Filip Kostić (© Reuters)
Filip Kostić (© Reuters)

Buongiorno Italia: Murinjo i Sari u problemu, Kostić bi mogao da istisne Kamenovića iz Lacija

Vreme čitanja: 6min | pon. 02.08.21. | 12:56

Maksimović i dalje čeka Napoli

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Žoze Murinjo se suočio sa prvim velikim problemom u Romi: od dolaska Granita Džake, barem se tako čini, nema ništa. Švajcarac ostaje u Arsenalu, ne toliko zbog reči trenera Tobdžija Artete koliko zbog nemogućnosti italijanskog kluba da izdvoji cifru koju je klub iz Londona tražio, 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dodatni problem za Murinja je vreme. Već smo ušli u prvu nedelju avgusta, a pripreme za sledeću sezonu su u drugoj fazi što praktično znači da eventualno novo pojačanje neće imati vremena da se uigra sa saigračima i prilagodi na novi ambijent. To posebno važi za igrače koji bi došli iz inostranstva i koji nisu nikada igrali u Seriji A.

Istini za volju postoji nekoliko alternativa za Džaku. Prva je dolazak Teuna Kupmejnersa iz AZ Alkmara. Međutim, Atalanta je već u poodmaklim pregvorima sa igračem i klubom i neće biti lako preskočiti je. Druga solucija je pronalazak režisera među igračima koji su već na raspolaganju. Problem je što niko od njih nije dovoljno uverljiv za Murinja: od Dijaveare i Darboa, preko Viljara, do mladog Bovea i Kristantea.

Nije isključeno da u odsustvu pravog režisera Murinjo promeni modulo i opredeli sa za 4-4-2. U toj postavci bi Pelegrini mogao da igra pored Veretua, kada se oporavi kao centralni vezni.

LACIO

Predsednik Klaudio Lotito je u nedelju održao satanak sa Iglijem Tareom i Mauricijom Sarijem u Formelu. Glavna tema je bio prelazni rok i kako da se odblokira pozicija Lacija koji zbog problema sa parametrima bankarske likvidnosti ne može da registruje ni igrače koje je kupio, poput Felipea Andersona i Dimitrija Kamenovića.

Mauricio Sari je razgovorao sa Hoakinom Koreom u subotu. Argentinac je potvrdio da želi da ode iz Lacija, ali je trener Nebeskoplavih izboksovao da se Korea ponaša na pripremama i da trenira kao da će ostati. Nije tajna da bi Sari voleo da Tuku ostane i pored toga što je svestan da je njegova prodaja neophodna da bi se odblokirale druge prilike na fudbalskoj pijaci.

Naime, prva želja Lacija je naš Filip Kostić u slučaju odlaska Koree. Krilo srpske reprezentacije se uklapa savršeno u fudbalsku filozofiju Sarija i smatra se da je apsolutno kompatibilan sa ostatkom tima i pogotovo napadačima, odnosno da bi fomrirao respektabilan trio sa Imobileom i Felipeom Andersonom.

Dolazak Kostića bi značio da Kamenović mora da promeni sredinu i ode na pozajmicu. Lacio može da licencira samo dvojicu igrača van EU, jedno mesto je već rezervisano za Felipea Andersona i posledično sa dolaskom Kostića Kamenović bi bio „žrtvovan“.

Vrlo brzo će biti i rešeno pitanje kapitena Lacija. Odlascima senatora Lulića i Parola, kandidati da budu predvodnici Nebeskoplavih su Čiro Imobile i Sergej Milinković Savić. Italijanski reprezentativac je favorit, dok će Sergej biti zamenik kapitena.

JUVENTUS

Kjelini ostaje u Juventusu (© Reuters)Kjelini ostaje u Juventusu (© Reuters)

Ova nedelja će biti veoma burna u Torinu. Danas će Đorđo Kjelini potpisati novi ugovor sa Bjankonerima, ostaje da se vidi da li na dve godine ili godinu dana sa opcijom za još jednu sezonu što je verovatnija varijanta. Nije tajna da Kjelini želi da završi karijeru učešćem na Mundijalu u Kataru sledeće zime.

Kajo Žorže dolazi u četvrtak u Torino i moraće odmah u desetodnevni karantin tako da bi mogao čak da bude i na raspolaganju za prvi meč Juventusa u Seriji A. Žorže će početi sezonu kao rezerva Alvaru Morati, a posle će se videti.

Miralem Pjanić je sve bliže povratku u Torino. Maks Alegri smatra da je igrač Barselone neophodan njegovom timu, ali Juve mora da bude oprezan, jer bi Inter mogao da se ubaci u igru ako proda Marcela Brozovića. U svakom slučaju Pjanić bi došao na pozajmicu, jer ni Juve ni Inter ne mogu da plate cifru za Pjanića koja bi Barseloni omogućila da izbegne tzv. minsuvalencu.

I dalje je daleko na horizontu transfer Manuela Lokatelija. Čini se da je igač Sasuola dalji od Juvea nego što je bio prošle nedelje. Ulazak Liverpula u igru stavio je u povoljnu poziciju Sasuolo budući da je tim Jirgena Klopa mnogo primamljiviji za Lokatelija od Arsenala, ne samo zbog Lige šampiona. Ipak, u Torinu su i dalje optimisti da će dobiti „partiju pokera“ sa Sasuolom i dovesti Lokatelija u Kontinasu. Podsetimo, klub iz Emilije traži 40.000.000 evra za igrača i prihvata samo jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom.

MILAN

U Milanu trljaju ruke zbog Olivijea Žirua koji je već na prvom prijateljskom meču pokazao da će biti veliko pojačanje Rosonera u ovoj sezoni. Već se razmišlja kako bi Ibrahimović mogli da igraju zajedno a da ne budu samo alternativni jedan drugom. Piše se da bi Pioli zbog njih dvojice mogao da skine prašinu i sa postavke 4-4-2.

Žiru je ponašanjem i zalaganjem u Milanelu osvojio sve, od stručnog štaba do saigrača, a navijače je prosto raspametio u jednom videu na društvenim mrežama pričajući na milanskom dijalektu.

Pozitivni signali stižu i od Sandra Tonalija. Mladi italijanski vezista je u prethodnoj sezoni bio više u senci nego na osvtljenoj pozornici San Sira, tako da se od njega očekuje da u narednoj fudbalskoj godini zablista punim sjajem.

Rosoneri nastaviljaju da traže zamenu za Čalhanoglua. Budući da u kasama kluba nema mnogo novca, na stolu su dve solucije. Pozajmica Zijeha ili dolazak Iličića. Vezista Čelsija nema mnogo prostora u vizijama Tuhela i u interesu je Plavaca da smeste na dobru destiinaciju bivšeg igrača Ajaksa. Na drugoj strani Iličić je na izlaznim vratima Atalante pošto je odnosa sa trenerom Gasperinijem i dalje veoma napet, bez izgleda da bude izglađen. Milan čeka da se približi kraj prelaznog roka i da uzme gratis ili za nekoliko miliona Slovenca. Budući da Iličić ne bi morao da se pilagođava na Seriju A i Milano, Paolo Maldini i Riki Masara mogu da insistiraju na igri živaca do kraja sa Atalantom.

NAPOLI

Pobeda nad Bajernom u u Minhenu (3:0) je razgalila navijače i čitav ambijent Napolija. Istina je da je Bajern u drugom poluvremenu igrao sa rezervama, ali ne treba smetnuti s uma da je i Napoliju nedostajalo devet startera.

Osimen je potvrdio ideje trenera Lučana Spaletija da bazira igru na bivšem igraču Lila dok su veoma pozitivni i ohrabrujući signali stigli od Lobotke koji se veoma dobro snašao u ulozi povređenog Demea.

Nedelja koja je tek počela biće veoma značajna za sudbinu Lorenca Insinja. Kapiten Napolija se vraća danas u Kastel Volturno, ali neće odmah videti predsednika Aurelija de Laurentisa. Biće potrebno oragnizovati sastanak između dvojice imajući u vidu da Aurelio živi u Rimu i u Napulj i Kastel Volturno dolazi po potrebi.

Nikola Maksimović bi mogao da dobije još jednu šansu u Napoliju. Srpski fudbaler je slobodan igrač i čeka ponude drugih klubova nadajući se da bi Azuri mogli da promene mišljenje i da mu ponude novi ugovor. Prema dostupnim informacijama nije isključeno da Maksimovićevo strpljenje i želja da nastavi karijeru u Napoliju budu nagrađene.

INTER

Simone Inzagi od danas ima sve igrače na raspolaganju pošto su se vratili u Apijano Đentile prvaci Evrope i Južne Amerike. Dok su Barela i Bastoni proglašeni sa Lukakom za igrače koji nisu na prodaju, Lautaro Martinez je sa Brozovićem i De Frajom i dalje igrač koji bi mogao da bude „žrtvovan“ za cenu koju traže Nerazuri.

Martinez je promenio agenta koji je postigao dogovor sa Interom o produžetku ugovora na bazi plate od 4.500.000 evra plus bonusi. Argentinac želi veća primanja za obnovu ugovora sa Nerazurima, baš kao i Brozović. Inter je sam sebi napravio probleme sa Čalhanogluom. Davanje plate od 5.000.000 evra Turčinu povećalo je apetite drugim fudbalerima. Tako su i Korea i Brozović postavili kao uslov povećanje primanja na 6.500.000 evra.

Tokom dana bi trebalo da dođe do odlučujućeg sastanka između rukovodilaca Intera i Kaljarija sa Nandeza. Reprezentativac Urugvaja gori od želje da obuče dres Intera zbog čega je odložio povratak s odmora u Kaljari pošto preferira da direknto ode u Inter, u svoj novi klub. U ambijentima dva kluba fitrira optimizam i pored toga što je povreda Marka Roga zabrinula upravu Kaljarija.

Pregovori oko transfera Nandeza su direktno povezani sa daljom sudbinom Rađe Najngolana, odnosno kako će se Inter i i Belgijanac dogovoriti da razreše odnos na obostrano zadovoljstvo a da Kaljari profitira tako što će dobiti Belgijanca.


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićFilip KostićDimitrije KamenovićSergej Milinković SavićLautaro MartinezĐorđo Kjelini

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Lacio
Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara