Buongiorno Italia: Milan sanja reprizu 1999, Konteovi timovi najbolji u poslednjim kolima

Vreme čitanja: 6min | sre. 24.03.21. | 12:35

A Inzagijev Lacio uporno pada kako se prvenstva bliže kraju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ostavka Čezara Prandelija i oproštajno pismo koje miriše na definitivno zbogom fudbalu, dobili su veliki prostor u italijanskoj štampi. U prvom planu je i Điđo Donaruma koji je sve bliži rastanku sa Milanom, dok je Matijs de Liht već viđen kao novi kapiten Juventusa.

Izabrane vesti

Istovremeno Milan se ne predaje i Tutosport objavljuje intervju sa Helvegom koji je podsetio na epopeju Rosonera u proleće 1999. godine kada su zgromili Lacio u poslednjih sedam kola nadoknadivši sedam bodova zaostatka. Međutim, Gazeta izvlači statistiku koja nedvosmisleno pokazuje da su Juventus, Čelsi i Inter pod Konteovom palicom, u poslednjih 11 kola uvek osvajali više bodova nego u prethodnom delu prvenstva. Dosadašnji prosek Intera je 2,40 bodova po meču, prosek koji garantuje titulu prvaka.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje sa pričom o Đanluiđiju Donarumi koji bi već u julu mogao da napusti Milan. “Điđo na izlaznim vratima”, naslov je teksta u kome se kaže da agent golmana Rosonera Mino Rajola nije zadovoljan ponudom od 8.000.000 evra po sezoni plus bonusi za svog klijenta. Rajola veruje da može da obezbedi Donarumi angažman u drugom klubu koji bi mu platio najmanje 10.000.000 evra po sezoni plus bonuse. Budući da vreme izmiče, Milan je već počeo da razmišlja o planu B, odnosno o alternativama za Donarumu. Na listi Paola Maldinija se nalaze tri imena: Pjerluiđi Golini iz Atalante, Huan Musu iz Udinezea i Majk Menjan iz Lila.

Čezarova senka. Stres primorao Prandelija da kaže adio Firenci i fudbalu”, prenosi Gazeta dirljivo oproštajno pismo sada već bivšeg trenera Fjorentine. U tekstu se prenosi da iskusni trener nije uspeo da izdrži pritisak odgovornosti, borbe za opstanak i nategnute odnose sa pojedinim fudbalerima, pre svih, sa Amrabatom i Kaljehonom. Na klupu Fjorentine se vraća Jakini koji će, kao i prošle godine, imati zadatak da sačuva status prvoligaša Ljubičastima, a u junu bi trebalo da stigne zvučno ime na klupu tima Roka Komisa. Mauricio Sari,

Lučano Spaleti i Ivan Jurić su kandidati da vode u sledećoj sezoni toskanski klub.

Gazeta objavljuje i intervju sa Arigom Sakijem koji je takođe morao da napusti klupu prerano jer nije bio u stanju da izdrži pritisak trenerskog poziva. Saki je ispričao da nije mogao da spava, da je bio pod stalnim tenzijama, a da više nije bilo nikakvog zadovoljstva čak i kada su dolazile pobede.

Bobometar” naslov je intervjua Kristijana Vijerija u kojem je bivši as Intera rekao da Nerazuri nisu samo favoriti da osvoje skudeto, već da Konteov tim ima i veliki potencijal da otvori pobednički ciklus. Međutim, Bobo ne smatra da je priča o skudetu već završena i smatra da Ibrahimović ima pravo kada veruje da on i njegovi klupski drugovi u Milanelu imaju još šta da kažu u šampionatu. Vijeri je podvukao i da Kristijano Ronaldo nije više garancija za pobede i osvajanje trofeja, ali da veruje da će Pirlo ostati na kormilu Juve i u sledećoj sezoni.

Morata, vreme otkupa? Ne, samo produžetak pozajmice”, izveštava list da španski centarfor želi da ostane u Juventusu, ali da u Kontinasi žele da kupe dodatno vreme tako što će iskoristiti priliku koju im dogovor sa Atletiko Madridom omugućava da produže pozajmicu na još godinu dana.

Konte i finalni sprint”, iznosi Gazeta podatke da je trener Intera u svojoj karijeri uvek ostvarivao najbolje rezultate u zavšrnici šampionata. U poslednjih 11 kola je uvek imao veći prosek osvojenih bododva nego u prethodnih 27 tako da je to još jedna indikacija da su Nerazuri na dobrom putu za 19 titulu prvaka Italije.

CORRIERE DELLO SPORT

Svi menjaju trenere”, najavljuje Korijere veliki valcer na trenerskim klupama u sledećih nekoliko meseci. U podnaslovu se navodi da je Roma bacila oko na Alegrija i Sarija, da je Mihajlović alternativa za Inzagija. Napoli, sa svoje strane, vaga mogućnosti da dovede Fonseku za koga je zainteresovana i Fjorentina. Takođe se dodaje da bi De Laurentis mogao da pokuša da dovede Simeonea iz Atletika, a da bi Lotito mogao sve da iznenadi dovođenjem Luke Gotija iz Udinezea.

Roma je izgubila 18 bodova na utakmicama posle nastupa u Ligi Evrope”, izračunao je Korijere koliko su Đalorose koštali nastupi u evropskom takmičenju. U tekstu se navodi da će Fonseka morati da pronađe lek za tu boljku svog tima jer će u slučaju gubitka novih bodova posle mečeva sa Ajaksom šanse za osvajanje četvrtog mesta biti nepovratno kompromitovane.

 Korijere se pozabavio još jednim hroničnim problemom rimskog kluba – napadom. U tekstu sa naslovom “Kad napadači ne tresu mrežu” se podvlači da je ofanzivno odeljenje Rome u poslednjih osam kola u Seriji A postiglo samo jedan gol.

Lacio sanja Martineza, a tu je i Tuba”, izveštava Korijere da bi defanzivac Ajaksa Lisandro Martinez mogao da dođe samo ako se Nebeskoplavi vrate u Ligu šampiona i da je zbog toga alternativa Amhemd Tuba iz holandskog kluba RKC Valvijk. U drugom tekstu se dodaje da je sportski direktor Igli Tare počeo pregovore sa menadžerom Adama Marušića o produžetku ugovora koji ističe 2022. godine, Marušić zarađuje 800.000 evra i nada se da bi mogao da udvostruči svoju platu.

Rimski dnevnik je analizirao i završnice šampionata Inzagijevog Lacija u poslednje četiri godine i zaključak ne naslućuje ništa dobro. Sa Inzagijem na klupi rimski klub je završavao sezone uvek u padu forme. U poslednjih 11 kola, Inazagijev Lacio je osvajao od 14 do 20 bodova, nedovoljno za Ligu šampiona.

Čezare se predao, previše stresa zbogom fudbalu”, prenosi i Korijere odluku Prandelija da podnese ostavku u Fjorentini i stavi do znanja da je njegova karijera stigla na poslednju stanicu.

TUTTOSPORT

De Liht kapiten”, iznosi torinski dnevnik na videlo planove Juventusa da već od ovog leta napravi velike rezove u Kontinasi. Juve već postavlja temelje za budućnost: ako Kjelini završi karijeru (što je vrlo verovatno) ovog leta, De Liht će naslediti kapitensku traku. Na unutrašnjim stranama se dodaje da su u igri i dva alterantivna scenarija po kojima bi Bonuči i Dibala (ako ostane) bili godinu dana kapiten i zamenik kapitena i zatim bi predali kapitensku traku De Lihtu, dok druga predviđa da Ronaldo u poslednjoj godini ugovora sa Bjankonerima bude i kapiten i da on stavi na kraju traku oko ruke De Lihtu.

Tutosport najavljuje na naslovnici da će Portugal Kristijana Ronalda početi da krči put ka Mundijalu u Kataru upravo u Torinu protiv Azerbejdžana. Kao što je poznato u istoj grupi je i Srbija. U najavi meča se kaže da je Ronaldo izuzetno motivisan da se iskupi u dresu reprezentacije.

List objavljuje i intervju sa najpoznatijim italijanskim televizijskim voditeljem Paolom Bonolisom, inače strastvenim navijačem Intera. ”Beloti i Gosens za otvaranje trijumfalnog cirkusa”, posavetovao je Bonolis rukovodioce Nerazura da usredsrede svoje aktvivnosti na dovođenje centarfora Torina i spoljnjeg veznog Atalante.

U drugom tekstu posvećenom Interu, Tutosport je upozorio Antonija Kontea da njegov tim posle pauza u prvenstvu nikada nije uspeo da veže dve pobede i često je pružao veoma blede partije.

Torinski dnevnik je analizirao tri motiva zbog kojih je Milan i dalje u igri za skudeto: “Efekat Ibra, oporavak povređenih fudbalera i nema više presije”. U tekstu se navodi da je sada ceo pritisak na Interu i da bi sa iskustvom i harizmom Ibrahimovića kao i povratakom u tim i formu najboljih igrača kao što su Benaser i Čalhanoglu, Milan mogao da bude trn u slabinama Intera. List objavljuje i intervju sa Tomasom Helevegom koji je uporedio aktuelni šampionat sa prvenstvom iz 1999. godine kada je Milan u završnici nadoknadio sedam bodova zaostatka za Lacijom u poslednjih sedam kola.


tagovi

Serija ABuongiorno ItaliaMilanInterJuventusRomaLacioNapoliAntonio KonteĆezare Prandeli

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara