Buongiorno Italia: Milanisti i Interisti digli glas - Tonali i Barela nisu na prodaju!

Vreme čitanja: 5min | čet. 15.06.23. | 14:12

Rosoneri i Nerazuri ne žele da se odreknu dvojice vezista

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Navijače Milana i Intera ovih dana ujedinjuje zajednička borba da spreče prodaju dvojice italijanskih fudbalera koji su već postali simboli Rosonera i Nerazura: Sandra Tonalija i Nikoloa Barelu.

Izabrane vesti

Za dvojicu italijanskih reprezentativaca je zainteresovano nekoliko klubova iz Premijer lige koji nemaju problem a igračima ponude veće plate od onih koje trenutno primaju a i da na sto stave sume novca sa kojima bi Milan i Inter mogli da srede poslovne knjige a i da finansiraju kupovinu novih igrača.

Cena Tonalija se kreće oko 65 miliona evra. Mladi Italijan prima platu koja se bonusima ne prelazi tri miliona evra. Barela je vrednovan na 85 miliona evra, odnosno to je cena o kojoj bi Inter dobro razmislio ako bi se na horizontu pojavio klub spreman da je plati. Tim u vlasništvu prestolonaslednika Saudijske Arabije Njukasl je navodno izašao sa ponudom od 60 miliona evra koju je Inter odbio startu.

I Tonali i Barela su stavili do znanja upravama klubova da oni nemaju nameru da menjaju sredinu, odnosno da imaju sportske ambicije da postanu stubovi i igrači simboli novog puta Milana i Intera.

Vlasnik Milana Džeri Kardinale posle otpuštanja Paola Maldinija mora da bude veoma oprezan jer bi svaki pogrešan potez mogao da okrene ambijent Rosonera protiv njega. U prevodu, trio Menjan-Tonali- Leao ne bi smeo da bude diran, odnosno na njemu bi morala da se zasniva budućnost Milana.

Poznati navijači Intera, pisci, novinari, pevači, glumci, tv lica, nisu samo stali u odbranu Barele već su uputili javno pismo predsedniku Stivenu Žangu da opuste od prodaje Onane. Naime, postoji mogućnost da Onana bude ključ da Inter zaradi malo novca od Čelsija i da dobije na pozajmicu Romelua Lukaku i Kalid Kulibalija.

Big Rom je bio jasan da njega interesuje samo Inter, međutim Čelsi, kao što je i prirodno želi da tvrdi pazar i da isproba svaku moguću pistu kako bi što bolje monetizovao Lukakua, tek kao kranja solucija se uzima u obzir pozajmica Interu. Zato je verovatno da će pregovori potrajati. U Apijano Đentileu su optimisti jer je volja Lukakua čelilčna i nedvosmislena,

Malo je drugačija situacija sa Kulibalijem. Bivši igrač Napolija želi da se vrati u Seriju A. Odbio je basnoslovnu ponudu iz Saudijske Arabije učinvši prilčno rezigniranim rukovodstvo Plavaca. I Kulibali može da ode na pozajmicu samo ako nema drugog rešenja. Za razliku od Lukakua za koga Inter nema alternativu, Kulibali bi mogao da završi u Bajernu iz Minhena kod Tuhela koji ga je pre godinu dana i doveo iz Napolija u Čelsi.

Dakle, budući da je Čelsi stavio na nišan Onanu -Inter traži 50 miliona evra - nije isključeno da dođe do velike operacije između dva kluba koja bi mogla da uključe Lukakua i Kulibalija.

ALEGRI NE ODUSTAJE OD MILIKA

Maks Alegri insistira da Juventus zadrži Arkadijuša Milika. Stara dama neće moći da otkupi Poljaka po prethodnom dogovoru sa Olimpikom iz Marseja - prošli su ustanovljeni rokovi - ali nije rečeno da Milik ne bi mogao da nosi dres Bjankonera i sledeće sezone. Operacija bi morala da bude malo kompleksnija, ali nije nemoguća.

Prvi uslov za povratak Milika u Juve je da potpiše produžetak ugovora sa Marsejom pa da se onda dva kluba dogovore da Arkadijuš bude ponovo na pozajmici sa pravom otkupa koji bi postao obavezan ako se Stara dama kvalifikuje u Ligu šampiona. U prilog tom scenariju idu želja fudbalera da nastavi karijeru u Juventusu i Alegrijev zahtev upravi kluba da mu stavi na raspolaganje i u sledećoj sezoni Poljaka.

Davide Fratezi ostaje jedan od ciljeva Juvea u ovom prelaznom roku, ali do transfera neće doći ako Sasuolo ne spusti cenu sa 40 miliona evra ili ne prihvati neki drugi vid dogovora koji bi uvrstio i uzimanje nekog od igrača Juvea kao kontrapartije.

Huan Kvadrado sigurno napušta Juventus, baš kao i Mekeni koji će posle iskustva u Premijer ligi najverovatnije nastaviti karijeru u Galatasaraju. Amerikanc bi mogao da bude sredstvo Juvea u naporima da dođe do Nikoloa Zaniola. Istini za volju Stara dama igra na kartu pozajmice Zaniola sa eventualnim pravom otkupa.

GALATIJE SVE OZBILJNIJI KANDIDAT ZA KLUPU NAPOLIJA

Kristof Galatije je sve bliži klupi Napolija. U Napulju se čak tvrdi da se čeka samo francuski stručnjak razreši svoje odnose a PSŽ-om i čim to uradi već će biti u avionu za bivšu bubonsku prestonicu Dve Sicilije.

Galatije od preostalih kandidata, Rudija Garsije i Paula Souze, ima najbolju biografiju i brojke koje interesuju Aurelija De Laurentisa. Takođe, komparativna prednost Galatijea je što je on trenirao Viktora Osimena u Lilu i budući da je Nigerijac stub tim jasno je da je od fundamentalnog značaja da bude u sintoniji sa novim trenerom.

De Laurentisu se dopao Suosa, ali nedovoljno da bi mu ponudio posao tako da bi Portugalac mogao da ostane u Salernitani. Rudi Garsija je takođe ostavio dobar utisak dok je bio u Romi imajući u vidu da je ambijent Đalorosih po svojoj specifičnoj težini sličan Napolijevom.

Paralelno, Napoli ubrzava pregovore sa Udinezeom oko Lazara Samardžića. Tim iz Napulja je u velikoj prednosti i privilegovanoj poziciji iz više razloga. Odnosi familije Poco i De Laurentisa su odlični, baš kao između sportskog direktora Marina i predsednika Napolija za koga je Marino radio nekoliko godina.

MURINJO ODBIO ARAPE

Žoze Murinjo je samo kurtoazno saslušao i porazgovarao sa emisarima Al-Ahlija kluba iz Saudijske Arabije i zahvalio se na ponudi. Portugalac je potvrdio svoju rešenost da nastavi posao započet u Rimu.

Dolazak Ouara i Ndike su dve važne indikacije da Tijago Pinto radi po instrukcijama Murinja, ili barem delimično. Sve će biti jasnije kada Roma od jula počne da radi na dovođenju četiri profila igrača, za svaki deo tima, koje je tražio Murinjo. U međuvremenu Pinto mora da udomi više od deset igrača Rome na koje Murinjo ne računa i da zaradi do 30. juna oko 30 miliona evra kako bi klub ispoštovao preuzeta obaveze iz finansijskog fer-pleja UEFA.

Klajvert je veoma blizu Bormuta, dok su za Ibanjeza zainteresovani londonski klubovi: Vest Hem i Totenhem. Roma traži 30 miliona evra, ali bi mogla da se zadovolji sa 20 plus bonusi. Volpato i Misori bi mogli da donesu preostalih deset miliona transferima u Sasuolo koji je napravio licitaciju za Fratezija za koga su zainteresovani svi najbolji klubovi Serije A, uključujći i Romu.

Inače, ispisnik Fratezija i veliki prijatelj iz dečačkih dana kada su jurili za loptom u rimskom perifernom kvartu Fidene Đanluka Skamaka je dao mandat svom menadžeru da ga vrati u rodni grad u dres Đalorosih.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSandro TonaliNikolo Barela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara