Buongiorno Italia: Navijači Milana besni na Romanjolija i Ibrahimovića!

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.02.21. | 11:24

Na kapitena zbog loših partija, na iskusnog napadača zbog odluke da ne odustane od Sanrema

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Interove ambicije da osvoji skudeto, Juventusova pobeda nad Krotoneom sa dvostrukim Ronaldovim potpisom, nezadovoljstvo u Milanovom ambijentu zbog odluke Ibrahimovića da ipak ide na Sanremo i najava meča Lacija sa Bajernom u Ligi šampiona su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Proždrljivi Inter", tako predstavalja Gazeta ovog jutra tim Antonija Kontea koji juri ka 19. skudetu. List ističe da napadačko odeljenje Nerazura ruši sve rekorde i da tandem Lautaro Martinez-Romelu Lukaku predvodi najefikasniji ofanzivni red u Seriji A koji postiže, u proseku, dva i po gola po utakmici. “Konteov Inter trese više mreže od Murinjovog, Trapatonijevog, Mančinijevog i Ererinog”, daje na značaju treneru iz Pulje Gazeta stavljajući ga u “Panteon” fudbalskih učitelja koji su osvajali šampionske titule sa Nerazurima.

“Od ludog tima do kompaktne ekipe, tu se krije preokret Nerazura”, podseća milanski dnevnik da je tačno pre godinu dana Inter razbio snove svojih navijača o skudetu porazima od Juventusa i Lacija, izlažući ih podsmesima i zezanju “prijatelja”. Ove godine su trijumfi nad Nebeskoplavima i Milanom lansirali Konteov tim u trci za titulu. “Proteklih godina se promenilo gotovo sve, pre svega obećanje Kontea da Inter neće biti više lud, već respektabilan pobednički tim”, zaključuje Gazeta.

“Letialdo”, našao je prostor na prvoj strani Gazete neologizam sastavljen od reči “leti” i “Ronaldo”, kako bi se dočarala još jedna akrobatska magija Kristijana Ronalda protiv Krotonea. U podnslovu se ističe da je Portugalac postigao dva gola, a da je sudbinu Kalabreza zapečatio Mekeni trećim golom. List takođe prenosi reči Andree Pirla koji ne odustaje od borbe za skudeto:”Mi smo i dalje u trci”.

“Lacio staje na crtu šampionima. Imobile - Levandovski. Stiže super Bajern sa ponekim flasterom”, najavljuje se večerašnji meč Lige šampiona na Olimpijskom stadionu, aludirajući da u timu Bajerna neće biti par važnih igrača, poput Pavara, Milera, Tolisa i Gnabrija.

“Sad će da vam otpeva Ibrahimović. Milanovi problemi (uključujući i festival Sanremo): Znaćemo da se se podignemo”, uverava Zlatan Ibrahimović navijače Rosonera da će Milan izaći iz male krize i da će ostvariti zacrtane ciljeve, a da njegovo učešće na muzičkoj priredbi u Sanremu neće imati negativan efekat na njegove partije na terenu.

CORRIERE DELLO SPORT


Rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa najavom meča Lige šampiona na Olimpiku, stavljajući u prvi plan dvojicu golgetera, sa zajedničkom prošlošću u Borusiji Dortmund, Imobilea i Levandovskog. Korijere podvlači da je Čiro skinuo Poljaku “Zlatnu kopačku” u prošloj sezoni, jedini trofej koji mu je izmakao, ali i da centarfor Lacija sportski priznaje da je Leva najbolji napadač na svetu u ovom momentu. Takođe se podseća da je Levandovski treći strelac u istoriji Lige šampiona, odmah iza dva “vanzemaljaca”, Ronalda i Mesija.

“Lacio, noć za šampione”. U podnaslovu se kaže da će Inzagi napasti Bajern i da neće menjati svoj stili igre samo zato što igraju sa najjačim timom na svetu. “Mi smo se navikli da igramo na svoj način i biće veliki izazov da to pokušamo i protiv Bajerna”, citiraju se reči kormilara italijanskog tima. Simone je takođe potvrdio da će Musakjo igati u odbrani sa Ačerbijem i Patrikom a Korea će praviti društvo Imobileu u napadu.

“Evo izazova za istoriju”, naslov je uvodnika u kome se kaže da navijači Lacija čekaju na meč sa ovoliko emocija još od finala evropskog Superkupa koji su Eriksen i Mačini osvojili 27.avgusta 1999. godine pobedivši Fergusonov Mančester Junajted.

“Roma, Zaniolu se žuri”, izveštava Korijere da je Nikolo Zaniolo dobio zeleno svetlo od lekara da počne sa drugom fazom oporavka od teške povrede ligamenata kolena. Ako sve bude išlo kako treba, najavljuje list, Nikolo bi mogao da se vrati u igrački pogon u drugoj polovini aprila.

“Nikad više zajedno: Protiv Milana igra Džeko”, piše Korijere da je trener Rome Fonseka shvatio na utakmci protiv Beneventa da Džeko i Borha Majoral ne mogu da igraju zajedno, a da nema vremena da ih uigrava. U tom kontekstu, odluka je da Španac igra protiv Brage u Ligi Evrope a kapiten BiH da izađe na megdan Milanu u Seriji A.

“Dupli CR7 i Juve se vratio na treće mesto”, naslov je izveštaja o lakoj i laganoj pobedi Bjankonera nad Krotoneom sa 3:0 koji je omogućio Pirlu i njegovim fudbalerima da sa utakmicom manje (protiv Napolija) preskoče Romu, Lacio i Atalantu i približe se Milanu na četiri boda.

TUTTOSPORT

“Konte, ja ne odustajem”, prenosi torinski dnevnik poruku Kristijana Ronalda koji je prekinuo golgeterski post na tri prethodna meča i protiv Krotonea je zatresao mrežu dva puta. “Ronaldo podigao Juve sa dva gola u svom stilu. Bjankoneri se vraćaju na treće mesto a CR7 stigao na kvotu 18 golova pretekavši Lukakua na listi strelaca."

Ko kaže da su starci? Ronaldo daje golove, a Bufon diriguje odbranom”, ističe Tutosport da je Ronaldo ponovo na golgeterskoj traci, a da je Bufon juče oborio evropski rekord po broju utakmica u nacionalnim prvenstvima, stigao je do 654 meča.

“Mekeni je ponovo Hari Poter”, posvećuje naslov i tekst Tutosport mladom Amerikancu koji je juče takođe upisao svoje ime na semaforu i pokazao da se vratio u formu posle zdravstvenih problema u poslednjih par nedelja.

“Dibala u poslednjem minutu, Paulo će odlučiti neposredno pred meč sa Veronom da li je spreman za povratak, dok se Rabio vraća sigurno”, izveštaj je iz Kontinase. U tekstu se kaže i da je Fabio Paratiči odložio pregovore o produžetku ugovora Dibale do daljnjeg.

“Bajern je umoran i desetkovan, Lacio iskoristi priliku”, najavljuje se ispod zaglavlja u optimističkom tonu večerašnji duel u Ligi šampiona.

“Žangovi se podelili, Stiven odoleva”, izveštava torinski dnevnik da su se otac Jindong i Stiven razišli u planovima za Inter. Stariji Žang bi da odmah proda Nerazure, dok mlađi ne bi da ispusti priliku da osvoji skudeto, pogotovo sada kada se put u potpunosti otvorio. U članku se navodi da Stiven očajnički traži manjinskog partnera ili nekog ko bi mu pozajmio novac za pokrivanje troškova do kraja sezone, ali i da je otac veoma čvrst u nameri da proda klub koji je iz njegove vizije “nebitan” i teret za poslovnu imperiju Suning.

“Lukaku-Lautaro: ko može da ih zaustavi?”, retoričko je pitanje Tutosporta uz objašnjenje da su Belgijanac i Argentinac uz rame napadačkih tandema iz slavne prošlosti Serene i Dijaza i Milita i Etoa. U tekstu se navodi još jedan podatak na koji je ponosan Konte: dvojica centarfora su namestili po šest golova jedan drugom u ovoj sezoni, najbolji mogući dokaz kompatibilnosti i povezanosti dvojice fudbalera.

Tutosport piše da u timu Intera ima i gubitnika, poput Vidala:”Od lidera do rezerve”. U tekstu se kaže da Čileanac plaća danak, povredama, lošoj formi, neprimerenom ponašanju i pre svega, velikom usponu Eriksena.

“Romanjoli-Ibra, bes na internetu”, analizira Tutosport lavinu napada na društvenim mrežama uperenim protiv kapitena i lidera Milana. Romanjoliju se zamera serija grešaka na poslednjim utakmicama protiv Specije, Zvezde i Intera. Ibri se ne oprašta što je prihvatio učešće na Festivalu Sanremo i ne misli da odustane ili redimenzionira svoje prisustvo na pozornici Aristona uprkos delikatnoj situaciji u kojoj se našao Milan, posle dva uzastopna poraza u prvenstvu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara