Buongiorno Italia: Milan i Roma u sve dubljim problemima

Vreme čitanja: 7min | pon. 11.05.20. | 12:19

Kjelini u autobiografiji posebno mesto posvetio Siniši Mihajloviću

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Počela je nedelja u kojoj ćemo definitivno znati da li su realne šanse za nastavak Serije A. Danas se očekuje uslovljeno zeleno svetlo naučno-tehničkog komiteta, a u četvrtak će predstavnici FS Italije i Zajednice prvoligaša imati presudan sastanak sa premijerom Đuzepeom Konteom.

Izabrane vesti

Osim nastavka šampionata piše se o sve dubljim problemima Milana i Rome koji će, po svoj prilici, imati još jedno revolucionarno leto, dok Tutosport objavljuje nove detalje iz autobigrafije Đorđa KjelinijaJa, Đorđo”, manje pikantne i zapaljujuće od onih vezanih za Balotelija i Felipea Mela. Piše se i o prelaznom roku i planovima i idejama Lacija, Intera, Rome…

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Pogledajte ove ljude: njihov ulog je Serija A. Koliko vredite?”, otvara Gazeta na prvoj strani debatu o fudbalerima koji su podbacili pre prekida ove sezone. Reč je o Daglasu Kosti, Kulibaliju, Korei, Eriksenu, Paketi i Underu. “Trebalo je da bude njihova godina, kada se nastavi šampionat biće pod velikom lupom i obavezom da naprave veliki zaokret”, piše milanski dnevnik. Na unutrašnjim stranama se dodaje da će sudbina Juvea, Lacija, Intera, Rome, Milana i Napolija u dobroj meri zavisiti od preporoda pomenutih igrača, ali i njihov ostanak u Seriji A.

Serija A: ograničenja i nedoumice: pomereno odobrenje za treninge. Lekari: sa jednim pozitivnim se ide u karantin”, tvrdi list da će u Italiji biti rigidni po pitanju novih zaraženih igrača virusom korona. Za razliku od preporuke nemačkih lekara da se izoluju samo nosioci virusa, ako se radi o jednom ili dvojici fudbalera, italijanski preporučuju da se ceo tim stavi u karantin.

Maldini je sve dalje. Sa dolaskom Rangnika sledi adio. Danas stiže Ibra”, Gazeta nastavlja sa izveštavanjem “toplo-hladno”, to jest, jedan dan najavljuje revoluciju u Milanu sa Rangnikom, a drugi ostavlja otvorena vrata za ostanak Piolija, Maldinija i Ibrahimovića. U tekstu se navodi da uloga Paola Maldinija nije kompatibilna sa ovlašćenjima koje će imati Rangnik u klubu, odnosno da je suvišna. Istovremeno se izveštava da je šef Milanovih skauta Džefri Monkada dobio zadatak od Ivana Gazidisa da spremi teren za sledeći prelazni rok. Monkada je menadžer koji je otkrio Mbapea i Tilemansa i na njegovom spisku se uglavnom nalaze mladi Francuzi između 18 i 23 godine.

Bikovi dani: Lautaro im 10.000.000 razloga da ode u Barsu. Inter ne želi Vidala u operaciji transfera Martineza”, izveštava se da je katalonski klub ponudio Argentincu zbirnu platu od 10.000.000 evra. Međutim, Inter nema nameru da popusti od Barselone traže 90.000.000 evra plus Samedo ili Emerson, igrači kao što je Vidal ne interesuju više Nerazure.

Posle dva meseca Sari vidi svoj Juve”, najavljuje da će posle igrača u Kontinasu stići i trener Bjankonera Mauricio Sari i lično će nadgledati individualne treninge svojih fudbalera. Gazeta izveštava da su Rabio i Iguain sve više rebusi i da se ne zna čak ni kada će se vratiti u Torino.

Osmeh Romo, predodređeni je spreman za jul: Zaniolo”, predviđa Gazeta potvratak mladog reprezentativca Italije na teren ovog leta. “Koleno je u redu i prvi testovi su dali odlične rezultate. Fonseka računa da ima na raspolaganju Zaniola u završnici prvenstva”, precira se u podnaslovu. Međutim, u tekstu se kaže da i pored potpisivanja novog ugovora, već predviđenog i programiranog, nije isključeno da Zaniolo napusti Večni grad ovog leta. “Ako Roma bude u velikim gubicima pokušaće da napravi licitaciju i proda za što veću cenu Zaniola”, upozorava Gazeta.

Triling pojačanja za Ligu šampiona, a ako ode Milinković…” naslov je teksta u kome se tvrdi da će se Lacio ovog leta pojačati sa Koatesom, Dendonkerom i Suarezom. “Ako se pojavi klub koji će platiti Sergeja Milinkovića Savića oko 100.000.000 evra, Lacio će deo tog novca reinvestirati u dovođenje Kumbule iz Verone i Soboslaija iz Salcburga”, tvrdi Gazeta.

CORRIERE DELLO SPORT

Skudeto na ivici živaca”, kaže u intervjuu za Korijere Fabio Kapelo analizirajući aktuelnu situaciju u Seriji A i ističući da će tim sa najjačim nervima osvojiti titulu prvaka. “Više me brinu povrede od virusa, jer će se igrati svaka tri dana i pred praznim tribinama. Lacio je u prednosti, nijedan igrač Nebeskoplavih nije napustio Rim u prethodna dva meseca. Ne nastaviti sezonu bilo bi veoma opasno po budućnost fudbala. Po mom mišljenju, trebalo bi da sledimo Nemačku, ali mi Italijani volimo da komplikujemo stvari”, rekao je Fabio Kapelo koji je drastično promenio svoju poziciju.

Pre mesec dana don Fabio je bio protiv nastavka sezone, a sad je vatreni zagovornik da se dovrši prvenstvo, jer je shvatio razmere posledica ako fudbal ostane zaključan do sledeće jeseni. Kapelo se izrazio pozitivno o odluci FIFA da dozvoli pet zamena, krunisao je Simonea Inzagija kao najboljeg trenera ispod 50 godina a za Kontea je rekao da će sledeća sezona biti njegov veliki ispit. Kapelo je pričao i o stanju u Milanu: “Boban i Maldini? Žao mi je zbog situacije u kojoj su se našli. Ja bih uradio isto kao Zvone: dostojanstvo dolazi ispred svega”.

“Zeleno svetlo za pozorišta, danas je red na fudbal”, piše Korijere da posle odobrenja naučno-tehničkog komitata italijanske vlade za otvaranje pozorišnih, operskih i koncertnih sala, sledi i odobrenje za početak kolektivnih treninga u Seriji A.

Lacio krenuo na Kumbulu: u trci sa Čelsijem i Interom”, tvrdi rimski dnevnik da Igli Tere ne odustaje od Veroninog dragulja uprkos žestokoj konkurenciji Intera, Čelsija i Borusije Dortmund koja se uključila u poteru za defanzivcem. U tekstu se kaže da Verona želi samo keš za Kumbulu, odnosno da ne prihvata ubacivanje drugih igrača za pokrivanje dela cene transfera.

Iličić-Under, rodila se jedna ideja za Romu”, prepričava Korijere interesovanje Atalante za Turčina. Romin san je da uz 15.000.000 za Undera uzme i Josipa Iličića. Uprkos 32-e godine reprezentativca Slovenije, Roma je zainteresovana da ga angažuje, jer se prilično sviđa treneru Fonseki.

Roma je zacrtala kvotu 100”, piše Korijere da se u klub vraća Franko Baldini s ciljem da pomogne Gvidu Fjengi i Đanluki Petrakiju da inkasiraju tokom leta 100.000.000 evra razlike između prihoda i rashoda. U klubu se nadaju i dalje da će uspeti da pronađu investitore koji bi pokrili minus od 110.000.000 evra. U slučaju da Roma ne uspe da sa kresanjem plata, smanjivanje parka fudbalera (ima ih 35 pod ugovorom) i prodaje manje važnih igrača za Fonseku, stigne do pomenutu cifre, biće primorana da proda Zaniola ili/i Pelegrinija.

TUTTOSPORT

Ibra se vraća, Iguain ne!”, navodi torinski dnevnik da će Milan imati na raspolaganju Ibrahimovića, dok je Juve, da bi izbegao stvaranje još veće polemike, odlučio da produži dopostu Iguainu. Za razliku od Iguaina za koga se ne zna da li će i kada će se vratiti, Rabio bi trebalo da stigne u Torino ove nedelje. List piše da se za Francuza interesuje nekoliko klubova, pre svih Everton i Mančester junajted.

Kjelini, Kulibali me je dirnuo”, objavljuju se delovi autobiografije Đorđa Kjelinija koja će ove nedelje ugledati svetlost dana u knjižarama. Posle velikih polemika zbog pasusa posvećenih Baloteliju i Felipeu Melu, u kojim nije bio nežan prema Italijanu i Brazilcu, Đorđo Kjelinij je imao samo lepe i slatke reči za Kulibalija. “Posle autogola, imao sam potrebu da zagrlim i utešim Kalidua jer je on u srži dobar čovek”, rekao je Kjelini.

Kapiten Juventusa je, takođe, napisao da su ga posebno dirnule lepe želje i razgovori sa Havijerom Zanetiijem i Sinišom Mihajlovićem kada se povredio i završio na operaciji. “Zaneti je mogao da mi pošalje telegram, ili da mi poželi brzo ozdravljenje preko Lelea Orijalija, ali je želeo da me čuje, što je bilo veoma lepo od njega, tim pre što smo se nas dvojica, kao i Juve i Inter, uvek bespoštedno borili na terenu. Ipak, najviše me je obradovao Mihajlović. On je najluđi od svih. Svi znamo kroz šta prolazi i pored svega toga našao je vreme za mene. Ostavio me je bez reči”, piše Kjelini u svojoj autobiografiji “Ja, Đorđo”.

Čelino, neočekivani zaokret”, piše ispod zaglavlja Tutosport da se najveći oponent nastavku Serije A preobratio i da sada želi da se prvenstvo završi. “Moramo da nastavimo prvenstvo. Da, promenio sam stav, prilagodio sam se većini jer sam shvatio da ako se ne pokrenemo, mnogi ća završiti u stečaju”, citiraju se reči predsednika Breše Masima Čelina.

Sirigu i Beloti da kažu da”, izveštava Tutosport da su dvojica kandidata za klupu Torina u sledećoj sezoni, Marko Đamapaolo i Ivan Jurić, postavili uslov da centarfor i golman Granata ostanu u dresu Torina. Istovremeno se piše da se uveliko pregovara na razmeni Galjardini-Ico sa Interom dok se čeka odluka Džeka Bonaventure koji je od ovog leta slobodna igrač pošto mu ističe ugovor sa Milanom.

“Eriksen plus 3-4-1-2. Inter menja planove za prelazni rok”, najavljuje list da će Nerazuri promeniti strategiju pojačanja za sledeću sezonu na bazi novih prioriteta. Osim dvojice spoljnih veznih velikog kalibra, Inter će tražiti i top igrača na sredini terena, Pol Pogba i Sergej Milinkvić Savić su prvi izbori ako stigne novac od prodaje Lautara Martineza Barseloni. Za napad je i dalje prvo ime Timo Verner.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara