Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Konte (ni)je katanačaro, De Zerbi izmislio novu reč zbog Đuričića

Vreme čitanja: 7min | sre. 17.03.21. | 13:18

Šta piše italijanska sportska štampa...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poraz Atalante u Ligi šampiona, odbrana lika i dela Antonija Kontea u Gazeti i poređenje sa Trapatonijem u Korijereu, planovi Juventusa za novu sezonu, u centru su pažnje italijanske štampe. Piše se i o meču Lacija sa Bajernom u Minhenu kao i mečevima Lige Evrope Rome i Milana. Filip Đuričić je u intervjuu za Gazetu rekao da Sasuolo i dalje sanja Ligu Evrope kao i da jedva čeka da upozna lično Dragana Stojkovića, svog idola iz dečačkih dana.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta delo SportGazeta delo Sport

Juveove nominacije: Gosens, Lokateli i Milik”, izveštava ovog jutra milanski dnevnik da Stara dama već radi na realizaciji planova za novi prelazni rok. Krilo Atalante i vezista Sasuola koštaju po 40.000.000 evra, a poljski napadač iz Marselja 12.000.000. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da će Juve morati da proda Meriha Demirala da bi sa tim novcem finansirala kupovinu Robina Gosensa, a da bi transfer Arona Remzija trebalo da stvori uslove za dovođenje Manuela Loaktelija. Dovođenje Arkadijuša Milika je vezano za ostanak Kristijana Ronalda u Juventusu, pošto je Portugalcu potreban centarfor karakateristika bivšeg napadača Napolija da bi mogao da pokaže sve svoje kvalitete.

Nemilosrdni Real. Atalanta grešila i pozdravila Evropu”, ističe Gazeta da su tim iz Bergama skupo stajali kiksevi golmana Marka Sportijela i defanzivca Rafaela Toloija. U izveštaju se kaže da trener Đan Pjero Gasperini nije pogodio formaciju jer “pokretljivi” napad sa Murijelom, Malinovskim i Pašalićem nije funkcionisao kako se očekivalo. S druge strane se priznaje da je kvalitet i iskustvo Luke Modrića i Karima Benzeme pravilo razliku na terenu. List prenosi i odgovor Gaperinija na kritike što je posle “precrtavanja” Papua Gomeza preselio na klupu i Golinija, tim pre što je Sportijelo bio glavni krivac za poraz: “Sve bih uradio isto, uključujući i davanje prednosti Sportijelu u odnosu na Golinija”.

Nemoguća misija. Bajern je nepobediv, Lacio se transformiše planirajući budućnost”, najavljuje milanski dnevnik meč šampiona Evrope i sveta sa rimskim klubom sa informacijama da će Simone Inzagi poslati na teren napadački tandem Vedat Murići – Hoakim Korea. Trener Lacija će takođe odmoriti Lukaša Lejvu dok će u odbrani svoje mesto naći ponovo Mateo Musakjo.

(1,32) Bajern (5,60) Lacio (8,50)

Konte katanačaro? Laž: u napadu je tajna svih njegovih pobeda”, pokušava Gazeta da demontira uvreženo mišljenje da trener Intera ponavlja skript koji se vodio dok je trenirao Bari, Sijenu, Juventus, Čelsi. Odbrana i kontranapadi su Konteovi aduti, tvrde oni koji bi da umanje njegove uspehe. Gazetina analiza odgovara da je Antonio Konte menjao stil igre svojih timova, ali da je sve svoje trijumfe bazirao na ulozi napadača. Takođe se dodaje da kada se vide statistički podaci sa koliko igrača napada protivnički deo terena i koliko njih ulazi u šesnaesterac rivala, jasno je da ne odgovara istini definicija “katenačara”.

Ispit zrelosti. Od Tomorija do Meitea, novi Đavoli spremaju uzlet preko Junajteda” , piše Gazeta da će Milanu biti potrebna magična noć na San Siru i da bi na kraju jezičak na vagi mogao da bude Zlatan Ibrahimović koji se zagreva za povratak na teren. U timu koji će sutra izaći na teren videćemo Daloa, Tomorija, Meitea, Salemakersa, Krunića i Rebića kao jedinog špica. Naravno tu će biti i perjanice, Donaruma, Ernandez, Kesi i Čalhanoglu.

Filip Đuričić je dao intervju za Gazetu pred meč sa Torinom: “Pobeda bi nam promenila život”. Srpski fudbaler otkriva da u Sasuolu nisu odustali od evropskog sna i da bi sa tri boda u zaostalom meču Lige Evrope oživeli svoje nade da mogu da stignu do Evrope. U intervju se otkriva i da je De Zerbi izmislio novu reč “serbite”, odnosno pojavu koja se manifestuje kod Đuričića: “Ja sam instinktivan igrač, ali sam kako su prolazile godine naučio da kontrolišem moj instinkt. Sa trenerom De Zerbijem imam sjajan odnos i van terena”. Filip je rekao i da je veoma srećan što ga je Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju jer Piksi za njega nije legenda već mnogo više od toga, idol od dečačkih dana. “Nosim desetku kao on, ali mi se ne sviđaju poređenja, pogotovo ne sa igračima koji su, poput njega, bili najbolji na svetu. Međutim jedva čekam da ga upoznam i da vidim kako trenira svoje igrače. Od njega sigurno mogu da naučim puno”, rekao je Đuričić.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio podignute glave”, prenosi Korijere izjavu trenera Inzagija koji je svestan da će njegov tim da ispadne iz Lige šampiona ali želi da se to dogodi na dostojanstven način. “Trener Nebeskoplavih je svestan da je podvig gotovo nemoguć, ali želi da spasi čast. Postoji par nedumica oko sastava, odnosno između Imobilea i Murićija u špicu napada”, stoji u podnaslovu.

U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je Imobile isceđen i da mu pravi problem povreda koju vuče nedeljama tako da bi mu predah dobrodošao, tim pre što Lacio čeka u nedelju gostovanje u Udinama u Seriji A. Korijere piše da je juče Inzagi probao dva tandema napadača za večerašnji meč: jedan čine Imobile i Kaisedo, a drugi Murići i Korea.

Div Sergej leti na visini Lige šampiona”, ističe Korijere da je Milinković igrač koji je dobio najviše vazdušnih duela u ovosezonskoj Ligi šampiona. U tekstu se navodi da srpski fudbaler želi da postigne prvi gol u Ligi šampiona protiv evropskog i svetskog prvaka. U tekstu se navodi da su ponovo počele da kruže priče o interesovanju Real Madrida za Sergeja i da bi španski klub mogao da ponudi 70.000.000 evra.

(2,55) Torino (3,30) Sasuolo (2,75)

Roma u Kijevu igra i protiv publike”, u vremenima pandemije vest je da će na Olimpijskom stadonu u Kijevu biti dozvoljen ulazak 15.000. navijača Šahtjora, a da će među njima biti i mala grupa tifoza Đalorosih. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će Fonseka odmoriti par igrača imajući u vidu da je Roma pobedila prošle nedelje 3:0 i da je u nedelju čeka težak ispit sa Napolijem. Priliku da zaigraju od prvog minuta će dobiti Kristante, Dijavara, Karsdorp i Borha Majoral. List piše i da iz ambulante stižu ohrabrujuće vesti za Romu: Kris Smoling se oporavio i biće u stroju za Napoli, a postoje šanse i da se Žordan Veretu priključi timu do nedelje.

“Real je previše jak, Gasp se vraća kući”, priznaje Korijere da je Atalanta uprkos greškama svog golmana zasluženog izgubilia u Madridu i ispala iz Lige šampiona.

Napoli, garancija Insinje”, tvrdi Korijere da je kapiten Azura ključni igrač za hod ka Ligi šampiona, Lorenco, piše rimski list, nije postigao samo 103 gola u Seriji A već je upisao i 82 asistencije za Napoli. U ovoj sezoni je već zatresao mrežu 13 puta i protiv Rome bi mogao da uđe među pet najboljih strelaca Serije A. List piše i da je još uvek neizvesno šta će biti sa Insinjeom, odnosno da li će produžiti ugovor sa Napolijem u stilu Frančeska Totija, petogodišnji ugovor sa garancijom ulaska u rukovodstvo kluba po završetku karijere, ili će doći do razvoda ovog leta ili sledećeg kada mu ističe ugovor.

TUTTOSPORT

Boginja izdana”, piše torinski dnevnik da su velike greške Sportijela i Iličića plaćene papreno jer Benzema, Serhio Ramos i Asensio (strelci golova za Real) nisu imali milosti prema Atalanti.

Tutosport piše i da je Ronaldo postao igrač Juvea sa najboljim prosekom golova po utakmici, pretekavši Hansena, Sivorija, Čarlsa, Bađa i Trezegea.

Dibala na testu bola”, najavljuje torinski list da će sledeći dani biti presudni za povratak Paula Dibale na teren. Argentinac će pokušati da bude na raspolaganju Andrei Pirlu za nedeljnu utakmicu, ali da je verovatniji njegov povratak u aprilu, posle pauze u prvenstvu. Dibala je klinički ozdravio, ali još uvek oseća bol u kolenu kada šutira loptu i zbog toga je i dalje u boksu..

Juve, Ronaldova kuća”, donosi priču list ispod zaglavlja da će Juventus ugostiti u svom sportskom centru reprezentaciju Portugala pred meč sa Azerbejdžanom s kojim će igrati u Torinu, te da će Ronaldo biti domaćin svojim reprezentativnim drugovima u Kontinasi.

Toro, važna je samo pobeda”, najavljuje torinski dnevnik da se Davide Nikola uzda u staru gardu protiv Sasuola i da će njima poveriti zadatak da osvoje tri boda spasa protiv Sasuola.

Konte liči na Trapatonija”, piše Tutosport da trener Intera liči na prethodnika na klupi Nerazura koji je takođe, kao i on, stekao trenersku slavu u Juventusu. U tekstu se kaže da je Konte uvek ponavljao da je veoma zahvalan Trapatoniju za njegovo sazrevanje, profesionalno i ljusko i da je Trap za njega bio drugi otac. “Trapatonijev i Konteov Inter nalikuju jedan drugom i pored toga što pripadaju različitim epohama, slične su čak i iz taktičkog ugla”, tvrdi Tutosport.

Rebić, evo Evrope da dobiješ oproštaj”, proziva list hrvatskog reprezentativca koji je dobio crveni karotn protiv Napolija i sutra uveče će imati zadatak da se iskupi protiv Mančester Junajteda budući da će predvoditi napad Milana. List podseća da je zbog vređanja sudije, Ante Rebić suspendovan na dva meča u Seriji A.

--------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaAntonio Konte

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara