Buongiorno Italia: Kriptovalute osvajaju Seriju A

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.10.21. | 13:48

Lacio dobio novog sponzora, Pioli prinuđen da isprobava taktičke varijacije, dok Juve gleda kako Kjezina cena ide u nebesa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Još jedan klub najelitnijeg fudbalskog društva u Italiji će reklamirati kriptovalute. Posle Intera i Rome i Lacio je dobio sponzora koji radi sa platformom koja se bavi digitalnim valutama. Nebeskoplavi su potpisali ugovor koji im garantuje 30.000.000 evra u sledeće tri godine.

Izabrane vesti

Finansijska injekcija Nebeskoplavima je samo jedna u nizu ohrabrujućih vesti za Mauricija Sarija u poslednja 24 sata. Ćiro Imobile i Matija Zakanji će biti spremni za meč sa Interom, a u Formelo su se vratili svi reprezentativci i nijedan nije povređen.

U suštini, ako se pogleda startna postava Lacija, samo su dvojica igrača bila odsutna prethodnih deset dana, Sergej Milinković Savić i Elseid Hisaj. Na drugoj strani, primera radi, Simone Inzagi će imati samo jednog fudbalera startera koji mu je bio na raspolaganju u prethodnoj nedelji – Darmjana. I to nije sve, dok su igrači Lacija, Milinković i Hisaj, poslednje mečeve igrali u Beogradu odnosno Tirani, fudbaleri Intera su prelazili desetine hiljada kilometara, od Južnoamerikanaca do Džeka koji je putovao u Kazahstan i Ukrajinu.

Milinković će danas odraditi prvi trening sa ostatkom saigrača i od njega se, uz Imobilea, najviše očekuje. Na poslednja tri susreta sa Interom Sergej je postigao tri gola. Što se tiče sastava, Patrik će zameniti Ačerbija u to više nema sumnje dok je jedino otvoreno pitanje na poziciji desnog beka: Lacari ili Marušić.

Simone Inzagi će tek danas moći da odradi ozbiljniji trening pošto će nedostajati samo Argentinci, Čileanci i Vesino. U tim se vratio i Sensi ali će on biti na klupi na Olimpiku spreman da odigra par desetina minuta u završnici meča.

Kormilar Nerazura sprema alterantivu u slučaju da bude primoran da se liši usluga Lautara Martineza i Hoakina Koree. Prva solucija je Ivan Perišić pored Džeka u formaciji 3-5–2 dok je druga 3-5-1-1 sa Čalhanogluom između veznog reda i centarfora reprezentacije BiH.

PIOLI SELI KALABRIJU NA LEVI BOK

Stefano Pioli mora da traži brza i efikasna rešenja za izostanak nekoliko startera za meč sa Veronom. Jedno od njih je premeštanje Kalabrije sa desnog na levog beka, pošto se trener Rosonera više uzda u Kalulua na poziciji desnog beka nego Bajo Torea kao zamene za Tea Ernandeza. Inače bek francuske reprezentacije će morati da preskoči i meč sa Portom u Ligi šampiona jer će morati da bude u karantinu deset dana.

Majk Menjan će se vratiti na teren tek u 2022. godini, a protiv Verone će priliku dobiti Tatarušanu dok će Mirante čekati svoju šansu na klupi.

Da ne bude sve crno u Milianelu pobrinuo se tribunal u Milanu koji je presudio da Zvonimir Boban mora da vrati klubu 1.200.000 evra, reč je o delu sume koju je bivši rukovodilac Rosonera inkasirao po prethodnoj presudi koja mu je donela 5.375.000 evra. U drugostepenom postupku sud nije priznao nematarijalnu štetu koju je prvostepeni sud uvažio Bobanu.

ALEGRI OSTAVIO VERENICU, KJEZA VREDI DUPLO VIŠE

Prošlo je godinu dana od debitantskog meča Federika Kjeze u dresu Juvea. Za ovih godinu dana bivši igrač Fjorentine je duplirao svoju cenu. Od 50.000.000 plus bonusi, koliko je Stara dama platila Fjorentini, odnosno koliko će platiti, (40.000.000 će biti uplaćeno u kase kluba iz Firence sledećeg leta) vrednost Kjeze je porasla na 100.000.000 evra. Za samo godinu dana Federiko je debitovao u Ligi šampiona, osvojio Kup Italije i Evropsko prvenstvo, postao stub Juventusa i Azura i trenutno najskuplji italijanski fudbaler. Alberto Zakeroni smatra da sada bivši igrač Ljubičastih mora da se ustali na koti od 20 golova po sezoni, dok legenda Juvea Kauzio savetuje Alegrija i mladog fudbalera da igra kao krilni napadač i da se manu eksperimenata.

Paulo Dibala najverovatnije neće početi meč sa Romom, ali se Argentinac nada da bi mogao da pomogne svojim drugovima barem pola sasta u drugom poluvremenu. Na Alijanc stadionu se ovog vikenda očekuje i debitantski nastup Kaja Žoržea, a posle dužeg vremena na klupi će biti i Artur.

Inače, trener Juvea Maks Alegri ponovo je u vrtlogu ružičaste hronike pošto je ostavio svoju dugogodišnju verenicu, italijansku glumicu Ambru Anđolini. Navodno je bio uvhvaćen u prevari. Alegri je poznat po burnim relacijama a legendarna je i anegdota o njegovom nepojavaljivanju na sopstvenom venčanju kada je ostavio nesuđenu mladu i goste da ga uzaludno čekaju.

UZDAH OLAKŠANJA ZA ABRAHAMA

Povreda Abrahama nije tako teška kako su se u Trigoriji pribojavali, međutim, po svoj prilici neće igrati protiv Juventusa. Žoze Murinjo je već spremio rezervni plan i umesto Engleza će u ulozi napadača igrati Šomurodov.

Kapiten Lorenco Pelegrini je ostavio iza sebe prehladu i trenirao je regularno sa saigračima u Trigoriji tako da će predvoditi Romu protiv Juventusa. Vrlo ohrarbujući signali su stigli od Zaniola koji se vratio u top formu i očekuje se da pruži partiju na nivou one koju smo videli u derbiju.

U međuvremenu je stigla i vest da Roberto Mančini razmišlja da pozove Ibanjeza pod nacionalni italijanski barjak. Kuriozitet je da niko u FS Italije nije znao da Ibanjez može da igra za Azure i da je to njegova želja, tim pre što je bio u krugu igrača za reprezentaciju Brazila koja je igrala na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sada kada su karte otvorene na stolu, nije isključeno da poziv već stigne u novembru.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaFederiko KjezaStefano Pioli

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara