Italijanska sportka štampa
Italijanska sportka štampa

Buongiorno Italia: Najmanje četiri od sedam vodećih klubova Serija A menja trenera u junu

Vreme čitanja: 6min | uto. 23.03.21. | 13:02

Sinišu Mihajlovića dovode u vezu sa Laciom, kao i Ivana Jurića, koga navodno hoće i Napoli

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glavna priča u italijanskim medijima je pripremanje pozornice za veliki ringišpil trenerskih klupa. Zasad su sigurni samo Stefano Pioli i Đan Pjero Gaseprini u Milanu i Atalanti, svi ostali iz ovog ili onog razloga bi mogli da promene svoje radno mesto za dva i po meseca.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gde će Alegri i Sari?Gde će Alegri i Sari?

Treneri pobednici se vraćaju”, najavljuje Gazeta veliki povratak Maksa Alegrija i Mauricija Sarija sledećeg leta. Za Alegrija se kaže da je svakim danom sve duža njegova senka nad Andreom Pirlom dok se za Sarija tvrdi da je priv na listi želja Rome.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da je rukovodstvo Juventusa potvrdilo Pirla na klupi posle poraza od Beneventa, ali i da je počelo ozbiljno da razmišlja o alternativama za sledeću sezonu. Osim Alegrija u igri za klupu Stare dame i je i Zinedin Zidan.

U velikoj anketi Gazete u kojoj su učestvovali bivši fudbaleri i treneri Juventusa, kao i poznate ličnosti koje navijaju za Bjankonere, registrovana je velika podela na one koji smatraju da Pirlo zaslužuje još jednu šansu ako odvede tim u Ligu šampiona dok drugi veruju da bi se trebalo zahvaliti u junu Andrei i ostaviti otvorena vrata za njegov povratak kada sazri u novoj ulozi.

Fonseka je u krizi, Roma vaga moguće naslednike, Sari je na pol-poziciji”, naslov je teksta u kome se podvlači da je juče u Trigoriji održan sastanak vlasnika kluba, starijeg i mlađeg Fridkina, i dvojice direktora Gvida Fjenge i Tijaga Pinta. Profil Sarija odgovara planovima i ambicijma nove Rome, ističe Gazeta, dok bi Julijan Nagelsman iz Lajpciga mogao da bude izenenađenje, ako ga prethodno ne uzme Bajern u slučaju da Hansi Flik prihvati poziv da vodi reprezentaciju Nemačke.

Milanski dnevnik se bavi i drugim klupama koje su se našle na klackalici. “Nema budućnosti za Gatuza u Napoliju. De Laurentis misli na Jurića”, izveštava se da je trener Verone prvi izbor predsednika Napolija a da su u igri i Sari, Fonseka i De Zerbi.

Sve smo dalje od produžetka ugovora Inzagija sa Lacijom. Pažnja na Gatuza”, tvrdi list da je trener Nebeskoplavih sve manje uveren da bi trebalo da ostane u Formelu, a da je predsednik Klaudio Lotito počeo da razmišlja o alternativama. Gazdi Lacija se najviše sviđaju zbog karaktera Ivan Jurić i Đenaro Gatuzo.

Reprezentativaci na terenu. Inter razočaran”, svedoči Gazeta o velikoj frustraciji u Interu jer je debelo oštećen nelogičnim odlukama nadležnih sanitarnih organa koji su u subotu zabranili Nerazurima da igraju sa Sasuolom, a onda su u ponedeljak dozvolili igračima da putuju i igraju za svoje reprezentacije.

Zašto Milan treba da veruje: u formi i sa ugašenim farovima Rosoneri mogu da nadoknade zaostatak za Interom”, prenosi se optimizam iz Milanela gde još uvek veruju da skudeto nije izgubljen. Gazeta je navela i 10 motiva: od optimizma koji je ulio Ibrahimović i samog Šveđanina koji će biti ubitačno oružje u finišu sezone preko povratka Hakana Čalhanoglua i Ismaela Benasera u tim, kalendara koji u sledećim kolima ne predviđa utakmice protiv direktnih rivala i utakmice Lige Evrope, do velikog doprinosa novog pojačanja Fikaja Tomorija i rezervi Rosonera koji su se pokazale na visini zadatka.

U lovu na mlade talente: Vlahović, Skamaka, Singo”, piše Gazeta da je Dušan Vlahović najskuplji mladi fudbaler u Italiji i da je njegova cena dostigla 40.000.000 evra. Na listi velikih nada Serije A je i Ivan Ilić čiji igrački karton sada vredi 20.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

Hladan tuš u Trigoriji”, tvrdi Korijere da je jučerašnji sastanak vrha Rome bez trenera Paula Fonseke jasan znak da su novi vlasnici spremni da okrenu list na kraju sezone, bez obzira kako se ona završi. List piše da osim gubitka poverenja u vrhu kluba, Fonseka ne uživa više ni podršku svojih igrača koji imaju potpuno različito viđenje za seriju loših razultata u prvenstvu i činjenicu da nisu uspeli da pobede nijednom neki veliki italijanski klub.

Za razliku od Gazete koja daje Sarija blizu kormila Rome. Korijere je uveren da je Maks Alegri prvi izbor Đalorosih. Takođe se stavlja do znanja da Roma traži način da tokom leta proda Edina Džeka i da dovede novog napadača. Razmišlja se o pozajmici s pravom otkupa Maura Ikardija i kupovini Dušana Vlahovića.

Nisam još otpisao Zaniola”, poručio je selektor Italije Roberto Mančini da još uvek postoje šanse da Nikolo Zaniolo, ako se oporavi od povrede na najbolji mogući način, zaigra na Evropskom prvenstvu ove godine. Korijere izveštava i da predsednik FS Italije vrši pritisak na Roberta Mančinija da produži ugovor, odnosno da ostane na čelu Azura najmanje deset godina kao Beracot.

Inzagi – Lotito, daleko smo od potpisa”, piše Korijere da ponovo kruže glasine da bi tokom pauze u prvenstvu dve strane trebalo da pronađu dogovor, ali da je sve izglednije da se neće dogoditi ništa kao i tokom prethodnih predaha u šampionatu zbog obaveza reprezentacija. U tekstu se navodi da u Udinama pričaju da je trener Udinezea Luka Goti bio kontaktiran od Lacija, a u Rimu kruže priče o Siniši Mihajloviću i Rinu Gatuzu kao mogućim rešenjima. Ne treba odbaciti ni kartu Tomazo Roki koji bi kao i Simone Inzagi pre pet godina mogao da bude promovisan direktno iz mlađih kategroija u ulogu šefa stručnog štaba prvog tima.

Ponosan sam na svojih 100 golova u Seriji A”, prenosi Korijere ponos i zadovoljstvo Drisa Mertensa, zvanog Čiro, što je postao prvi Belgijanac u istoriji koji je dao toliko golova u Seriji A. List prenosi i poruku sa društvenih mreža Mertensa svom zemljaku Romeluu Lukaku da će morati da požuri ako želi da ga stigne i postane drugi Belgijanac sa trocifirenim brojem golova u Seriji A.

TUTTOSPORT

Čeka se trenerska vrteškaČeka se trenerska vrteška

Alegri, Juve i drugi”, i Tutosport se pridružio drugim italijanskim listovima u licitaciji trenerskih klupa za sledeću sezonu. U podnaslovu se kaže da je intervju Maksa Alegrija Skaju izazvao lavinu reakcija i mogućih scenarija pokrećući vrtešku trenera u Seriji A. Po torinskom dnevniku Alegri se sviđa Juventusu, Romi i Totenhemu, Sari je na listi Napolija i Fjorentine, Gatuzo je želja Fjorentine, Bolonje i Torina, Konte je na nišanu Rome, Napolija i Mančester Junajteda. Budućnost Kontea na klupi Intera nije sigurna u kontekstu totalne neizvesnosti šta će biti sa kineskim vlasnicima Intera koji se nalaze u velikim problemima.

Na unutrašnjim stranama se precizira da je priča o povratku Alegrija u Juventus sve kredibilnija, ali i da Roma ne odustaje od namere da privoli toskanskog stručnjaka da dođe u Večni grad. “Alegri nije zatvorio vrata stražnjicom u Juventusu i ostavio je odličan utisak, u međuvremenu je odbio ponudu PSŽ i osim kontakata sa Starom damom na vezi je i sa rukovodiocima Rome”, tvrdi torinski dnevnik.

Lokateli, samo Juve”, prenosi list da je igrač Sasuola stavio do znanja da želi da pređe samo u redove Bjankonera i da ga ne interesuju ponude koje stižu od velikih evropskih klubova. U istom tekstu se podvlači da su Mojze Kin i Arkadijuš Milik sve ozbiljniji takmaci Alvaru Morati za mesto u špicu napada Juventusa u sledećoj sezoni.

Vigorito: Inzagi nas je omađijao” naslov je intervjua sa vlasnikom Beneventa koji je ispričao da ima neograničeno poverenje u svog trenera i da sa njim sva pitanja završava za trpezom u dobrom raspoloženju. Vigorito je podvukao da je njegova želja da sa Inzagijem napravi istorijski ciklus u Seriji A sa Beneventom.

Mančini: dajte mi igrače Intera”, prenosi Tutosport da selektor Italije želi što pre da vidi na pripremama Azura za mečeve kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Reč je o Bareli, Bastoniju i Sensiju koji čekaju na zeleno svetlo od nadležnih sanitarnih organa. Groteskno je što je strancima u Interu dozvoljeno da putuju juče, a Italijanima u Interu ta dozvola još nije data.

Galo peva u nacionalnoj selekciji”, navodi se da će Andrea Beloti u barem jednom meču kvalifikacija igrati kao starter i da će se iz reprezentaciji vratiti u ponoj formi i oran da protiv Juventusa u gradskom derbiju da sve od sebe.

Tomori, 28.000.000 motiva da se otkupi”, prestavlja Tutosport lepezu razloga zbog kojih bi Milan trebalo da plati već određenu otkupnu cenu Čelsiju za defanzivac koji se ekspresno uklopio u sistem igre Stefana Piolija.


tagovi

Buongiorno ItaliaMasimilijano AlegriAntonio KontePaulo FonsekaSiniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara