Buongiorno Italia: Fudbalski Milano je konačno budan, Boginja ne prašta

Vreme čitanja: 7min | pon. 29.06.20. | 13:01

Italijanska štampa se bavi činjenicom da su Inter i Milan u istom kolu zabeležili važne pobede

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Odavno se nije dogodilo da Inter i Milan ostvare dve važne pobede u istom danu i to se odmah reflektovalo na naslovnici Gazete. Korijere se pita gde je nestala Rome i pumpa se optimizam i samouverenost Lacija da još može da kaže svoju u borbi za skudeto a Tutosport sa zadovoljstvom prenosi ocene da je Juventus prošao bolje od Barse u razmeni Artur-Pjanić. Hvalospevi se vezu na račun Rina Gatuza i Siniše Mihajlovića kao i Ante Rebića koji je postigao osam golova na devet utakmica u 2020. godini i pokazao da može da zatrese mrežu i kad nema pored sebe Zlatana Ibrahimovića.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pobede dva milanska kluba monopolizuju naslovnicu Gazete. Utakmica Parme i Intera se predstavlja kao triler u kome su Nerazuri, posle dosta patnji, uspeli da preokrenu rezultat u poslednjim minutima meča. “ Konte video ponor a onda je stigao preokret u fnišu. Ulogu Lautara i Lukaku su preuzeli defanzivci De Fraj i Bastoni koji su svojim golovima poklonili Nerazurima trai izuzetno važna boda u borbi za treće mesto”, piše milanski dnevnik. Na unutrašnjim stranama se ističe veoma dobra partija Parme koje je imala nekoliko šansi da stavi u sef pobedu na Interom i da je u završnici utakmice još jednom potvrđeno zlatno pravilo fudbala: gol promašen, gol primljen. De Fraj i Bastoni su kaznili propuštene zicere Kuluševskog, Žervinja i Kornelijusa. Ističe se i da je prvi put u ovoj sezoni Inter zahvaljujući zamenama uspeo da promeni tok utakmice. Bastoni je tek drugi igrač Intera u ovoj sezoni koji je zatresao mrežu ušavši sa klupe. Ističe se posebno da je Eriksen još jednom razočarao. Gazeta piše i da će Hakimi stići večeras u Milano i da će već sutra biti obavljeni ritualni medicinski pregledi i stavljan potpis na petogodišnji ugovor.

“Rebig Milan”, poigrala se Gazeta sa prezimenom hrvatskog napadača Milana aludirajući na činjenicu da je Rebić postigao osam golova u poslednjih devet mečeva Rosonera. U podnaslovu se podvlači da je pobeda protiv Roma bila prva, u ovom šampionatu, protiv jednog tima koji se nalazi na prvih šest pozicija u prvenstvu. Gazeta objavljuje i izjavu tehničkog direktora Paola Maldinnija koji je imao samo reči hvale za Điđa Donarumu i najavio je da će klub da učini sve da ga zadrži jer je “najbolji na svetu”. U tekstu se precizira da bi kompromis mogao da bude produžetak ugovora na još dve godine, to jest do 2023. godine.

Leti kolumbijska Atalanta, stigla do 80 golova i blindirala četvrto mesto”, svedoči Gazeta o nastavku bergamaske bajke. Dvojica Kolumbijanaca, Zapata i Murijel, bili su nemilosredni prema bivšem timu i stavili su potpis na pobedu 3-2. Boginja je ostvarila maksimalni učinak na tri utakmice po nastavku sezone, devet bodova, uz gol razliku 10-5, i tako je “ohladila” snove Rome da može da stigne do četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona.

“Ringjo Napoli se više ne zaustavlja”, veze pohvale list na račun Rina Gatuza koji je sa Napolijem ostvario petu uzastopnu pobedu u Seriji A i približio se Romi na petom mestu na samo tri boda. Naš Nikola Maksimović nije birljirao kao na prethodnim mečevima ali i protiv Spala je opravdao poverenje i bio je ocenjen sa prelaznom šesticom.

“Mihajlovih gurnuo u neprilike Samp”, ni Sinša, kao Zapata i Murijel, nije imao mnogo samilosti prema svom bivšem klubu čiji je dres nosio i na čijoj je klupi sedeo. Na unutrašnjim stranama je naslov još direktniji:”Mihajlović bez milosti prema svojoj dragoj Sapmpdoriji”. Gazeta je Sinišino vođenje meča ocenila sa visokom sedmicom.

“Juve: 5 godina Artura”, izveštava Gazeta da će Brazilac potpisati petogodišnji ugovor sa Starom damom. Tim povodom je milanski dnevnk intervjuisao bivšeg selektora Brazila Skolarija. “Artur je napravio pravi izbor sa Italijom: sve će vas iznenaditi on i Sari će biti kao prst i nokat, savršen fudbalski brak”, rekao je Skolari koji je trenirao Artura u Gremiju i lansirao ga je na veliku fudbalsku pozornicu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Da li je neko video Romu?”, provokativno je pitanje rimskog dnevnika na naslovnici posle šestog poraza u 2020. godini rimskog kluba u Seriji A. “Roma je trajala samo jedno poluvreme a onda je ispraila zajedno sa Džekom. Milan se nametnu o drugom poluvremenu golovima Rebića i Čalhanoglua. Fonseka besan: Poklonili smo utakmicu Milanu, zabrinjava me naša fizička pripremljenost”, citira se izjava kormilara Rome. Korijere konstatuje da se Roma juče, praktično, oprostila od Lige šampiona pošto je Atalanta pobegla na devet bodova prednosti. Koliko je Roma bila loša govori i podatak da je Korijere prelazne ocene dao samo golmanu Miranteu i Veretuu.

“Džeko sa praznim baterijama bez bisa”, navodi Korijere da kapiten Rome nije uspeo da bude efikasan kao protiv Sampdorije i da je promašio jedinu šansu koju su Đalorosi kreirali za 90 minuta. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Roma stavila nekoliko igrača na transfer listu i da bi Under mogao da bude prvi igrač od čije prodaje bi klub mogao da inkasira tridesetak miliona evra. Borusija Dortmund i Napoli su zainteresovani za turskog fudbalera.

“Ponosan sam na Lacio”, odao je priznanje svojim igračima na javnoj sceni trener Simone Inzagi. “Pobeda protiv Fjorentine je plod našeg karaktera, dokaz da smo stasali. Plasman u Ligu šampiona je naš prvi skudeto, a onda ćemo da vidimo šta će biti do kraja šampionata”; prenosi Korijere stavove šefa stručnog štaba drugoplasiranog tima u Seriji A. Na unutrašnjim stranama se najavljuje meč sa Torinom i podvlači da Lacio i dalje ima veliki problem sa povređenim igračima. Lukaš Lejva i Luiz Felipe uz Lulića, za koga je sezona već završena, neće ni putovati u Torino, a pod velikim znakom pitanja su Korea, Marušić i Kataldi.

“Gatuzo gura sve napred. Napoli je nezaustavljiv” i Korijere deli šakom i kapom komplimente na račun trenera Napolija posle pete uzastopne pobede u Seriji A protiv Spala. Kao i Gazeta i Korijere je Nikoli Maksimoviću dao šesticu.

Pohvale od Korijerea je pobrao i Siniša Mihajlović. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Siniša je sve ovo zaslužio” ističe se da je Bolonja sa pobedom protiv Sampa ponovo u trci za sedmo mesto, ali i da je zahvajujući Mihajlovićevom radu vrednost tima Bolonje značajno uvećana. Na drugoj strani Korijere prenosi i stavove Mihajlovića koji nije “mazio” svoje igrače ni posle pobede. Za Baroua je rekao da mu se sviđa kada je nemilosrdan u protivničkom šesnaestercu a da sada izgleda mlitavo dok ga Orsolini nervira što ne igra na nivou svojih mogućnosti.

TUTTOSPORT

“Juve-Artur, kakav posao! A sada Milik”, stimuliše Tutosprot apetite navijača Juventusa na naslovnici. U podnaslovu se sa zadovoljstvom prenose stavovi iz Španije da je Juve prošao mnogo bolje u razmeni Artur-Pjanić a da je sportski direktor Juvea Paratiči već prionuo na posao dovođenje Arkadijuša Milika. Na unutršanjim stranama je data dobrodošlica Arturu uz informciju da će on imati platu od 5.000.000 evra što ulazi u postavljene parametre predsednika Anjelija s kojima želi da se limitiraju troškovi kluba.

Tutosport pište da je sa oporavkom Pipite Iguaina ponovo oživljena ideja da se na terenu vide zajedno Dibala- Iguain- Ronaldo. Međutim, list napominje da je Bernardeski u odličnoj formi i da bi bio greh ne pružiti mu šansu da se ustali među starterima dok je Daglas Kosta pokazao da može i da bude džoker za poslednjih pola sata.

“Leti Boginja golova”, sipa Tutosport hvalospeve na račun Atalante. List podseća da u Udinama stigao šesti maksimalni učinak u Seriji A, tri pre početka pandemije i tri nakon nastavka sezone. Takođe se napominje da je jučerašnja pobeda bila 227-a predsednika Perkasija i da je sa njom postao predsednik sa najvećim brojem trijumfa na terenu u istoriji Atalante.

„Ludi Inter se ovog puta smeje”, naslov je za izveštaj o još jednoj pobedi na ivici noža Nerazura. U tekstu se kaže da je Parma kontrolisala igru i rezultat 84 minuta a da je onda za 200 sekundi sve promenjeno naglavačke.

“Rebić šou: gotovo kao CR7. Milan poleteo na krilima njegovih osam golova u 2020.”, aludira Gazeta na činjenicu da centarfor Milana ima prosek golova po broju odigranih minuta u 2020. godini, gotovo kao Kristijano Ronaldo. Rebić postiže gol svakih 79 minuta i u Seriji A samo je Ronaldo frekventnije trese mreže. I Tutosport ističe da je Milanova pobeda protiv Rome prva protiv jednog tzv. velikog tima u ovoj sezoni

Komiso ljubčast od ljutnje: Tražim poštovanje”, prenosi Tutosport oštru reakciju predsednika Fjorentine koji nije svario suđenje arbitra Fabrija na meču Lacio-Fjorentina i optužio ga je za neadekvatno (ne)korišćenje VAR-a. Komiso je ponovio svoj zahtev da se u fudbalu, kao u odbojci i tenisu, uvede “challenge” za timove.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Ante RebićSiniša MihajlovićArturGatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara