Buongiorno Italia: Inter slavi, Juve žali

Vreme čitanja: 6min | pon. 12.04.21. | 12:24

Sergej vodi Lacio u Ligu šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trijumfalni hod Intera ka 19. tituli prvaka Italije, slavopojke Antonija Kontea i žalopojke Andree Pirla koji ne može da svari izgubljene bodove protiv timova iz donjeg dela tabele Serije A, glavne su priče u italijanskoj sportskoj štampi. Svoj deo slave su zaradili i Sergej Milinković Savić koji je doneo sva tri boda Laciju na Bentegodiju protiv Verone, kao i Borha Majoral odlučujući za pobedu Rome.

Izabrane vesti

Piše se i o još jednom arogantnom gestu Kristijana Ronalda koji je otvoreno pokazivao da ga interesuju samo njegovi rekordi, a ne Juventusove pobede i uspesi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pozdravi i poljupci” naslov je ispod fotografije Antonija Kontea kako ljubi Hakimija koji je namestio pobedonosni gol Darmjanu protiv Kaljarija i praktično osigurao 19. Interov skudeto. List ističe i da je Inter 11. uzastopnom pobedom osigurao 11 bodova prednosti u odnosu na Milan osam kola do kraja šampionata. Takođe se podvlači da su Nerazuri ostvarili stopostotni učinak u drugom delu šampionata što nije pošlo nikom za rukom do sada. Sa šampinskom titulom u sefu, Konte i njegovi izabranici mogu da se posvete i drugim rekordima, kao što je broj uzastopnih pobeda: Konte je nanizao 12 na klupi Juvea, a Inter, odnosno Mančini, drži primat po broju vezanih pobeda u Seriji A – 17.

Gazeta prenosi i izjavu kormilara Intera koji je iskoristio obraćenje medijima za par malih osveta: „Kad se samo setim da je bilo onih koji su govorili da moji igrači nisu na visini zadatka i da sam ja zreo za otkaz…”. Trener Nerazura je podsetio da kada je došao u Apijano Đentile od njega se tražilo da u roku od tri godine osvoji skudeto: polse dve godine, skudeto je praktično prišiven na dresove Intera a prošle godine je odigrano i finale Lige Evrope.

Sančez se uklapa. Tandemu Lautaro - Lukaku je potreban Murijel”, najavljuje Gazeta da se Inter već kreće u susret sledeće sezone i Kolumbijac je viđen kao idealno pojačanja za napadački red.

Serija A, ponedeljak, 20.45: (3,10) Benevento (3,40) Sasuolo (2,30)

Pobesneli Ronaldo. Bacio dres, udarao pesnicom o zid. Sumnje u njegov ostanak u Juveu se povećavaju”, svedoči Gazeta o još jednoj arogantnoj epizodi Portugalca u kojoj je potvrdio da njegovi ljudski kvaliteti ne prate fudbalske. Gazeta je demontirala opravdanja kluba i trenera Pirla koji su teatralno bacanje dresa objasnili željom da ga pokloni jednom od skupljača lopti. „Sve i da je tačno, opet bi Ronaldov čin bio za osudu, jer se ne poklanja tako dres”, piše Gazeta. List podseća da je i na terenu Ronaldo pokazivao nervozu što se nije upisao u listu strelaca pokazujući da je srećan samo kada tim pobedi zahvaljujući njegovim potezima.

Dr Zlatan i Mr. Ibra”, predstavlja Gazeta u duhu čuvenog Stivensonovog romana o doktoru Džekilu koji se noću pretvarao u mister Hajda. „Harizma i svađe. Dva lica kralja golova koji se takav kakav je sviđa Milanu”, objašnjava Gazeta vezu između kluba i Šveđanina. „Ibra je omiljen u svličionici, Pioli ga obožava, ali sa arbitrima je na stalnoj ratnoj nozi i nikako ne uspeva da se sa njima razume”, piše milanski dnevnik uz podsećanje da je produžetak ugovora gotova stvar, a da će se klub žaliti ako bude suspendovan, jer po mišljenju Milana, Ibra nije rekao sudiji Marseki da je kopile, već da je doneo čudnu odluku.

„Gužva u borbi za četvrto mesto, od Boginje do Rome, svi su pobedili”, daje Gazeta kao sigurnog učesnika u Ligi šampiona Inter, kao verovatne Milan i Juve a za poslednju kartu se bore Atalanta, Napoli i dva rimska kluba.

CORRIERE DELLO SPORT

Posvećeno Simoneu. Milinković zgromio Veronu u 92. minuta, san o Ligi šampiona se nastavlja”, piše Korijere da su igrači Lacija posvetili pobedu nad Veronom treneru Nebeskoplavih koji ih je gledao u sobi svoje vile gde se nalazi u izolaciji budući da je pozitivan na koronavirus. „Dirnuli su me u srce“, priznao je svojim prijateljima Inzagi gotovo u suzama, prepričava rimski dnevnik. „Sergej odlučio meč u poslednjem momentu: Ne predajemo se do kraja”, prenosi se poruka srpskog fudbalera posle meča.

Skok za Ligu šampiona”; naslov je reportaže na drugoj i trećoj strani na kojima se kuje u zvezde reprezentativac Srbije. List podseaća da Milinkoviću nije prvi put da na Bentegodiju donosi tri boda Laciju u poslednjim trenucima meča. To se već dogodilo pre četiri godine na meču sa Kjevom. Srpski fudbaler je dodao da svi u klubu veruju u plasman u Ligu šampiona ali da će im za ostvarenje tog cilja biti potrebni golovi Čira Imobilea.

Roma, Majoralov bljesak zaledio Sinišu i sad se čeka Ajaks”, naslov je izveštaja sa meča Roma – Bolonja. U tekstu se kaže da je Bolonja igrala bolje u prvom poluvremenu, da je kreirala nekoliko šansi za gol, a da je Danilo napravio početničku grešku krajem prvog dela igre i omogućio Majoralu da lagano postigne pobedonosni gol.

List prenosi i upozorenje Fonseke da protiv Ajaksa neće biti nimalo lak posao i pored pobede Đalorosih u Amstedramu od 2:1. Korijere navodi da je Fonseka postigao maksimalan učinak na jučerašnjem meču: odmorio je ključne igrače (Džeko, Veretu, Pelegrini), lansirao povratnike u tim, pre svega Mhitarjana i osvojio je sva tri boda koja, barem u teoriji, održavaju Romu u trci za jedno mesto u Ligi šampiona.

Mihajlović: Teško padaju ovakvi porazi”, jadao se sprski stručnjak jer se protiv Rome još jednom pokazalo koliko Bolonji nedostaje centarfor sposoban da postigne barem 15-20 golova po sezoni. „Bolonja igra, šutira i na kraju se uvek završi loše po nas: očigledno nam nešto nedostaje”, citiraju se reči Mihe.

Napoli u gazdinskom stilu”, piše Korijere da su igrači Rina Gatuza dominirali protiv Sampdorije i da su zasluženo pobedili Sampdoriju sa 2:0. „Fabijan Ruiz i Osimhen lansirali Napoli u trci u za Ligu šampiona. Jedina mrlja žuti karton za Lozana zbog koga će morati da preskoči dvoboj sa Interom”, precizira list.

TUTTOSPORT


Konte na 13 bodova od skudeta, Pirlovih 12 žalova”, stavlja u istu ravan torinski dnevnik činjenicu da Nerazurima nedostaje još samo 13 bodova od 24 na raspolaganju da i matematički osvoje skudeto, bez obzira na rezultate drugih, i žalopojku Pirla koji je naveo da je njegov tim izgubio 12 bodova protiv Beneventa, Krotonea, Fjorentine i Torina.

Sad vidimo cilj”, prenosi torinski list da je Antonio Konte konačno skinuo poslovičnu suzdržanost oko prognoza i da sada prihvata da se njegov tim vodi kao apsolutni favorit za osvajanje skudeta.

Pirlo tri osmeha i 12 žaljenja”, insistira Tutosport i na unutrašnjim stranama na činjenici da se u Kontinasi ne mire sa olako izgubljenim bodovima protiv „malih“ timova. U tekstovima na unutrašnjim stranama se kaže da su golove postigli igrači kojima su najviše trebali Kuluševski, Mekeni i Morata. Sva trojica su bili na udaru kritika u poslednjih par nedelja i jučerašnji pogoci su za njih bili kao melem na ranu.

Razmena Dibala-Ikardi. Zagreva se osovina Juve - PSŽ”, svedoči list o novim kontaktima između dva kluba i dodaje da Fabio Paratiči radi na povratku Kina, ako ode Morata a ne treba smetnuti s uma ni Milika.

Nezaustavljiva Boginja sada čeka Juventus”, izvštava list o pobedi Atalante nad Fjorentinom i najavljuje veliki sudar sa Bjankonerima sledećeg vikenda.

Iličić odlučio dvoboj između Zapate i Vlahovića. Atalanta je za Ligu šampiona”, ističe list da je na dva gola Kolumbijca odgovorio Srbin, a da je onda Slovenac sa bele tačke postavio konačan rezultat. U tekstu se ističe da je jedina tamna strana jučerašnje pobede Atalante žuti karton Romera zbog koga neće moći da igra protiv Stare dame sledeće nedelje.

Crveni za Ibru, spremna žalba”, izveštava list da je teško poverovati da će arbitar Mareska povući ono što je napisao u izveštaju sa utakmice o uvredi koju je dobio od Ibrahimovića. Milan je uz pomoć tehnologije i činjenice da na stadionu nema publike uspeo da izoluje sporni momenat na kome se jasno čuje da Ibrahimović nije teško uvredio Maresku.


tagovi

Sergej Milinković SavićKristijano RonaldoAndrea PirloAntonio KonteBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara