Buongiorno Italia: Maldini do penzije u Milanu, Inzagi shvatio da mora da menja

Vreme čitanja: 6min | uto. 15.03.22. | 13:20

Torinska štampa piše da je vreme za Vlahovićevu tripletu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Tehničkom i sportskom direktoru Milana Paolu Maldiniju i Riki Masari ističe ugovor ovoga leta, ali je odnos između legende Rosonera, kluba, Ivana Gazidisa i familije Singer (vlasnici Eliota i Milana) takav da niko ne dovodi u sumnju da će saradnja biti nastavljena još dugi niz godina. Neki su spremni da se opklade i da će Maldini dočekati penziju kao prvi operativni direktor Milana.

Izabrane vesti

Rezultati u poslednje dve godine, već obezbeđena Liga šampiona, borba za titulu prvaka, formirani tim čija je vrednost samo u ovoj sezoni porasla za 20 odsto su najbolja vizit karta za Maldinija i Masaru.

Izbori Maldinija poput Kalulua, Menjana i Žirua su se pokazali kao dobitni. Francuska trojka je bila ta dodatna vrednost koja je digla Rosonere na prvo mesto u poslednjih mesec i po dana. Jedan od dva problema u timu Stefana Piolija je efikasnost na utakmicama na San Siru. Milan postiže veoma malo golova, tek malo više od jednog po utakmici kao domaćin, a druga mana je povezna sa prvom: samo dva puta u 2022. godini Đavoli su uspeli da ostvare pobedu sa dva ili više golova razlike (obe protiv rimskih klubova).

Inače, Maldinija i Masaru čeka veoma težak ispit sa Rafaelom Leaom. Sve izvesniji odlazak Kilijana Mbapea u Real Madrid je rasplamsao priče o interesovanju Parižana za Leaa i njihovoj spremnosti da plate Portugalca 70.000.000 evra. U zamisli rukovodstva Milana Leao je jedan od stubova Piolijevog tima i zato su spremili ponudu za novi ugovor do 2026. godine. On bi verovatno bio i potpisan, u vreme kada je to učinjeno sa Teom Ernandezom, da se nije isprečio spor oko odštete koju traži Sporting Lisabon u visini od 16.500.000 evra i još uvek je neizvesno ko treba da je plati, Lil ili sam Leao. Taj element bi mogao da igra u korist PSŽ-a koji ne bi ni trepnuo na pomenutu cifru.

INZAGI KONAČNO NEŠTO MENJA

Simone Inzagi, prema najavama iz Apijano Đentilea, je orijentisan da konačno napravi par promena u timu Intera koji je na prethodnih devet mečeva u Seriji A osvojio samo 13 bodova, protiv istih protivnika u prvom delu sezone je uknjižio 20. Novine bi trebalo da budu u formacijskoj postavci i izboru igrača. Protiv Fjorentine ćemo videti Nerazure u sastavu 3-4-1-2 sa Čalhanogluom koji će igrati između veznog reda i napadača u ulozi ofanzivnog pleja. Drugo osveženje je Gosens. Nemački reprezentativac će zauzeti mesto na levom boku, dok će Perišić biti prekomandovan na desni budući da hrvatski reprezentativac koristi gotovo jednako dobro i levu i desnu nogu.

U tim će se vratiti i Marcelo Brozović. Režiser igre Intera će biti na terapiji još sutra, a u četvrtak bi trebalo da se pridruži klupskim drugovima na treningu i da se spremi za okršaj sa Fjorentinom na San Siru.

Simone Inzagi se nije pokazao kao najbolji savetnik u kupovini igača, pogotovo onih koje je trenirao. Posle velikog razočarenja sa Koreom koji je plaćen oko 30 miliona evra, Kaisedo se pokazao kao totalni promašaj. Bivši napadač Lacija nije više fudbaler koji može da igra u Seriji A, a kamoli u klubu kao što je Inter. Pred izlaznim vratima Apijano Đentilea je i Arturo Vidal, još jedan igrač koga su Nerazuri preplatili na nagovor i insistiranje trenera, u ovom slučaju Antonija Kontea.

Priča o povratku Romelua Lukakua i dalje ima svoju publiku, mogli bi da kažemo čak i vernike budući da se “kambek” Belgijanca plaća u italijanskim kladionicama samo 2,75. Imajući u vidu učinak napadača Intera u ovoj sezoni lako je razumeti motive.

SPALETI I OSIMEN KAO TATA I SIN

Viktor Osimen je oživeo nade u Napulju da još uvek nije sve izgubljeno u trci za titulu prvaka Italije. Ključna stavka u preporodu nigerijskog asa je odnos sa Lučanom Spaletijem koji se bez preterivanja može uporediti sa očinskim. Spaleti je uspeo da pronađe pravi metod, pristup i reči da izvuče najbolje iz Osimena posle vrlo turbolentnog i problematičnog perioda. Viktor danas nije samo uzdanica Napolija već i Nigerije koja će sa Ganom imati krajem marta duel za odlazak na Mundijal u Kataru.

Interesantno je da je Osimen odlučio da nosi zaštitnu masku i pored toga što su mu lekari saopštili da više nije neophodno da je stavlja. Centarfor Napolija je polomio masku prošle nedelje, ali je odmah naručio da se izradi druga i igrao je sa njom meč protiv Verone. Izgleda da je u njegovoj fantaziji maska postala talisman kojeg ne želi da se liši.

U svakom slučaju, Osimen je jedini nedodirljivi element u napadačkom delu postave Azura, svi ostali su zamenljivi od kapitena Insinjea do Zjelinskog i Politana. Komparativna prednost Napolija u odnosu na direktne konkurente, Milan i Inter, je upravo Osimen. Milanski klubovi nemaju golgetera Osimenovih karaktetristika, detalj koji bi mogao da bude presudan u svođenju računa.

VLAHOVIĆ INSPIRISAN RONALDOM I BENZEMOM

Dušanu Vlahoviću je bio neopohodan mali predah, delom da napuni baterije a i da se limitiraju rizici od eventualnih povreda. Protiv Viljareala se očekuje da srpski centarfor bude tas na vagi koji će posle dve blamaže u osmini finala Lige šampiona, protiv Liona i Portoa, odvesti Juve među osam najboljih klubova u Evropi. Kako piše Tutosport Vlahović je ovih dana crpeo inspiraciju u het-trikovima Kristijana Ronalda i Karima Benzeme, voljan da u dresu Juvea zabeleži prvu “tripletu”.

Osim Vlahovića, tačka oslonca u igri Juventusa je odbrana. Bjankoneri imaju najjaču odbranu na Starom kontinentu posle Real Madrida, ako uzmemo broj primljenih golova u poslednja tri meseca. U igrački pogon se vraća kapiten Kjelini, dok će Bonuči morati da provede još neko vreme u boksu. To i nije veliki peh za Juve s obzirom na to da je De Liht prilično uznapredovao u poslednjih par meseci.

Inače, danas su procurele i priče da bi Maks Alegri mogao da bude novi trener PSŽ-a u sledećoj godini. Trener Juvea je u poslednje dve godine svaki put bio predstavljen kao kandidat za kormilo Parižana kada je klub u vlasništvu Katara prolazio kroz krizu. Alegri nije ostavio bogzna kakav utisak u Torinu u njegovoj drugoj epizodi. Ima onih koji misle da Juve ne bi imao ništa protiv da Alegri prihvati ponudu PSŽ-a i ode i pored toga što ima četvorogodišnji ugovor sa Starom damom. Naime, već duže vreme, dobro upućeni tvrde, da u sporazumu Alegrija i Juvea postoji klauzula koja omogućava stranama da prekinu trajanje ugovora posle dve sezone.

IMOBILE PREVAZIŠAO PIOLU, MILINKOVIĆ DOMINIRA

Ćiro Imobile je od sinoć najbolji strelac Lacija u Seriji A svih vremena sa 144 gola. Dostignuće italijanskog centarfora je još značajnije imajući u vidu da mu je ovo tek šest sezona u dresu Nebeskoplavih i na najboljem je putu da zadrži prosek od preko 25 golova po sezoni sa grbom Lacija na grudima.

Međutim, dok je Imobile pobirao aplauze i pohvale zbog novog rekorda, Sergej Milinković Savić je odigrao još jedan meč na visokom nivou i bio među najboljima ako ne i najbolji igrač u timu Mauricija Sarija. Vezista Lacija nije samo bio na domak velelepnog gola iz slobodnjaka već je u svom stilu dominirao sredinom terena i bio gotovo jednako dobar u defanzivnoj i ofanzivnoj fazi igre. Sergej je od većine medija dobio 7 i bio je sa Imobileom najbolje ocenjeni igrač u redovima rimskog kluba.

Pobeda Lacija protiv Venecije nije samo donela peto mesto na tabeli već i privilegiju da u derbi sa Romom sledeće nedelje uđe sa bodom prednosti. Mauricio Sari je čvrsto sa nogama na zemlji i shvata da je kasno za ulazak Lacija u trku za Ligu šampiona, osim, kako se slikovito izrazio, ako se neko od prva četiri kluba ne onesvesti, i insistira na poboljšanju igre i obezbeđivanju mesta u Ligi Evrope. Jedina loša vest za Lacio pred okršaj sa Romom je da Zakanji neće moći da igra pošto je juče, protiv Venecije, zaradio peti žuti karton i neće moći da igra u nedelju.


tagovi

Paolo MaldiniMasimilijano AlegriFilipo InzagiDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara