Buongiorno Italia: Ibra se za Sanremo sprema uz narodnjake

Vreme čitanja: 6min | pon. 08.02.21. | 12:27

Zašto Džeko i Borha Majoral ne mogu da igraju zajedno?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Napadači su u prvom planu italijanske sportske štampe: od Zlatana Ibrahimovića, preko Čira Imobilea do Paula Dibale. Zlatan je probio zid od 500 golova, Imobile vratio Lacio u zonu Lige šampiona, a Dibala je spreman da bude džoker Juventusa u trci na tri fronta u drugom delu sezone. Naravno, nastup Ibre uz Nadu Topčagić na društvenim mrežama povezan sa njegovim angažmanom na festivalu Sanremo nije mogao da prođe nezapaženo.

Izabrane vesti

Najavljuje se i spektakularni dvoboj Juvea i Intera u Kupu Italije, a izveštava se i o klupama Fonseke i Gatuza: Portugalac može da bude miran do juna, dok se Italijan nalazi na korak od otkaza, možda već u subotu posle meča sa Juventusom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Festival Ibra”, povezala je Gazeta golove Zlatana Ibrahimovića sa najavljenim nastupom na muzičkom festivalu Sanremo i performans uz muziku Nade Topčagić koji je švedski as jugoslovenskog porekla postavio na društvenim mrežama. U podnaslovu se ističe i da je Zlatan sa dva gola prešao kvotu od 500 golova i citiraju se njegove reči: „Moj posao je da tresem mreže”. Na unutrašnjim stranama se predstavljaju najvažniji momenti Ibrine karijere u kojoj je matirao 501 put protivničke golmane: od prvog gola u dresu Malmea, preko Ajaksa, Juvea, Intera, Barselone, pa do Milana, PSŽ-a, Junajteda i LA Galaksija.

Ibrahimovićev glavni cilj ostaje da vrati Milan, posle deset godina, u vrh italijanskog fudbala. Zlatan je sve više lider novog Milana i igrač koji rešava probleme, zahvaljujući njemu napad Intera na tabeli je odbijen”, konstatuje Gazeta.

Juve i Inter, dva preterana tima: Pirlo je srećen jer ima najtvrđu odbranu, Konte koristi najbolji napad”, predstavlja milanski dnevnik revanš meč polufinala Kupa Italije kao sudar timova koji u dva najvažnija parametra prednjače u Seriji A. Na unutrašnjim stranama se zapaža da Pirlo sve više liči na Alegrija i da je na posledjih pet mečeva u Seriji A, od povratka Đorđa Kjelinija, Juve svaki put sačuvao mrežu. Ipak, najavljuje list, sutra bi u odbrani trebalo da budu mlade snage, Demiral i De Liht.

Za Inter se kaže da je čak 14 Konteovih igrača upisalo svoje ime u listu strelaca u ovoj sezoni i da će, za razliku od prvog meča na San Siru pre sedam dana, Nerazuri imati na raspolaganju Lukakua i Hakimija. Izveštava se da će Galjardini zauzeti mesto Vidala u veznoj liniji pošto je Čileanac suspendovan zbog kartona.

Rino je na ivici provalije. De Laurentis opet zvao Beniteza. U budućnosti će Napoli voditi Jurić ili Italijano?” izveštava Gazeta da je španski stručnjak odbio da odmah preuzme Napoli, odnosno da bi želeo da počne drugu avanturu u gradu podno Vezuva u junu. Međutim, De Laurentisu se žuri i iznenađenje bi mogao da bude Macari umesto Gatuza već sledeće nedelje ako Azuri ispadnu iz Kupa Italije i izgube meč sa Juventusom. Za sledeću sezonu osim Beniteza u igri su Ivan Jurić trener Verone i Vinčenco Italijano strateg Specije.

Lacio, Imobile je garancija, Roma uhvaćena”, izveštava milanski dnevnik o šestoj uzastopnoj pobedi u Seriji A Nebeskoplavih koja im je omogućila da stignu Đalorose na tabeli – pre mesec dana razlika između dva kluba je bila osam bodova – i uđu u zonu Lige šampiona.

Zašto Džeko i Borha Majoral ne mogu da igraju zajedno?”, pita se Gazeta navodeći podatak da su Španac i Bošnjak odigrali samo 25 minuta zajedno u dresu Rome.

CORRIERE DELLO SPORT

Liga šampiona upecana”, slikovit je naslov Korijera koji dočarava trijumfalni pohod Lacija koji je u poslendjih šest kola, sa isto toliko pobeda, nadoknadio osam bodova razlike u korist Rome na početku ove godine. U podnaslovu se podvlači i da je Imobile sa pobedničkim golom stigao na listi strelaca Ibrahimovića i Lukakua na kvoti 14 pogodaka, dva manje od Ronalda.

Rimski dnevnik prenosi i izjavu Simonea Inzagija koji puca od optimizma: „Ne priznajemo nikome da je bolji od nas”. Za trenerom Nebeskoplavih ne zaostaje ni golegeter Imobile: „Mi se ne krijemo, idemo u Milano po još jednu pobedu”, aludirao je Čiro na meč sa Interom u sledeću nedelju.

Ključni igrači preporoda Lacija su Imobile i Sergej Milinković Savić kome je predsednik Lotito juče, pre utakmice, uručio priznanje za najboljeg fudbalera Serije A u januaru. Sergej je protiv Kaljarija uknjižio šestu asistenciju u ovoj godini i sada je na trećem mestu na listi najboljih „dodavača“ u Seriji A.

Romo, sada je poteban drugačiji Džeko”, piše Korijere da je centarfor Đalorosih ključan igrač za ambicije kluba. „Romi su portebni golovi i najbolji mogući Edin da bi stigla do Lige šampiona. Potreban je pakt između igrača i kluba iako bi mogli da se raziđu na kraju sezone”, dodaje list.

Nije siguran ni ostanak Paula Fonseke, čak i u slučaju da ostvari cilj i vrati, posle dve godine, Đalorose u Ligu šampiona. „Podrška Fonseki nije upitna, ali je budućnost sve neizvesnija”, naslov je teksta u kome se tvrdi da vlasnik kluba Dan Fridkin nije nameran da menja trenera u toku sezone, ali da nije svario još jedan poraz u susretu sa velikim timovima Serije A. „Fridkinovi traže kvalitativan skok u rezultatima i igri i zato bi čak i povratak u Ligu šampiona mogao da bude nedovoljan za potvrdu Portugalca na klupi Rome”, zaključuje Korijere.

Od Ibre do CR7. U Seriji A je u modi bez starca nema udarca”, piše Korijere da su igrači duboko zašli u četvrtu deceniju života nosioci igre timova Serije A, od onih koji se bore za skudeto do onih koji ratuju za opstanak. Osim Zlatana i Ronalda, tu su Riberi, Mertens, Pandev, ali i Kjelini i Krišito.

TUTTOSPORT

Dibala bonus Skudeto”, najavljuje Tutosport povratak „desetke“ Juvea posle dugačke pauze. „Argentinac ponovo trenira sa saigračima u grupi i kandiduje se za mesto u timu za meč sa Interom u Kupu Italije. Počeo plan povratka u vrhunsku formu Dibale koji bi mogao da postane dobitna karta u trci za prvo mesto u šampionatu”, stoji u podnaslovu.

Na unutršanjim stranama se analizira uspon Juventusa od poraza od Intera: Bjankoneri nisu samo nanizali pobede u međuvremenu, nego su primili samo jedan gol na poslednjih šest mečeva. „Pobeda nad Romom u stilu Maksa Alegrija vraća u sećanje veliki preokret iz 2016. godine kada je Juve osvojio skudeto i pored deset bodova zaostatka za vodećim timom u Seriji A”, podseća Tutosport i dodaje da Pirlo, bukvalno, ima dva tima na raspolaganju.

List izveštava da je sa Bonučijem sve u redu i da nije pretrpeo ozbiljniju povredu na utakmici sa Romom, ali da će iz predostrožnosti preskočiti duel sa Interom u Kupu Italije.

Handanović i Ranokja, preživeli”, iskopao je Tutosport podatak da su samo golman i defanzivac i dalje u Interu od igrača koji su doneli poslednji trijumf Nerazurima u Torinu protiv Stare dame. Milanski klub ne zna za pobedu na Alijanc stadionu od 2012, a da bi prošao u finale sutra mora da postigne najmanje dva gola Juventusu i ne primi nijedan.

Ibra i snaga 501. gola” , posvećuje se prostor ispod zaglavlja fudbalskom Bandžaminu Batonu. „Milan pregazio Kortone i vratio se na vrh tabele, Zlatan otvorio festival golova Rosonera sa dva gola koji su ga doveli do kvote 501. Pioli: Ibra mora da nastavi da igra, i to ovde u Milanu”, prenosi se eksplicitan zahtev trenera Milana upravi kluba i igraču Rosonera da pronađu zajednički jezik i produži ugovor.

Toro, Mandragora i Bazeli: opstanak na kvalitetu”, aludira se u naslovu na prvoj strani da je vatrometni povratak Granata u meč protiv Atalante posledica dovođenja novog pojačanja (Mandragore) i oporavak od povrede Bazelija. Sa dva Italijana na sredini terena sa „edukovanim“ stopalima i vizijom igre, smatra list, spas prvoligaškog statusa Torina nije daleko.


tagovi

Zlatan IbrahimovićEdin DžekoBorha Majoral

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara