Buongiorno Italia: Inter odustaje od Spinacole i steže obruč oko Eriksena

Vreme čitanja: 6min | čet. 16.01.20. | 13:30

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Kupa Italije i pralazni rok i dalje zauzimaju centralni prostor na stranicama italijanske sportske štampe. Ističu se pobede Juvea i Milana bez veterana Ronalda i Ibrahimovića kao i pobeda Fjorentine nad Atalantom u senci vulgarnog omalovažavanja trenera Gasperinija tokom celog meča. Sa fudbalske pijace privlači pažnju neočekivani preokret u operaciji razmene Politana i Spinacole. Inter ima sumnje oko zdravstvenog stanja i već je obnovio pregovore za Janga i ubrzao rad na dovođenju Eriksena i Žirua. Lobotka je stigao u Napulj, Juventus je povećao ponudu za Tonalija na 50.000.000 eva a Lacio, na pritisak Inzagija, razmišlja da angažuje Vesina.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zaustavljeni. Zapanjujuće, propada zamena Politano-Spinacola?”, stavlja Gazeta u prvi plan veliki okršaj koji je buknuo između Inter i Rome. “Marota ime određene sumnje oko Spinacole i želi da promeni uslove dogovora: samo pozajmica bez obaveznog otkupa. Đalorosi kažu ne i zaustavljaju sve”, objašnjava milanski dnenvik. Na unutrašnjim stranama se kaže da Inter nije siguran oko kolena Spinacole koja su izložena velikom riziku od povreda i Nerazuri ne žele da preuzmu veliki rizik, budući da se radi o transferu vrednom između 25 i 30 miliona evra.

Eriksen, tu smo: Auzilio u Londonu zatvara posao za Danca i Žirua. U modu se vratio i Jang”, piše Gazeta da je Inter ponudio 15.000.000 evra Totenhemu za Eriksena a 8.000.000 Čelsiju za Žirua. Steže se obruč i oko Janga iz Mančester Junajteda.

Juve, Sari bez Ronalda uživao u HD-u”, piše milanski dnevnik da je protiv Udinezea viđen najdopadljiviji Juve u ovoj sezoni a da je Ronaldo preskočio meč zbog problema sa sinusima.

Milan, Pioli bez Ibre pronašao Revolveraša”, ističe Gazeta da je Krištof Pjontek konačno prekinuo golgeterski post i zatresao mrežu protiv Spala u Kupu Italije. Ipak, i pored pobede od 3-0, gola i asistencije, Gazeta tvrdi da je mnogo verovatnije da će jučerašnji gol ostati upamćen kao poslednji Pjontekov u dresu Rosonera nego kao prvi u 2020. godini.

Fjorentina prošla sa desetoricom. Gasperini se naljutio na navijače Ljubičastih”, naslov je reportaže sa meča osmine finala Kupa Italije koji je Fjorentina dobila sa 2-1 protiv favorizovane Atalante. Naši Nikola Milenković i Dušan Vlahović su ocenjeni sa prelaznim šeticama i dobili su pohvale za zalaganje i požrtvovanost. “Vlahović jeste promašio jednu stopostotnu šansu, ali se borio do poslednjeg atoma snage za svaku loptu”, obrazložila je svoju ocenu Gazeta. Za Blekija se kaže da nije baš bio besprekoran u davanju pasova, ali je zato bio stameni stub u defanzivnoj fazi igre.

Gazeta svedoči i o neprijatnim scenama. Gasperini je bio meta tokom cele utakmice vulgarnih napada publike na Frankiju koja je vređala njega i njegovu porodicu. Gasperini se našao na udaru navijača Fjorentine zbog svojih prošlogodišnjih izjava na račun Kjeze kada ga je okvalifikovao kao simulatora.\

Parma bi da napravi reprizu. Roma: kucnuo je Kalinićev čas”, izveštava Gazeta da će Parma pokušati da pobedi drugi put Romu u roku od samo nekoliko nedelja. Međutim, kada se vidi najavljeni sastav Parme stiće se suprotni utisak, budući da će trener D’Aversa ostaviti na klupi više od polovine startera. S druge strane Roma će ući na teren u najjačem sastavu, naravno ne računajući suspendovanog Džeka (kartoni) i povređenih fudbalera.

CORRIERE DELLO SPORT

Pokušaj ponovo Nik”, bodri Korijere rezervnog cetarfora Rome Nikolu Kalinića da pokaže deo svog repertoara na Tardiniju protiv Parme i iskoristi priliku da se nametne kao validna alternativa Džeku. U podnaslovu list podseća da će eventualna kvalifikacija u četvrtinu finala Kupa Italije značiti da će Roma igati protiv Juventusa u Torinu samo četiri dana pre derbija sa Lacijom.

Kao i Gazeta i Korijere izveštava da se posao oko zamene Politana i Spinacole zaglavio i da je postao neke vrsta misterije. Zvanično, Inter je tražio nove preglede i provere za Spinacolu pre nego što se stave potpisi na operaciju i iskoristio u međuvremenu da zatraži nove uslove za razmenu dvojice fudbalera.

Prelazni rok, londonski blic: Eriksen, da Interu”, piše Korijere da su Nerazuri postigli dogovor sa Dancem i da sada slede pregovori sa Totenhemom. Inter je istovremeno nastavio presing za Žirua, dok je Juventus izašao sa novom ponudom za Tonalija podigavši cifru na 50.000.000 evra.

Lacio, ovo je stresno”, najavljuje Korijere ispod zaglavlja da će Nebeskoplavi imati tri veoma intenzivne nedelje u kojima će igrati svaka tri-četiri dana, uključujući i meč Kupa Italije sa Napolijem i derbi sa Romom. “ Korea i dalje povređen: preskače i meč sa Sampdorijom”, tvrdi rimski dnevnik da bi Argentinaac mogao da preskoči i meč sa Napolijem u Kupu Italije, odnosno da bi Inzagi mogao da odluči da ga ne rizikuje sve do derbija sa Romom. Na unutrašnjim stranama se kaže da je van stroja i Kataldi zbog povrede mišića a podseća se da će protiv Sampa na tribinama biti i kapiten Lulić zbog parnih kartona. Takođe se kaže da je Simone Inzagi zatražio od uprave kluba da uzme u razmatranje mogućnost da angažuje Vesina iz Intera koji bi mogao da završi na transfer listi Nerazura po dolasku Eriksena.

Kako je lepo vratiti ti se na neudobne stadione”, provokativan je naslov Korijerea za priču koja predstavlja paradoksalnu situaciju. Italijanski klubovi i dalje ulažu malo u obnovu ili izgradnju novih stadiona kao i struktura koji bi olakšali i ulepšalli boravak navijača na fudbalskim arenama. U prošlom kolu je posle duže vremena probijena granica od preko 31.000 gledalaca po utakmici u Seriji A. “Tendencija je promenjena zahvaljujući navijačima Intera i Milan i neizvesne trke za skudeto i mesta u Evropi”, piše Korijere. Po običaju, Inter je bukavlno razbio sve sa prosekom od 64.332 gledaoca po utakmici. Sledi Milan sa 54.435, Juve sa 39.793, Roma 38.616 i Lacio sa 35.111.

Lobotkin dan: Napoli je moj san” objavljuje Korijere prič o novom pojačanju Napolija fotografisanom već u opremi svog novog kluba na treningu u Kastel Volturnu. “ Pričao sa sa Hamšikom. Jedva čekam da pokažem koliko vredim. Ovde sve ključa od istorije i ja želim da postanem njen deo”, rekao je slovački reprezentativac koji se u Napulju preselio iz Viga. Rimski dnevnik piše i da je Ospina preskočio na hijerarhijskoj listi golmana italijanskog čuvara mreže Mereta.

TUTTOSPORT

Plejstejšn Juve!”, egazaltirano piše Tutosport o izdanju Bjankonera koji su juče pregazili Udineze u osmini finala Kupa Italije. “Spektakl i goleada protiv Udinezea. Fantastična akcija Dibale i Iguaina koja je krunisana golom Pipite, zatim su usledile čarolije Dibale koji je postigao dva gola a u listu strelaca se upisao i D. Kosta. Juve sada čeka u četvrt finalu pobednika iz meča Parma-Roma”, podseča list. Na unutrašnjim stranama list najavljuje povratak Pjanića u tim u nedelju a transfer Van de Beka iz Ajaksa u Real Madrid se tumači kao još jedan znak da je Pol Pogba sve bliži povratku u Juventus. Tutosport rezonuje da sa dolaskom Holanđanina na Santjago Bernabeu Real Madrid i definitivno odustaje od Pogbe.

Eriksen i Žiru: Interov blic”, i Tutosport ima informacije da su dvojica igrača iz Premijer lige veoma blizu transfera u Inter u sledećih par dana. U tekstu se kaže da je sportski direktor Pjero Auzilio bio u Londonu kako bi definisao detalje ugovora sa Eriksenom (do 2024. i platom od 7.000.000 evra plus bonus) i Žiruom ( do 2022. i platom od 3.500.000 plus bonus) i isposlovao popust od Totenhema i Čelsija. Totenhem traži 20.000.000 evra, Inter nudi 15.000.000. Čelsi za Žirua traži 7-8 miliona evra, Inter ne želi da potroši više od 5.000.000 evra.

Napred Milan, evo Pjonteka i sada dolazi Toro”, piše ispod zaglavlja da je Milan pobedio Spal zahvaljujući golu i asistenciji Pjonteka i da će se boriti sa Torinom za prolaz polufinale Kupa Italije.

Problem Laksalt, sada Macari može da ga izgubi”, tvrdi Tutosport da bi Urugvajac mogao da ode u Španiju, U tekstu se podseća da ja Laksalt na pozajmici iz Milana i da Rosoneri žele da inkasiraju keš od prodaje spoljnog veznog fudbalera. Za Laksalta su zainteresovani Ejbar, Alaves i Majorka. Takođe se izveštava da je Toro postigao dogovor sa Spalom o prodaji Bonfacija i Jaga Falkea, sada je na klubu iz Ferare da ubedi Italijana i Španca da prihvate transfee u Emiliju.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara