaje sa jučerašnjih pobeda Rosonera i Nerazura. “Leaova magija: gol u Ibrinom stilu. Pobeda i zadržana prednost od jednog boda, u sredu na San Siro stiže Juventus”, najavljuje se velika proba, neki bi rekli i maturski ispit za ambicije Milana u ovoj sezoni.

Milano, ti si za skudeto”, naslov je preko cele druge i treće strane izveštaja sa meča Benevento – Milan. U članku se ističe da su Piolijevi igrači pokazali pobednički karakter igrajući sa igračem manje i da su se pored strelaca golova, Franka Kesija i Leaa, posebno istakli Đanluiđi Donaruma i Simon Kjaer u odbrani.

Lautaro podmazao Interovu mašinu za golove. Osma uzastopna pobeda, ali Lukaku se povredio a Konte je izgrdio Vidala”, piše se i o tamnim stranama pobede Intera nad Krotoneom, odnosno o problemu belgijskog golgetera sa mišićem kvadricpesa i očajnoj formi Artura Vidala zbog koga je Inter primio dva gola u prvom poluvremenu.

Konteov Lu-La park”, piše na unutrašnjim strnama milanski dnevnik da je Interov napad na evropskom nivou i da malo timova ima tako raskošan napadački potencijal, ali i da je povreda Lukakua bacila senku na jučerašnju pobedu sa 6:2. U tekstu se ističe i da je u Evropi samo Bajern efikasniji od Intera, dok je Lukaku juče postigao svoj 50. gol u dresu Intera, a došao je tek pre 17 meseci. Gazeta piše i o slučaju Vidal i navodi da je Konte oštro prekorio Čileanca nekoliko puta tokom prvog poluvremena i da ga je onda ostavi u svlačionici na poluvremenu. “Vidal mora predano da radi, niko nema zagarantovano mesto među starterima”, poručio je Konte.

Bogojavljanje donosi istinu”, naslov je komentara u kome se ističe da će meč Milana i Juventusa u sredu dati odgovor na pitanje da li su Rosoneri spremni da idu do kraja u borbi za skudeto.

Kralj CR7 nije abdicirao: dva gola i asistencija, tako se lansira Pirlo”, odaje se priznanje Kristijanu Ronaldu koji je golovima dao preko potrebni “kiseonik” Juventusu pred odlučujuće mečeve u prvenstvu protiv Milana i Intera. Osim Ronalda, pohvale je zaslužio i Federiko Kjeza za koga se kaže da je, do sada, najbolje pojačanje iz prethodnog prelaznog roka za Juve.

Papu, da li si video Atalantin šou? Gasperinijev bend svira isto i bez Gomeza”, podvlači se da je tim iz Bergama i bez svog dojučerašnjeg kapitena i najboljeg igrača funkcionisao besprekorno protiv Sasuola.

De Zerbi: Đuričić nije pokazao dužno poštovanje”, objasnio je trener Sasuola zašto nije bilo srpskog fudbalera ni na klupi u Bergamu. Šef stručnog štaba emilijanskog kluba nije precizirao šta je Đuričić uradio, ali je podvukao da se nije ponašao kao profesionalac. “Ja ne volim da kažnjavam igrače, ali Filip se u međuvremenu izvinio, i u sredu će biti regularno u timu protiv Đenove”, dodao je De Zerbi.

Preokret! Beloti lokomotiva, Singo krila. Torinov triling za otkup”, stavlja pod reflektore Gazeta pobedu Torina nad Parmom s kojom se tim Marka Đampaola odvojio od poslednjeg mesta na tabeli. 

CORRIERE DELLO SPORT

Džeko junak dana u RimuDžeko junak dana u Rimu

Džekov blesak i Roma leti”, otvara današnje izdanje rimski dnevnik sa pričom o pobedi Đalorosih nad Sampdorijom. U tekstu se ističe da je teren na Olimpiku bio veoma težak, gotovo jedna velika kaljuga budući da je kiša padala celu noć i dan, i da je iz tog blata izronio Edin Džeko koji je svojim golom darovao tri boda svom timu i konsolidaciju trećeg mesta na tabeli. Pored Džeka, ističu se i odlične partije Henriha Mhitarjana i Rika Karsdorpa koji su najviše doprineli devetoj pobedi Rome u Seriji A.

List prenosi reči trenera Paula Fonseke koji tvrdi da je sadašnji tim Rome jači od prošlogodišnjeg i da neće biti oscilacija u rezultatima kao u ovom periodu prethodne sezone. Džeko je, sa svoje strane, stavio do znanja da bi klupska uprava trebalo da pojača igrački park ako žele da se Roma vrati u Ligu šampiona.

Korijere se bavi i slučajem Nikoloa Zaniola koji se našao u ljubavnom trouglu i medijskom ciklonu kojem je lično doprineo objavljivanjem poruka na društvenim mrežama. Igrač Rome je posle vesti o trudnoći njegove bivše verenice, potvrda i demantija da je u vezi sa rumunskom šou-gerlom Madelinom Geneom, objavio da gasi svoje “akaunte” na društvenim mrežama i da više neće komunicirati preko njih.

Jadan Lacio, Imobile više nije dovoljan”, konstatuje Korijere da su Nabeskoplavi odigrali odlično prvo poluvreme, došli u vođstvo, a da su onda imali veliki pad u igri u drugih 45 minuta.

Na unutrašnjim stranama se piše o “izduvanom Laciju” koji ne liči na tim s početka 2020. godine. Prenose se i reči sportskog direktora Iglija Tarea koji je rekao da nije stigla još nijedna ponuda za Kaiseda dok će pojačanje na levom boku biti fudbaler koji ima manje od 22 godine. Korijere tvrdi da su Bradarić iz Lila i Kamenović iz Čukaričkog kandidati da stignu u sledećih par nedelja u Formelo.

Mađioničar Zjelinski, Kaljari pregažen”, veze pohvale Korijere na račun poljskog fudbalera koji je pružio najbolju partiju u ovoj sezoni protiv tima sa Sardinije. U tekstu se podvlači da je Zjelinski načeo Kaljari, a zatim ponovo doveo u vođstvo svoj tim u najdelikatnijem momentu meča. Prenose se i reči Rina Gatuza koji limitira, zasad, ambicije svog tima na Ligu šampiona: “Pravimo previše grešaka da bi bismo učestvovali u trci za skudeto”. Gatuzo je najavio i da će imati ozbiljan razgovor sa Viktorom Osimhenom u četiri oka posle neprimerenog i neodgovornog ponašanja Nigerijca. List prenosi i da se mladi napadač izvinio zbog nepromišljenih poteza i ponašanja.

TUTTOSPORT

Konačno TorinoKonačno Torino

Milan – Juve za nas!”, priprema već teren Tutosport za sudar Rosonera i Bjankonera ukazujući da će dva Portugalca, Leao i Kristijano Ronaldo, biti glavni akteri duela na San Siru u sredu veče.

CR7 ne oprašta i Juve se pokrenuo. Mnogo muke i grešaka, ali i karaktera i još više kvaliteta”, stoji na drugoj i trećoj strani u najavi izveštaja sa meča Juve – Udineze. U tekstu se zapaža da je Juve opet ušao mlitavo u meč i da je rizikovao da na startu bude kažnjen, ali da je onda izašao na površinu kvalitet Ronalda i drugih pojedinaca u Pirlovom timu. Pored konstante Ronalda ohrabrujući signali stižu od Kjeze koga je Tutosport uporedio sa Robenom i od Dibale koji je počeo novu godinu sa golom.

Konte kao Murinjo”, podseća torinski dnevnik da Inter od vremena kada je Žoze sedeo na klupi Nerazura nije vezao osam uzastopnih pobeda u prvenstvu. Takođe se podvlači da je Lautaro postigao svoj prvi het-trik u Seriji A, ali se prenose i oštre kritike Kontea na račun Vidala koji će morati više da “okreće pedale” ako želi da ima mesto među starterima Intera. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da je generalni direktor Bepe Marota na tragu Milika i Papu Gomeza i pored javnih uveravanja da Inter ne planira da investira u dovođenje novih igrača u ovom prelaznom roku.

Konačno!”, dominira naslov ispod zaglavlja sa fotografijom igrača Torina kako porslavljaju pobedu nad Parmom 3:0. “Singo, Ico i Gojak oborili na pleća Parmu. Toro pobedio posle dva meseca. Đampaolo: Kakav karakter! Ali moja klupa još uvek nije sigurna”, priznao je trener Granata da jučerašnja pobeda ne znači da se njegova klupa više ne ljulja. 

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara