Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Može li Juve da odoli premijerligaškom napadu na Kjezu?

Vreme čitanja: 7min | sre. 21.07.21. | 14:03

Inter ima novog sponzora, Sergej srce Sarijevog Lacija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Do koje granice Juventus može da odoleva astronomskim ponudama za Federika Kjezu?”, to je pitanje koje postavlja veliki broj ljudi koji učestvuje na ovaj ili onaj način na fudbalskoj pijaci. Stara dama je odbila basnoslovne ponude, za italijanske fudbalske prilike, Bajerna i Čelsija. Stigli smo do cifre od 100.000.000 evra. Imajući u vidu da je najveći posao u dosadašnjem prelaznom roku, kada govorimo o pojačanjima timova Serije A, otkup Fikaja Tomorija za 28.000.000 evra.

Izabrane vesti

U Kontinasi tvrde da Kjeza jednostavno nije na prodaju, međutim imajući u vidu aktuelnu situaciju i da svaki igrač ima svoju cenu, nije isključeno da na sto Andree Anjelija stigne ponuda koja bi zaljuljala čvrsti stav Bjankonera. Nije tajna da uprava Juvea želi da gradi budući tim oko italijanskog reprezentativca i da je to jedan od ključnih razloga zašto bi Kjeza samo za apsurdno veliku sumu novca mogao da bude prodat.

Jedan od junaka osvojenog prvenstva Evrope je osvojio srca navijača Juventusa koji su izabrali njegov gol protiv Atalante kao najlepši u prethodnoj sezoni. Gol Kristijana Ronalda protiv Intera u Kupu Italije završio je na drugom mestu i indirektno najavio početak smene generacija u redovima Stare dame.

Deo planova novog Juventusa je otkrio glumac i velik navijač Juventusa Mikele Plačido koji je imao priliku da večera sa Maksom Alegrijem. Po njegovim rečima Alegri će igrati mnogo na kartu Dejana Kuluševskog, a stavio je i do znanja da je izgledno da u slučaju odlaska Ronalda u Juve stigne Mauro Ikardi, sve sa Vandom Narom.

Menadžer Paula Dibala stiže sledeće nedelje u Italiju i prvi zadatak je da postigne dogovor sa Juveom o produžetku ugovora. Pregovori će se voditi na dva fronta: dužina ugovora i visina plate. Pre pandemije Juve je nudio Argentincu 10.000.000 evra platu, sada će taj iznos biti nešto niži, ali nije isključeno da konačni dogovor bude oko pomenute cifre.

Povratak Miralema Pjanića je i dalje na dugačkom štapu i ako bude došlo do realizacije tog posla to će biti u poslednjim danima avgusta. Juve može da uzme samo na pozajmicu Pjanića i pod uslovom da značajno smanji svoju platu. Što se tiče Manuela Lokatelija najavljen je treći sastanak u sledećih par dana između sportskog direktora Federika Kerubinija i generalnog direktora Đovanija Karnevalija.

INTER

Gazeta delo SportGazeta delo Sport

Posle otkazivanja učešća Arsenala na Kupu Florida, u Interu još ozbiljnije razmišljaju kako da izbegnu putovanje u SAD, a da ne plate penale zbog neispunjavanja preuzetih obaveza odigravanja utakmica. U Apijano Đentileu vlada zabrinutost zbog rizika koje nosi sa sobom u vreme pandemije putovanje u SAD, ali je finansijska situacija takva da Nerazuri ne mogu sebi da dozvole da plaćaju milonske sankcije zbog nepoštovanja potpisanih ugovora.

Inter će danas i zvanično predstaviti novog sponzora čije će ime nositi na dresovima. Reče je o firmi “Socios.com” koja radi u sektoru kriptovaluta. U kase šampiona Italije će ući 20.000.000 evra godišnje od sponzorskog ugovora što je gotovo duplo više od novca koji je izdvajao prethodni sponzor. Sa pomenutim iznosom, Inter će biti treći klub u Seriji A po visini novca za reklamu na provm dresu: iza Juventusa (45.000.000 od Jeepa) i Fjorentine (25.000.000 od Mediacom).

Što se tiče prelaznog roka u Apijano Đentileu, posle Žoaa Marija i Rađe Najngolana, rade na oslobađanju od trećeg najvećeg promašaja u poslednjih par godina, Artura Vidala. Čileanac nije opravdao astronomsku platu i pošto je Antonio Konte napustio klub na Vidala više ne računaju, između ostalog i zato što ima platu od 7.000.000 evra. Bepe Marota i i Pjero Auzilio će pokušati da pronađu dogovor sa Vidalom oko sporazumnog raskida ugovora uz eventualnu otpremninu. Za Vidala nema zainteresovanih klubova u Evropi, ali u Južnoj Americi ima nekoliko njih koji bi ga angažovali pod uslovom da je slobodan igrač.

LACIO

Luis Alberto i Sergej Milinković Savić su juče na pripremnoj trening utakmici u Auroncu di Kadoreu demonstrirali zašto Mauricio Sari vidi njih dvojicu kao stubove svoje igre u sledećoj sezoni. Španac je postizao golove, a Srbin je asistirao. Kao što je moglo i da se predvidi, Milinković Savić je jedini igrač u timu Nebeskoplavih koji besprekorno poštuje pravilo igra sa jednim, maksimalno dva dodira lopte. Inače novi zamenik kapitena Lacija je ovog jutra imao i ubedljivo najbolje rezultate na proveri opšte fizičke pripremljenosti.

Juče je u drugom polovremenu na poziciji levog beka proban i Dimitrije Kamenović. Bivši igrač Čukaričkog će, iako je do sada više bio u ulozi centralnog beka, po svoj prilici u novoj sezoni biti alternativa Elseidu Hisaju na levom bekau.

Sportski direktor Igli Tare i dalje radi na prodaji viška igrača u iščekivanju prave ponude za Hoakina Koreu. Osim imena Julijana Branta iz Borusije Dortmund, ovog jutra su kružila i imena Đerdana Šaćirija i Adnana Januzaja za napad Nebeskoplavih, a ne isključuje se da u poslednjem momentu rimski klub pokuša da dovede Josipa Iličića.

ROMA

Murinjo već skockao timMurinjo već skockao tim

Generalni menadžer Rome Tijago Pinto je napravio presedan. Pre nego što je klub zvanično objavio preko svojih medija i društvenih mreža i pre nego što je dostavio informaciju medijima, u razgovoru sa navijačima na ulazu u Trigoriju je ozvaničio dolazak Vinje iz Palmeirasa.

Sada je na redu Granit Džaka. U Rimu vlada veliki optimizam da će se posao završiti već u sledećih nekoliko dana i sa dolaskom Švajcarca se veruje da je prvi tim Rome Žozea Murinja već spakovan, 4-2-3-1: Rui Patrisio – Karsdorp, Mančini, Smoling, Vinja – Džaka, Veretu – Zaniolo, Pelegrini, Mhitarjan – Džeko.

Roma jeste već udomila Džengiza Undera, Džastina Klajverta i Pau Lopeza, ali ima još desetak fubalera kojima mora da pomogne da pronađu uhlebljenje ili će ostati na njenom teretu i u sledećoj godini. Reč je o Faciju, Santonu, Pastoreu, Enzonziju, Pedru, Ćoriću, Bjandi. Posao koji neće biti nimalo lak imajući u vidu visoke plate koje ugovori garantuju pomenutim igračima.

Nastavlja da privlači pažnju i priča o Nikolou Zaniolu i njegovom očinstvu, to jest, odnosu sa mamom njegovog budućeg detata koja ga je preko društvenih mreža prozvala zbog neodgovornog ponašanja. Novinar Korijere delo Sporta Đankarlo Doto je uputio otvoreno pismo fudbaleru u kojem ga je podsetio da nije dovoljno samo priznati legalno dete i obezbediti ga finansijski već da je obaveza roditelja da pruže ljubav, razumevanje i da bude stub oslonca u odrastanju deteta.

MILAN

Rosoneri su na korak od potencijalno velikog pojačanja i odličnog posla. Kajo Žorže bi mogao da obuče dres Milana već na startu sezone za sumu od par miliona evra. Paolo Maldini i Riki Masara su u privilegovanoj poziciji zahvaljujući dogovoru sa fudbalerom kome ugovor ističe sa Santosom u decembru. Brazilski klub je sateran u čoćak pred jednostavnim izborom: ili ćete prodati Žoržea za tri-četiri miliona ili ga u decembru uzimamo gratis. U takvoj situaciji Santos nema mnogo izbora i Kajo Žorže će najverovatnije u sledećih par dana postati i formalno igrač Milan.

Sandro Tonali je u velikom intervjuu za Gazetu delo Sport obećao navijačima Rosonera da će se boriti za titulu prvaka Italije u sledećoj sezoni. Tonali je objasnio i motive pristajanja na smanjenje plate da bi ostao u lombardijskoj prestonici: “Milan je moja sreća. Klub i trener Pioli veruju u mene i činilo mi se sasvim pririodno da pokažem da i ja verujem u njih i u sebe pristajući na smanjenje plate”. Podsetimo Tonaliju je smanjena plata sa 1.600.000 evra na 1.200.000 evra.

NAPOLI

Gazda kluba Aurelio De Laurentis već danima boravi u Dimaru, prati rad igrača i trenera Lučana Spaletija, sluša šta pričaju navijači Napolija koji su došli u Dolomite da prate svoje ljubimca i ćuti. Posmatra, sluša i ne progovara ni reč. Posle konferencije za novinare kojom je prekinuta četvoromesečna “tišina” u odnosima sa medijima, De Laurentis je ponovo ostao nem.

Ponašanje predsednika kluba se tumači dvojako. Jedni u njemu vide zatišje pred buru i smatraju da je mnogo bolje kad Aurelio priča i raspravalja sa zaposlenima nego kada ćuti. Druga škola mišljenja veruje da Aurelio sprema veliko iznenađenje za armiju tifoza Napolija. U tom kontekstu se naglašava poziv kluba navijačima Napolija da glasaju za gol Lorenca Insinjea za najlepši u izboru UEFA za tekuću godinu. Taj gest se tumači kao jasan signal da dolazi do otopljenje u odnosima vrha kluba i kapitena.

SERIJA A

Danas počinje i zvanično rasprava u Zajednici prvoligaša o reformama u Seriji A koje bi trebalo da stupe na snagu od sezone 2023/2024. Osnovna ideja je da se broj klubova u elitnom društvu smanji sa 20 na 18, mada neće biti lako da prođe ta ideja jer bi to značilo da klubovi glasaju protiv svojih interesa. Naime, osim velikih klubova, koji ne rizikuju da završe u Seriji B, svi ostali sa smanjenjem broja klubova bi doveli sebe u neizvesne završnice šampionata.

Na stolu je i predlog predsednika FS Italije Gravine koji je predložio da se uvedu plej-of za skudeto i plej-aut za ispadanje u Seriju B. Ta ideja ima još manju podršku klubova, jer ne nailazi na podršku ni velikih ni malih klubova. Glavna zamerka je da u Italiji ne prolazi “amerikanizacija”, odnosno da ono što priliči američkom podneblju i tamošnjim pupularnim sportovima nije primenjivo na fudbal.


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Roma
Lacio
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara