Buongiorno Italia: Dan D za Juventus i Lokatelija, u Napulju su malo nervozni...

Vreme čitanja: 6min | pet. 13.08.21. | 13:14

I šta Mauricio Sari zamera upravi Lacija

Petak je dan sa velikim D za ishod pregovora oko prelaska Manuela Lokatelija u Juventus, Tamija Abrahama u Romu, Alesandra Florencija u Milan, a mogao bi da bude i važan dan za Koreu i Insinjea koji se nalaze na nišanu Intera.

Juventus će danas rasporediti svoje najjače snage na susretu sa Đoavanijem Karnevalijem „alfom i omegom“ Sasuola. Osim sportskog direktora Federika Kerubinija za stolom će biti i Mauricio Arivabene, generalni direktor Stare dame. Na stolu je samo jedno pitanje: prelazak Lokatelija. Juventus je spremio novu ponudu koja se približila traženoj ceni od 40.000.000 evra jer želi da izađe u susret svom treneru koji bi želeo da ima Lokaelija na raspolaganju već za meč sa Udinezeom.

Izabrane vesti

Prema poslednjim informacijama, ponuda Juventusa se popela na 35 miliona evra: 30.000.000 erva kroz dvogodišnju plaćenu pozajmicu i obavezni otkup u trećoj godini, plus bonusi, relativno lako dostižni, koji bi garantovali još 5.000.000. Izgleda da su Bjankoneri spemni i da daju Sasuolo mali procenat od eventualne buduće prodaje Lokatelija kako bi isposlovali dogovor.

Dovođenje Lokatelija u Juve ima dvostruki strateški značaj. Lokateli je Italijan i ima samo 23 godine. S njegovim dolaskom Juve jača reprezentativnu liniju u svojim redovima (Bonuči, Kjelini, Kjeza, Bernardeski i Lokateli) i podmlađuje, istovremeno, sastav.

Takođe se veruje da bi Maks Alegri mogao da „pretvori“ Lokatalija u režisera igre ispred odbrane, uloga u timu koja je već duže vremena, od odlaska Pirla, problematična u Juveu i koja je samo donekle bila rešena angažovanjem Pjanića. Sutra je previđen i novi sastanak sa menadžerom Paula Dibale i očekuje se da se postigne dogovor oko poslednjih detalja u ugovoru Argentinca. Tokom vikenda bi moglo da bude ozvaničeno postizanje dogovora, kao i produžetak ugovora Kvadrada do 2023. godine.

Juve sutra igra poslednju pripremnu utakmicu pred početak sezone. Na stadionu u Torinu se očekuje oko 15.000 gledalaca budući da je do sada prodato oko 10.000 ulaznica. Test protiv Atalante će biti veoma važan jer je Boginja, po mnogima, glavni rival Juventusu u trci za skudeto koja počinje sledeće subote.

MILAN

Rosoneri su izabrali Jasina Adlija kao zamenu za Hakana Čalhanoglua. Pregovori sa Bordoom su u poodmakloj fazi i do kraja nedelje bi trebalo da se postigne dogovor. Cena transfera bi trebalo da bude oko 10.000.000 evra. Adli bi bio četvrti Francuz koji je pojačao redove Milana ovog leta, posle Menjana, Žirua i Bajo-Turea. Njima treba dodati i Tea Ernandeza i Benasera koji pričaju francuski kao maternji, naravno Benaser je Alžirac. Alternativa za Adlija je Austraijanac Florijan Grilič iz Hofenhajma. Milan nastavlja da pegla dogovor sa Romom oko Alesandra Florencija. Posle zastoja u pregovorima koji je trajao dva dana, dve strane će tokom vikenda pokušati da perfekcioniraju sporazum. Radi se na kompromisu koji predviđa pozajmicu sa pravom otkupa koja postaje obavezna ako se Milan plasira u Ligu šampiona a Florenci odigra određeni broj utakmica.

Sa dolaskom Florencija, Milan će imati četvoricu bekova (Ernandez, Bajo Ture , Kalabrija i Florenci) , plus Kalulu koji može da igra po potrebi u ulozi beka. To znači da Stefano Pioli ozbiljno razmatra da igra sa formacijom 4-4-2 u kojoj ne bi samo Ibrahimović i Žiru mogli da igraju zajedno, već bi na pozicijama spoljnog veznog mogli da dejstvuju Ernandez i Florenci.

U međuvremenu su potvrđene vesti da će se Zlatan Ibrahimović vratiti na teren tek posle prve pauze u novoj sezoni zbog mečeva reprezentacija, odnosno za sudar sa Lacijom 12. septembra. To znači da će Žiru predvoditi napad Rosonera na prva dva meča u sezoni, protiv Sampdorije i Kaljarija.

INTER

Nerazuri su uspeli da dovedu Denzela Dumfrisa za realnu cenu (15.000.000 evra uključujući i bonuse) i za normalnu platu (2.500.000 evrta po sezoni). Sve u svemu posao sa spoljnim veznim PSV Ajndhovena ulazi u dobre vode. Međutim, ambijent Intera uznemiravaju vesti o mogućim odlascima Lautara Martineza i Nikole Barele. Dvojica igrača su vrlo tražena na tržištu i strahuje sa da bi kineski vlasnici kluba pred novim „nepristojnim ponudama“ mogli da ih prodaju kao što su to uradili sa Hakimijem i Lukakuom.

Iz kluba i od menadžera igrača dolaze snažni demantiji, ali posle slučaja Lukakua demanti, barem u ovom prelaznom roku, se uzimaju sa rezervom. Nije slučajno da su iz Apijano Đentilea precizirali da su sada prioriteti produžavanje ugovora sa Brozovićem (njemu ističe ugovor 2022. godine) i sa Barelom i Lautarom Martinezom ( ugovori važe do 2023. godine). Nastavlja se sa pisanjem da je Hoakin Korea prvi na listi želja Simonea Inzagija, ali razlika između portražnje Klaudija Lotita i ponude Intera je ogromna. Gazda Lacija pretenduje na 40.000.000 evra, dok rukovodioci Intera nisu voljni da plate više od 20 miliona plus par miliona kroz bonuse. Ta razlika će teško biti ispeglana imajući u vidu tvrdoglavost Lotita i prazne kase Intera.

Iskusni hroničari prelaznih rokova u Italiji ne zatvaraju vrata eventualnom dolasku Zapate, koji ostaje prvi izbor Intera, ali ni Lorenca Insinjea, tim pre što bi kapiten Napolija mogao da dođe za relativno malo keša budući da bi Spaleti rado video u svojim redovima Vesina. Gazeta delo sport ne isključuje i dalje iznenađenje da Inter uskoči u trku za Dušana Vlahovića, pogotovo ako dobije ekstra budžet od neke nove prodaje.

NAPOLI

U Napulju se sve više pitaju kako to da samo predsednik kluba Aurelio De Laurentis ne vidi i ne shvata da Lučano Spaleti ima tim s kojim može da osvoji skudeto, pod uslovom da mu ostanu svi najbolji igrači.

Gazda kluba nastavlja svoj krstaški rat protiv prvotimaca koji imaju veliku platu, posebno protiv Kulibalija i Insinjea, čija su primanja 6.000.000 evra odnosno 4.600.000. Napuljski „Matino“ i „Korijere delo Sport“ prenose priznanje Insinjea svojim klupskim drugovima da postoji realna mogućnost da napusti Napoli.

Osim Intera, Insinje ima i nekoliko klubova u Premijer ligi koji su pokazali interesovanje za njega. Najozbiljniji je Everton. U slučaju odlaska Insinjea, Napoli bi mogao da angažuje Bogu iz Sasuola koji se sviđa i Spaletiju ali i gazdi kluba De Laurentisu. Početna cena za Insinjea je 30.000.000 evra, ali nije tajna da sa 25 miliona može da se zatvori posao. Takođe, Napoli ne bi imao ništa protiv da u operaciju budu uključeni i igrači za razmenu, pod uslovom da su interesantni Spaletiju i De Laurentisu.

Nikola Maksimović se vratio u Napulj i nada se pozivu od strane sportskog direktora Kristijana Đuntolija. Srpski defanzivac je izrazio spremnost da prihvati i manju platu od one koju je imao (1.200.000 evra) da bi nastavio karijeru u dresu Azura.

ROMA

Generalni direktor Rome Tijago Pinto radi na dva fronta u Londonu: na jednom su pregovori sa Tamijem Abrahamom, a na drugom su razgovori sa Arsenalom jer priča oko transfera Džake u Rim nije još uvek završena. Dodatne komplikacije u pregovorima sa Abrahamom je napravio Totenhem koji je uzeo u razmatranje mladog Engleza kao alteranativu za Harija Kejna koji je sve bliži Mančester Sitiju. Takođe, Abraham je tražio pola miliona evra više od plate koju mu je ponudila Roma. Ipak, u Rimu tumače trajanje pregovora kao pozitivan signal da bi posao mogao da bude uspešno okončan. Plan B u slučaju neuspeha pregovora sa Abrahamom je Kunja za koga Herta iz Berlina traži 30.000.000 evra.

LACIO

Baselona je ponudila Filipa Kutinja Laciju uz opciju da učestvuje u plaćanju njegove faraonske plate koja je bilizu 10.000.000 evra. Ideja se sviđa čelnim ljudima Lacija međutim troškovi za godišnja primanja Kutinja su toliko velika da čak i kada bi Barsa plaćala polovinu plate Brazilac bi bio izvan parametera Lotitovog kluba. Predsednik kluba je potvrdio još jednom Mauriciju Sariju da će imati sve igrače na raspolaganju za meč sa Empolijem odnosno da će biti licencirani Hisaj, Felipe Anderson i Radu.

Sportski direktor Igli Tare i šef stručnog štaba Sari su napravili spisak igrača kojima treba pronaći novi klub i zaraditi po mogućstvu nešto para što bi popravilo finansijsku situaciju. Reč je o Vavru, Faresu, Džoniju i Kaisedu. Nije isključeno i da Lacari završi na transfer listi budući da se ne snalazi najbolje u ulozi klasičnog beka. Predviđaju se i veoma teški i naporni pregovori sa Interom oko Koree koji bi mogli da potraju do 31. avgusta osim ako se ne ubaci neki klub iz Premijer lige i plati cenu koju zahteva predsednik Lotito. Italijanski mediji nastavljaju da pišu da je Sari stavio do znanja upravi kluba da Dimitrije Kamenović nije spreman, još uvek, za Seriju A i da bi ga trebalo poslati na kaljenje.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Manuel LokateliMauricio SariOlivije ŽiruZlatan IbrahimovićDimitrije Kamenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara