Buongiorno Italia: Inter položio ispit za "skudeto", a Juve za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 6min | čet. 08.04.21. | 12:36

Derbi Milana za Nikolu Milenkovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobede Intera i Juventusa su u prvom planu sportskih medija u Italiji. Veličaju se golgeteri i napadači: Lukaku i Lautaro na jednoj strani, Ronaldo i Dibala na drugoj. Gazeta donosi priču da Inter i Milan vode trku za angažovanje Nikole Milenkovića kao i da je Inter bacio oko na Maksimovića kome ističe ugovor sa Napolijem.

Izabrane vesti

Takođe se izveštava o Simoneu Inzagiju da je pozitivan na virus korona, a najavljuje se i meč Rome sa Ajaksom u Ligi Evrope.

LA GAZZETA DELLO SPORT

Interov ples za skudeto” otvara izdanje Gazeta fotografijom Hakimija i Lautara Martineza kako zajedno izvode plesnu tačku posle drugog gola Nerzarura protiv Sasuola. U nadnaslovu se konstatuje da je jučerašnja bila Interova pobeda bila deseta uzastopna i da je sada tim Antonija Kontea praktično nedostižan na tabeli. „Lukaku-Lautaro: 2-1 protiv Sasuola. Konte: Nekom se ne sviđa Interova igra ? Nema problema, ići ćemo kod kozmetičara”, prenosi se polemički odgovor trenera milanskog kluba na kritike da je njegov klub i protiv Sasuola igrao na kontranapad.

Sad je lopta postala usijana. Bilo bi zaista lepo da skinemo s trona Juventus”, ne želi Konte da prihvati narativ, poprilično raširen u Italiji, da je borba za titulu prvaka već završena.

Lu-La bez kraja. Jedan za drugog a zajedno za Inter. Tandem snova nije nikada sit”, veze hvalospeve list na račun dvojice napadača koji su i sinoć svojim golovima obezbedili tri boda Interu. „Lukaku i Lautaro su stigli do kvote 36 golova u Seriji A. Samo su Levandovski i Miler iz Bajerna efikasniji od njih dvojice”, podvlači Gazeta.

Pirlo, kakva Hoja” ili „Pirlo kakva radost”, stavlja se ispod zaglavlja u prvi plan zagrljaj trenera Juventusa i Dibale koji je na povratku na teren posle duge povrede postigao odlučujući gol za trijumf Bjankonera nad Napolijem. „CR7 i probuđeni Dibala spasli trenera. Juve ponovo na trećem mestu, Napoli se prenuo kasno”, stoji u podnaslovu.

Svi za jednog. CR7, Dibala i Bufon, tri musketara spasla Pirla”, naslov je drugog teksta posvećenog dvoboju u Torinu. U tekstu se dodaje da je Pirlo pronašao i osmeh na licu i da sada ima otvoren put da završi prvenstvo. „Ako budemo igrali u ovakvom duhu i sa ovakvim zalaganjem dostići ćemo svoje ciljeve”, rekao je Pirlo, aludirajući na plasman u Ligu šampiona i osvajanje Kupa Italije.

Ultimatum Mandžukiću, postigni pet golova ili adio Milanu”, prenosi Gazeta poruku koju su čelnici Rosonera saopštili hrvatskom internacionalcu. U tekstu se navodi da je Mario odigrao samo 157 minuta od dolaska u Milanelo, a da je počeo od prvog minuta samo jedan meč, protiv Crvene zvezde. Takođe se precizira da Mandžukić mora da zaradi produžetak ugovora tako što će pomoći timu da se dokopa Lige šampiona.

Milanski derbi za Milenkovića. Nikolina cena pada i Milan se ozbiljno zagrejao, ali mora da pobedi konkurenciju Intera”, piše Gazeta da Bleki ne želi da produži ugovor sa Ljubičastima koji ističe sledeće godine i da je njegova cena sišla ispod 25.000.000 evra. U tekstu se navodi da osim ponuda iz Engleske za Milenkovića su veoma zainteresovani milanski klubovi i u ovom momentu je Inter u blagoj prednosti. Još jedan srpski defanzivac bi mogao da pojača redove Nerazura. Reč je o Nikoli Maksimoviću kome ističe u junu ugovor sa Napolijem i može slobodno, bez evra obeštećenja, da izabere novi klub. Uz Inter, za Maksimovića je zainteresovan i Lacio.

CORRIERE DELLO SPORT

Romo, ovo je tvoja noć”, piše rimski dnevnik da je utakmica sa Ajaksom odlučujuća za spas sezone Đalorosih. U podnaslovu se prenosi Fonsekina izjava da je Ajaks veoma jak tim i da će njegovim izabranicima trebati perfektna partija da prekinu Ajaksov niz od 22 utakmice bez poraza. „Džeko je spreman”, rekao je Fonseka i stavio je do znanja da će i Veretu biti na raspolaganju za duel. Portugalac smatra da je sve uradio ispravno do sada i da bi sve uradio ponovo isto kada bi mogao. Ispred igrača Rome na konferenciji za novinare je govorio Mančini koji je želeo da demantuje glasine o pobuni pojedinih igrača u Trigoriji: „Svi smo uz trenera i moramo da prestanemo da pravimo greške” poručio je defanzivac Rome.

Inzagi ima kovid, Faris vodi Lacio protiv Verone”, izveštava se ispod zaglavlja da je cela familija Inzagi pozitivna na virus korona i da će morati da budu najmanje deset dana u izolaciji pošto nemaju simptome.

„Radu na tronu Lacija”, naslov je reportaže u kojoj se predstavlja proslava u Formelu u čast Stefana Radua koji je protiv Specije postao igrač koji je odigrao najviše utakmica u dresu Lacija u istoriji. Predsednik Lotito je poklonio kraljevsku stolicu rumunskom internacionalcu u nebeskoplavim bojama i brojem 402 koji označava koliko je, do sada, odigrao mečeva za rimski klub. Radu je na listi najdugovečnijih Lacijala pretekao Favalija na koti od 401 meča.

Lukaku u punoj brzini stavio skudeto u džep”, odaje Korijere priznanje Belgijancu koji je protiv Sasuola postigao gol i napravio asistenciju za pogodak Lautara Martineza.

Napoli se zaustavi uvek kad je najlepše”, naslov je reportaže sa utakmice Juventus - Napoli u kojoj su igrači Rina Gatuza propustili priliku da gurnu Juve u velike neprilike.

TUTTOSPORT

Juve bilo je krajnje vreme!”, dočekao je jutros čitaoce Tutosport naslovom na prvoj strani. U podnaslovu se ističe da je pored Ronalda upisao, konačno, u listu strelaca svoje ime Dibala. „Juve postigao odmah gol i stavio meč na pravi kolosek pobedivši veliki Napoli. Pirlo može da odahne i da završi sezonu na miru”, precizira list.

Juveova tvrda vera između Dibale i žala za propuštenim prilikama”, naslov je velikog teksta u kome se elaborira koliko je Argentinac nedostajao timu Andree Pirla. „Bodovi za Ligu šampiona, tim je jedinstven i na pravom putu”, konstatuje torinski dnevnik da su se sinoć videli obrisi Juvea koji se rađa. U tom odrastanju, konstatuje Tutosport, normalno je i da se pati kao što je to bio slučaj u poslednjih 10-15 minuta kada je Napoli pritisnuo Staru damu. U drugom članku se zapaža da su jučerašnji signali bili upravo ti koje je uprava očekivala da bi potvrdila Pirla. „Sa ovakvom igrom i pristupom, Pirlo nije izvan igre da ostane na kormilu i u sledećoj sezoni”, smatra Tutosport.

Inter pozdravio sve: +11”, stavlja se do znanja da su Nerazuri sa tri boda protiv Sasuola stavili tačku na bilo kakvu nadu Milana i Juventusa da mogu da stignu i prestignu Inter do kraja sezone budući da je ostalo samo devet kola.

Parabola Romanjolija. Ćao kapitenu, sada je čovek sa torbom u ruci”, izveštava se da Milan nema nameru da produži ugovor italijanskom defanzivcu i da će verovatno sledećeg leta napustiti Milanelo. Pitanje je samo da li će biti prodat ili upotrebljen za razmenu sa nekim klubom. Juventus je ponudio Bernardeskija u zamenu, ali je Paolo Maldini primi hladno tu sugestiju. U drugom tekstu posvećenom Milanu se naglašava da plasman u Ligu šampiona nema samo sportski, već i ekonomski značaj, budući da bi Milan inkasirao najmanje 40.000.000 evra.

Kovid, pozitivni Pesina i Inzagi”, navodi se da sve veći broj igrača i članova stručnih štabova biva zaraženo što dodatno dovodi u nezgodnu situaciju završnicu šampionata. U podnaslovu se podseća da je Pesina osmi reprezentativac Italije koji se zarazio tokom igranja kvalifikacionih mečeva za Mundijal u Kataru. S druge strane se naglašava da je Inzagi već u izolaciji i da će uz pomoć tehnologije voditi treninge i mečeve Lacija.


tagovi

Nikola MilenkovićPaulo DibalaLautaro MartinezRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara