Buongiorno Italia: Čizma se zahvaljuje Romi i Džeku

Vreme čitanja: 7min | pet. 16.04.21. | 12:42

Paolo Maldini ne sedi skrštenih ruku i sprema alternativu u slučaju da ne bude pronađen dogovor sa Minom Rajolom oko produžetka ugovora sa Donarumom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prolaz Rome u polufinale Lige Evrope je glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi. Dosta prostora dobijaju i najave dva velika okršaja u Seriji A sledećeg vikenda: Atalanta - Juventus i Napoli - Inter. Piše se i o prelaznom roku, Gazeta tvrdi da bi Florenci mogao da bude džoker za Antonija Kontea u sledećoj sezoni dok Milan nastavlja kasting za golmana, u slučaju da Donaruma ode, i napadača. Tutosport izveštava da je Salvatore Sirigu i dalje pozitivan na Kovid-19 što znači da bi Vanja Milinković Savić mogao da brani mrežu Torina ne samo u nedelju protiv Rome već i u sredu u meču sa Bolonjom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Hvala, Romo. Veliko srce i Džeko-gol. Polufinale sa Junajtedom”, posvećuje se otvaranje današnjeg izdanja velikom uspehu rimskog kluba koji se patio protiv Ajaksa, ali je na kraju uspeo da izvadi kartu za Old Traford.

“Romin san se nastavlja”, naslov je izveštaja sa meča u kome se priznaje da su Holanđani dominirali na terenu i da je gol Brobija uterao strah u kosti, ali i da je gol Džeka imao katarzičan efekat na igrače Paula Fonseke.

Najbolji u redovima Ajaksa su bili kapiten Tadić, strelac gola Brobi i Šurs. Sva trojica su ocenjeni sa 6,5. Gazeta je za lidera Kopljanika i reprezentacije Srbije napisala da je bio enigma za odbranu Rome jer se kretao po celom terenu i sve vreme je bio inspirator svih opasnih akcija Ajaksa po gol Pau Lopeza.

“Džoli za Kontea”, naslov je pored foto-montaže Alesandra Florencija u dresu Intera. U podnaslovu se kaže da PSŽ okleva da otkupi ugovor italijanskog reprezentativca od Rome, a da Inter pokušava da iskoristi ukazanu priliku i da kapariše igrača koji može da igra u tri različite uloge. Osim Florencija na nišanu Intera je i Emerson Palmijeri o kome Konte ima izuzetno visoko mišljenje.

Dovođenje dvojice reprezentativaca Italije bila bi potvrda trenda “italijanizacije” Nerazura budući da su u Konteovom timu već trojica članova selekcije Roberta Mančinija: Barela, Bastoni i Sensi.

“Điđo, Milan ima plan B: Menja je na pol-poziciji a Skamaka već priča kao da je Ibrin zamenik”, piše milanski dnevnik da Paolo Maldini ne sedi skrštenih ruku i da sprema alternativu u slučaju da ne bude pronađen dogovor sa Minom Rajolom oko produžetka ugovora sa Donarumom. Prvi na listi želja Milana je golman Lila, a iza njega su Golini iz Atalante i Muso iz Udinezea. Gazeta najavljuje i intervju koji je dao Skamaka, igrač Sasuola na pozajmici u Đenovi, u kojem je mladi reprezentativac dao indikacije da bi mogao da obuče dres Milana u junu.

“Od Murijela i Zapate do CR7 i Dibale, totalni napad na Ligu šampiona”, najavljuje Gazeta veliki dvoboj u nedelju između Atalante i Juventusa u kojem je ulog mesto u Ligi šampiona. U predstavljanju meča na unutrašjim stranama se insistira da ćemo u Bergamu videti okršaj vatrenih sila. S jedne strane Gasperini se ne oslanja samo na kolumbijski tandem već će moći da računa na Gosensa, ali i Pesinu koji se oporavio kao i na Iličića i Malinovskog koji su u sve boljoj formi. Na drugoj strani Andrea Pirlo se uzda u Ronalda, oporavljenog Dibalu, ali i Kjezu, Moratu i Kuluševskog.

CORRIERE DELLO SPORT

“Srce i Džeko, Roma sanja”, u prvom planu rimskog dnevnika je uspeh Đalorosih sa fotografijom Edina Džeka kako proslavlja svoj gol.

Korijere je izabrao interesantana naslov za reportažu sa meča “Romažino”, aludirajući da je Roma poslednja linija odbrane italijanskog fudbala u Evropi. U tekstu se ističe da se Italijanima sledila krv u žilama kada je Tadić postigao durgi gol za Ajaks i da je poništavanje tog gola zahvaljujući VAR-u promenilo tok meča.

“Roma, ponos Italije, uspeh posvećujemo našim navijačima”, prenose se reči trenera Paula Fonseke koji je izbegao da da konkretne odgovore na direktno pitanje da li će ostati u Trigoriji i u sledećoj sezoni posle velikog uspeha u Ligi Evrope. Korijere citira izjavu Edina Džeka da je Roma dovoljno jaka da eliminiše i Mančester Junajted: ”Idemo na Old Traford da igramo i da se zabavimo”.

“Rino nije više Konteov sledbenik”, tvrdi Korijere da je Gatuzo promenio svoju fudbalsku filozofiju i da njegov Napoli ne igra više na kontranapad kao Inter. “Gatuzo je započeo transformaciju koja podrazumeva veći posed lopte i kvalitetniju igru pasova i osvajanja terena. Postao je opsednut idejom konstrukcije napada od golmana i zato preferira Ospinu na golu”, navodi Korijere.

Najavljujući meč Napoli – Inter, Korijere piše da Azuri nemaju veliki izbor i da moraju da pobede u nedelju veče ako žele da ostanu u trci za Ligu šampiona, dok Interu čak ni poraz ne bi ugrozio šanse za osvajanje skudeta. “Nerazuri bi mogli da se zadovolje i bodom, ali poznajući karakter i mentalitet Kontea Inter se neće zadovoljiti bodom na stadionu Maradona”, podvlači Korijere. U tom kontekstu se predviđa da će Inter igrati sa najjačim sastavom protiv Napolija, odnosno da se u startnu postavu vraćaju Lautaro Martinez, Barela i Hakimi.

“Rejnina režija, golman rekorda u Laciju”, ističe veoma interesantan podatak Korijere da je čuvar mreže Nebeskoplavih odigrao čak 70 lopti protiv Verone što se nikada nije dogodilo u istoriji Serije A. “To je samo dokaz evolucije uloge golmana u novom fudbalu i da smo postali sastavni deo mehanizma u organizaciji igre”, kaže Rejna.

“Raul Moro blindiran do 2025. godine”, izveštava Korijere da je Lacio produžio ugovor sa talentovanim španskim tinejdžerom kome se predviđa velika budućnost. Reč je o napadaču koga je Lacio platio šest miliona evra Barseloni pre dve godine. Po mišljenju sportskog direktora Iglija Tarea, Raul Moro je budući veliki golgeter.

TUTTOSPORT

“Hvala Romo”, i Tutosport nije propustio priliku da se zahvali Romi na velikom uspehu od koga ima korist ceo italijanski fudbal jer je Serija A zastupljena u finišu evropskih takmičenja u ovoj sezoni. Osim španskih i engleskih klubova, jedino Francuska i Italija imaju po jednog predstavnika u polufinalima LŠ i LE.

“Džeko ne greši kad je najvažnije. Puno pozdrava Ajaks”, naslov je izveštaja sa meča na Olimpiku u kome se kaže da je gol Brobija prestravio Đalorose, ali da su ih kasnije spasili VAR (poništen gol Tadića) i Džeko koji je izjednačujućim golom oterao strah i poklonio Romi polufinale Lige Evrope.

“Pirlo u Gaspovim rukama”, naslov je ispod zaglavlja u kome se najavljuje dupli duel Juventusa i Atalante u završnici sezone. Dva trenera će prvo ukrstiti koplja u šampionatu u nedelju u Bergamu a zatim će 19.maja igrati finale Kupa Italije u Ređo Emiliji.

“Juve, Boginja na putu sudbine”, ističe na unutrašnjim stranama list da će Pirlo protiv Atalante imati dva najvažnija ispita u finišu sezone. “Pirlo se nalazi u makazama između poverenja kluba i obaveze da obezbedi, bez većih trzavica, plasman u Ligu šampiona i zatim da osvoji Kup Italije. Put za realizaciju oba cilja vodi preko Atalante”, piše torinski dnevnik.

“Gosens - Kvadrado, izazov do posledjeg sprinta”, navodi Tutosport da su mnogi fokusirani na duel napadača dva tima, ali da se po njihovom mišljenju meč odlučuje na krilima gde su Nemac i Kolumbijac glavne uzdanice Gasperinija odnosno Pirla. Tutosport ističe i da je Frojler stub igre Boginje na sredini terena, dok je Kjeza postao sigurnost tima Bjankonera koji na svakoj utakmici poklanja barem nekoliko fudbalskih bisera.

“Tri povremena prvotimca za skudeto. Vidal-Sensi-Vesino će u finišu sezone voditi borbu ne samo za šampionsku titulu već i mogućnost da i u sledećoj sezoni nosi dres Nerazura”, izveštava Tutosport. U tekstu se kaže da će trio imati veću minutažu u poslednjih osam utakmica i da je na njima da ubede Kontea da su koristni šrafovi za otvaranje pobedničkog ciklusa u Apijanon Đentileu.

“Barela, vraća se budući kapiten”, vezni igrač Intera je već viđen kao naslednik Samira Handanovića i kapiten Intera za čitavu deceniju, tvrdi Tutosport.

“Talent šou Milan”, predstavlja se nekoliko fudbalera koji bi mogli da pojačaju redove Rosonera za sledeću sezonu. Nisu samo Vlahović, Malen i Skamaka u tefteru Maldinija i Masare. Klub razmišlja i o drugim perspektivnim igračima, počev od Emboloa iz Borusije Mehengladbah, Baodua iz AZ Alkmara, Traorea iz Ajaksa, Guirija iz Nice i Tourea iz Remsa.

“Posle lavovske 2020. stigla 2021. puna… Ibrata”, stavlja pod reflektore Tutosport sve ispade Zlatana Ibrahimovića u 2021. godini poredeći ih sa gotovo perfektnom jeseni prošle godine. “Svađa sa Ibrom, Sanremo, ručak u restoranu u crvenoj zoni, crveni kartoni i na kraju optužbe za kršenje kodeksa FIFA”, nabrajaju se sve nevolje koje je sam prouzrokovao sebi i Milanu švedski as.

“Sirigu preskače i Bolonju? Dive Vanja, odradi još jedan posao”, izveštava se da je prvi golman Torina i dalje pozitivan na Kovid-19 i da bi Vanja Milinković-Savić mogao ponovo da čuva mrežu Torina ne samo protiv Rome u nedelju već i protiv Bolonje u sledeću sredu.


tagovi

Buongiorno ItaliaSerija A

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Juventus
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara