©Reuters
©Reuters

Buongiorno Italia: Odluka Pogbe može da utiče i na budućnost Milinković-Savića

Vreme čitanja: 6min | pet. 29.07.22. | 14:49

Škrinjar postavio uslove Nerazurima, Napoli traži drugog golmana...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Juventusu čekaju na odluku Pola Pogbe koja nije nimalo laka, tim pre što ona može da ima posledice i na zdravlje francuskog asa, ne odmah, ali za nekoliko desetina godina, Francuz bi mogao da plati papren račun poteza koji će preduzeti u sledećih 48 sati.

Izabrane vesti

Naime, ako ne operiše koleno na način da reši problem spoljnog meniskusa, Pogba osim veće verovatnoće da se povredi, reskira da trajno kompromituje koleno što bi moglo da ima ozbiljne posledice na njegovu pokretljivost kada bude prešao 50-u godinu ili ako, po završetku karijere ne bude vodio računa o kilaži.

Sve u svemu, nije lako biti u koži Pogbe ovih dana. Od sledećeg poteza francuskog reprezentativca ne zavise samo sudbine Juventusa i Francuske na Mundijalu u Kataru, već i sledeći potezi Bjankonera na fudbalskoj pijaci.

Naime, od juče su ponovo počele da kruže priče da bi Juve mogao ponovo da pokuša da dovede u svoje redove Sergeja Milnkovića Savića pod uslovom da Pogba optira za rešenje koje bi ga odvojilo 5-6 mesci od terena.

Juventus je posle završetka prvenstva kontaktirao Lacio informišući se o Sergeju Milinkoviću Saviću, međutim predsednik Lacija Klaudio Lotito je ispalio toliko visoku cenu, 80 miliona evra, da su rukovodioci Stare dame odustali u startu od ideje da privole Sergeja da obuče dres torinskog kluba.

Cena Milinkovića u međuvremenu je pala, i veruje se da bi sa 60 miliona igrač mogao da promeni sredinu. Problem je što Juve nema odakle, osim ako Džon Elkan ne odreši kesu, da plati traženu cenu Lotitu. Osim Juventusa, interes Mančester Junajteda za Milinkovića ostaje živ, ali Englezi nisu napravili ništa da ga realizuju.

Pominje se i ime Fabijana Ruiza kao moguće pojačanje Juvea, ali je teško poverovati, imajući u vidu ugovor Španca koji važi još godinu dana i odnos Aurelija De Laurentisa sa Starom damom, da bi moglo da dođe do dogovora.

S druge strane, dolazak Leandra Paredesa u Juve nije vezan direktno za Pogbin usud, mnogo više zavisi od promene sredine Artura. Praktično, Argentinac mora da čeka da Brazilac oslobodi mesto u Kontinasi.

ŠKRINJAR TRAŽI PLATU KAO LAUTARO I BROZOVIĆ

Milan Škrinjar želi da ostane u Interu, ali pretenduje da ima tretman kao Lautaro Martinez i Marcelo Brozović, a to znači šest miliona evra po sezoni plus bonusi. Ako Slovak ostane u Apijano Đentileu, Inter će morati već u septembru da mu produži ugovor pošto ističe sledeće godine.

Tokom pregovora Intera i PSŽ-a o transferu Škrinjara, defanzivac Nerazura je postigoa dogovor sa Parižanima o plati koja bi imala fiksni deo na 7.700.000 evra a sa bonusima bi dolazila do 9.000.000 evra po sezoni.

Naravno Škrinjar ne traži da Inter izjednači ponudu PSŽ-a, ali ne želi da zarađuje ni evro manje od Brozovića i Lautara Martineza, igrača sa kojim smatra da je u ravni i da čini kičmu tima Simonea Inzagija.

Ekonomski apetiti Škrinjara bi mogli da utiču na strategiju Intera do kraja ovog prleaznog roka budući da Marota i Auzilio imaju zadatak da smanje ukupan iznos plata sa 15 odsto a novi ugovor Škrinjara bi duplirao platu Slovaka.

U prevodu, Škrinjar još uvek može da bude prodat i nije isključeno da Inter uzme u obzir i popust na cenu od 70 miliona evra s obzirom na to da Marota i Auzilio u Nikoli Milenkoviću imaju već spremnu alternativu.

Dobra vest za Nerazure dolazi iz Francuuske. Olimpik Marselj bi mogao da angažuje Aleksisa Sančeza i Čileanac, izgleda, ovog puta nema zamerke n novu destinaciju u karijeri, tim pre što će ga Intar pozdraviti sa čekom od 5.000.000 evra.

I dok problem Sančez dobija obrise rešenja. Rebus Andrea Pinamonti postaje sve veći. Mladi napadač je odbio već dve unosne ponude Monce i Salernitane jer želi da igra za Atalantu. Klub iz Bergama, za razliku od Monce i Salernitane koji su nudili 20 miliona evra, nije stavio na sto bolju ponudu od pozajmice sa otkupom fiksiranim na 12 miliona i ne dozvoljava mogućnost kontraotkupe Intera.

NAPOLI JURI RASPADORIJA

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis se lično angažovao u pregovorima za dovođenje Đakoma Raspadorija iz Sasuola. Generalni direktor tima iz Emilije Đovani Karnevali je potvrdio da je klub iz Napulja i zvanično zatražio Raspadorija, ali da smo još uvek daleko od toga da kažemo da je mladi reprezentativac Italije novi fudbaler Napolija.

Sasuolo, prema procurelim informacijama, traži 35 miliona evra plus bonusi za Raspadorija. Previše za Napoli, ali pregovori su tek na početku. Na ruku Karnevalija ide prodaja Đanluke Skamake koja mu omugućava da igra tvrdo kako sa Napolijem oko Raspadorija tako i oko Fratezija koga želi nekoliko velikih klubova.

Koliko će Napoli moći da se približi traženoj cifri za Raspadorija zavisi i od ishoda pregovora o prodaji Pjotra Zjelinskog Vest Hemu. Razlika između iznosa koji traži Napoli i ponude „Čekićara“ se svela na četiri miliona evra: 40.000.000 vs 36.000.000. To znači da smo blizu dogovora između dva kluba. Prepreka je Zjelinski koji nije oduševljen idejom da se preseli u London i Vest Hem će morati da stavi na sto ponudu za platu na koju Poljak neće moći da pruži odrečan odgovor.

Od prodaje Zjelinskog zavisi i eventulna kupovina Đovanija Lo Selsa. Totenhem traži 22 milioina evra, ali se veruje da bi i za manje od 20 miliona Argentinac mogao da se preseli u grad podno Vezuva.

Što se tiče drugog golmana, uz Aleksa Mereta, Kejlor Navas i Kepa su i dalje želje Lučana Spaletija ali oni mogu da dođu u Napulj samo ako PSŽ ili Čelsi prihvate da plate barem trećinu ili polovinu godišnjih primanja. U suprotnom, u poslednjih par dana su porasle šanse da vidimo Neta, rezervnog golmana Barselone, u dresu Napolija.

Mario Baloteli se još jednom javno ponudio Napoliju. Super Mario bi došao, ako treba plivajući iz Turske. Lučano Spaleti ne bi imao ništa protiv da trenira Balotelija, naprotiv. Nepremostiva barijera za iskrcavanje napadača turske Adane je Aurelio De Laurentis kome se Baloteli baš ne sviđa što je i demonstirao u par navrata tokom prethodnih godina kada je mogao, da je hteo, da angažuje Balotelija.

EJBRAHAM I DIBALA NEMAJU KOME DA POZAVIDE NIKOME

Tandem Tami Ejbraham - Paolo Dibala ima sve rekvizite da bude u prvoj liniji najboljih napadačkih tandema ne samo u Italiji već u Evropi. Brojevi, statistike, kvalitet i potencijal dvojice ofanzivnih fudbalera su takvi da ih svrstavaju u društvo najboljih napadačkih parova.

Ejbraham se preporodio u Romi. Od igrača koji je bio marginalizovan u Čelsiju u prethodnoj sezoni Tami je postao najefikasniji debitant u istoriji Rome, zaradio je mesto standardnog reprezentativca Engleske i danas je glvna uzdanica Đalorosih ali i Sautgejtove čete na Mundijalu.

Sve prethodno se očekuje od Dibale, odnosno da Roma ima isti efekat na Argentinca. Ejbraham je u intervju za najvažnije italijanskih sportske dnevnike istakao da se raduje što će igrati sa Dibalom i da u timu Đalorosih ima mesta za obojicu. „Nema ljubomome između mene i Dibale. Za mene i ceo tim je privilegija da igramo sa igračem Dibalinog nivoa“, rekao je centarfor Rome.

Tami je poručio da mu se ne žuri sa povratkom u Englesku, podsetimo Čelsi će sledeće godine moći da otkupi Ejbrahama za 80 miliona evra. Ali, barem prema aktuelnom raspoloženju centarforu ne pada na pamet da se vrati u London. „Jedna od najboljih odluka u mom životu je bila da dođem u Romu“, istakao je Ejbraham.

Na kraju nisu mogle da izostanu reči hvale i zavhalnosti prema Žozeu Murinju, štaviše Tami je doslovno rekao da on veruje u Murinja.

Harizma Murinja je odigrala i ključnu ulogu u pregovorima sa Vajnaldumom. Holanđanin nije prihvatio samo transfer u Rim već je dao zeleno svetlo da ako ga Roma otkupi 2023. godine, prima manju platu od one koju mu garantuje ugovor sa PSŽ-om. Jedina stvar koja mora da bude rešena je deo plate koju u predstojećoj sezoni trbea da pokrije francuski šampion. Sve ostalo je fiksirano: obavezni otkup na 10 miliona evra ako Žoržinjo Vajnaldum odigra polovinu mečava u sezoni a Roma e kvalifikuje za Ligu šampiona.

Za kraj, Veretu se povredio i sve je bliži ostanku u Trigoriji. Za Francuza su zainteresovani Olimpik iz Marselja i Lil, ali bi nova povreda leve lože mogla da potopi pregovore između Rimljana i Francuza, tim pre što Murinjo ima nameru da ga potvrdi u timu jer, po svoj prilici, Fratezi se neće vratiti u Trigoriju.

Piše: Željko Pantelić 



tagovi

Buongiorno ItaliaPol PogbaSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara