Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Ko hoće Lukakua, mora da plati 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 7min | pet. 02.04.21. | 12:39

U Juventusu frka zbog žurki i korone. U Laciju se uzdaju u Sergeja Milinkovića Savića, u Firenci u Dušana Vlahovića i Nikolu Milenkovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Uzbuna zbog žarišta kovida-19 u reprezentaciji Italije, nastavak prvenstva i vesti sa fudbalske pijace su u prvom planu italijanske sportske štampe. U centru pažje su i nestašni igrači Juventusa Paulo Dibala, Artur i Veston Mekeni koji su kršili mere za suzbijanje pandemije koronavirusa. Korijere piše da je Sergej Milinković Savić uzdanica Lacija da može da stigne do četvrtog mesta i Lige šampiona i tvrdi da je Inter postavio cenu za Romelua Lukakua u sledećem prelaznom roku: 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter vrlo blizu skudetuInter vrlo blizu skudetu

“Konte može da zatvori račune”, piše Gazeta da Inter u sledećih devet dana može da stavi tačku na trku za skudeto pobedama nad Bolonjom, Sasuolom i Kaljarijem. “ Interov cilj je da stignu na meč sa Juventusom u Torinu kao šampioni Italije”, stoji u podnaslovu.

Zabranjeno kalkulisanje: Inter želi devet bodova u devet dana”, naslov je teksta na unutrašnjim stranama u kome se navodi da će rotacije u timu biti minimalne, uglavnom uslovljene povredama ili umorom pojedinih fudbalera.

Gazeta je intervjuisala petoricu bivših igrača Nerazura. Altobelija, Bekalosija, Bertija, Ferija i Materacija, koji se slažu da tim Antoija Kontea treba što pre matetamtički da osvoji prvenstvo. “Bolje je ubrzati i izbeći neprilike sa Napolijem, Romom i Juventusom”, smatraju nekadašnji asovi milanskog kluba. Oni su takođe istakli da su Lautaro Martinez i Lukaku najjače Interovo oružje i da je jedini ozbiljan protivnik Intera kovid-19.

Juve, žurke su zabranjene, Dibala, Artur i Mekeni izbačeni sa derbija?”, donosi Gazeta sve detalje bahatog i neodgovornog ponašanja fudbalera Juventusa koji su organizovali sedeljku u kući američkog fudbalera kršeći propise o zabrani okupljnja i nepoštujući zabranu kretanja posle 22 časa. Bili su toliko bučni da su morali da intervenišu karabinjeri. Uprava kluba je veoma ljuta na trojicu fudbalera i ne isključuje se da osim novčane kazne sva trojica budu skinuta i sa liste igrača za derbi sa Torinom.

Žarište Italija, uzbuna virus u šampionatu: varijanta nacionalna selekcija”, izveštava Gazeta da u timovima Serije A vlada velika zabrinutost jer je otkriveno čak pet pozitivnih u ekspediciji Azura koja je u prethodnoj nedelji putovala u Sofiju i Vilnjus na utakmice kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Osim četvorice članova stručnog štaba Roberta Mančinija pozitivan je i Leonardo Bonuči.

(1,75) Frozinone (3,50) Ređijana (5,10)

Gazeta navodi da je Sasuolo odlučio da stavi u izolaciju svoju četvoricu reprezentativaca (Berardi, Kaputo, Lokateli i Ferari), bez obzira da li su pozitivni ili ne na korona virus i neće igrati protiv Rome dok su Đalorosi odlučili da iz predostrožnost stave čitav tim i stručni štab u tzv. zaštitni balon. Reč je o meri koja dozvoljava igračima da izađu iz kuće samo kada idu na trening ili utakmice.

Toro i Napoli, cela sezona u 180 minuta. Juve je u igri još uvek?”, pita se list na unutrašnjim stranama najavljujući sutrašnji derbi u Torinu. U tekstu se ističe da se Andrea Pirlo nalazi u veoma delikatnoj situaciji jer mora da se suoči sa kovidom-19 koji je ušao u Juventusov tim (Merih Demiral i Leonardo Bonuči su pozitivni, a Federiko Kjeza, Federiko Bernardeski, Đorđo Kjelini su pod nadzorom jer su bili u konaktu sa Bonučijem), povredama i suspenzijama, a čekaju ga dve utakmice visokog napona.

Na drugoj strani se prenosi da će Torino imati na raspolaganju Lijanka u odbrani, a da trener Davide Nikola želi da igra sa trozupcem: Verdi – Beloti – Sanabrija.

Vitamin Ibra! Vratio se gladan pobeda i sprema veliko finale sezone”, svedoči Gazeta da je Zlatan Ibrahimović motivisaniji nego ikad da predvodi Milan u pokušaju da napravi epski preokret u poslednjih deset kola prvenstva,

Napoli u jurišu. Kapiten Insinje vodi naštimovani napad ka Ligi šampiona”, piše Gazeta da su napadači i ofanzivni plejovi Azura postigli 50 od 58 golova.

Vlahović – Milenković, srpska konjica za Ljubičaste: Spremni smo za zaokret”, piše Gazeta da se Fjorentina uzda u srpske fubdalere koji su se vratili osokoljeni dobrim rezultatima reprzentacije Srbije. Dušan Vlahović je već usredsređen na Đenovu, a Nikola Milenković je prognozirao da će Dušan zatresti mrežu na Marasiju.

CORRIERE DELLO SPORT

Sve na SergejuSve na Sergeju

“Roma drhti”, piše Korijere da su u Trigoriji veoma zabrinuti zbog širenja virusa u nacionalnoj selekciji Italije jer Leonardo Spinacola i Đanluka Mančini nisu imuni na virus kao Stefan el Šaravi i Lorenco Pelegrini koji su ga preležali i imaju antitela. U podnaslovu se dodaje da Paulo Fonseka već ima osam igrača van stroja i da bi u slučaju da Mančini i Spinacola izostanu nastao veliki problem u odbrani jer, osim Federika Facija, ne bi imao više nijednog defanzivca.

Roma bez mira”, naslov je teksta u kome se podseća da će Đalorosi ceo mesec igrati na svaka tri-četiri dana i da je u tom kontekstu od fundamentalne važnosti da se Kris Smoling, Žordan Veretu i Henrih Mhitarjan oporave što pre.

Sergej poslednja karta”, piše Korijere da Lacio sve nade polaže u srpskog fudbalera u trci za mesto u Ligi šampiona. “Srbin želi da predvodi svoj tim u pohodu na četvrto mesto. Luis Alberto je povređen, Imobile je umoran i rovit, tako da sva odgovornost leži na ramenima Milinkovića”, tvrdi Korijere. U tekstu na unutrašnjiim stranama se dodaje da bi Luis Alberto mogao da odsustvuje čak i dve nedelje sa terena dok ne bi bilo iznenađenje da Felipe Kaisedo predvodi napad protiv Specije, a da Čiro Imobile uđe u igru samo u slučaju preke potrebe.

(2,15) Venecija (3,20) Ređina (3,60)

Hoćete Lukakua? Inter traži 120.000.000 evra”, piše Korijere da Inter mora da proda jednog od svojih najboljih igrača kako bi izravnao račune u završnom bilansu. Mančester Siti i Barselona su zainteresovani za Lukakua, ali Nerazuri nemaju nameru da prodaju Belgijanca za manje od 120.000.000 evra, odnosno za sumu koja bi u potpunosti sredila finansijsku situaciju u klubu.

Napad na San Siro”, objavljuje Korijere neverovatan podatak da je Milan na svom stadionu osvojio samo 22 od 59 bodova u prvenstvu i da pobeda na domaćem terenu izostaje već dva meseca. “Protiv Sampdorije Milan ima imperativ da promeni tendenciju i da pošalje snažan signal Interu da se nije predao u trci za skudeto”, tvrdi Korijere.

Napolijeva mašinerija: svi tresu mreže”, konstatuje Korijere da su igrači Napolija u nacionalnim dresovima tresli mreže bez pardona, od Irvinga Lozana i Viktora Osimena do Elifa Elmasa koji je postigao istorijski gol protiv Nemačke. Jedina loša vest za Napoli dolazi iz Poljske pošto je Pjotr Zjelinski prvo bio pozitivan a zatim negativan na kovid-19.

TUTTOSPORT

Torino spreman za gradski derbiTorino spreman za gradski derbi

“Ja i Beloti za budućnost Torina”, kaže Tomas Rinkon u intervjuu za Tutosport ped derbi as Juventusom. “Moramo da dobijemo derbi jer bi to bila pobeda i za bolje sutra Granata. Kucno je čas da uđemo u istoriju i zaustavimo priču kako smo pobedili samo jednom Juve u 21.veku. Uspeo sam da prevaziđem nepoverenje navijača zbog moje prošlosti u dresu Bjankonera, uspeće u tome i Zaza”, rekao je Rinkon.

Zabranjena večera, Bonuči ima kovid, Juve u vihoru problema”, piše torinski dnevnik da su Dibala, Artur sa partnerkama na večeri kod Mekenija doveli klub u voema nezavidan položaj i izložili ga negativnoj reklami i da su veoma besni na svoje nedisciplinovane igrače. U klubu ozbiljno razmišljaju da izostave svu trojicu fudbalera sa spiska fudbalera za derbi.

Da loše vesti nikad ne dolaze same potvrdio je test na koronavirus koji je pokazao da je Bonuči zaražen kovidom-19 i moraće da preskoči sledeća tri meča u prvenstvu, u najboljem mogućem scenariju. List navodi da je Pirlo ostao samo sa dva defanzivca, Kjelinijem i Matijsom de Lithom. Takođe se podseća da su u sezoni Italijan i Holanđanin igrali samo tri puta zajedno i da se dva puta završilo loše: porazima od Napolija i Porta.

Kairo i Lotito, zagrljaj u ime Danijela Gverinija”, piše Tutosport da su dvojica predsednika na sahrani nesrećno nastradalog omladinca Lacija, koji je prethodno nosio dres Torina (bio je i najbolji prijatelj Kairovog sina), stavili u stranu međusobno rivalstvo.

Pauza u prvenstvu dala novu sigurnost Interu”, zapaža torinski dnevnik da su igrači Intera, čak i oni koji nisu starteri, briljirali u dresu reprezentacija. Osim Milana Škrinjara i Romelua Lukakua koji su postigli po dva gola za svoje selekcije, u listu strelaca su se upisali i Stefano Sensi i Ivan Perišić. List prenosi i vest da je Stefan de Fraj negativan na kovid-19, ali da će protiv Bolonje ipak igrati Andrea Ranokja.

Milan, probudi se, Liga šampiona se osvaja na San Siru”, i Tutosport insistira na činjenici da je Milan osvojio samo sedam bodova na poslednjih sedam mečeva na svom stadionu. “Sutra protiv Sampdorije počinje ciklus od pet utakmica na San Siru, na tim mečevima će se odlučivati o realizaciji velikog sezonskog cilja Rosonera: plasman u Ligu Šampiona”, navodi list.

Sa Vlahovićem imamo kvalitet i golove da uvedemo Fjrorentinu u mirne vode”, prenosi Tutosport reči Nikole Milenkovića koji je uveren da će se njegov tim vratiti sa gostovanja u Đenovi sa bodovima.Milan, probudi se, Liga šampiona se osvaja na San Siru”, i Tutosport insistira na činjenici da je Milan osvojio samo sedam bodova na poslednjih sedam mečeva na svom stadionu. “Sutra protiv Sampdorije počinje ciklus od pet utakmica na San Siru, na tim mečevima će se odlučivati o realizaciji velikog sezonskog cilja Rosonera: plasman u Ligu Šampiona”, navodi list.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara