Milanov tim najskuplji u Italiji (©AFP)
Milanov tim najskuplji u Italiji (©AFP)

Buongiorno Italia: Pioli kao kralj Mida, Milan ima najskuplji tim u Seriji A

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.06.22. | 12:13

I vidi De Katelara kao sledeću veliku desetku

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Stefano Pioli je definitivno novi fudbalski “kralj Mida”. Pod njegovom dirigentskom palicom vrednost igrača Rosonera je porasla za blizu 50 odsto i sada je po podacima Transfermarkta tim šampiona Italije najvredniji u Seriji A. Istina, Milanov tim vredi tek par miliona više od Juventusovog i Interovog, ali je reč o velikom skoku ako se zna kakva je razlika bila pre samo godinu dana.

Izabrane vesti

Milanov igrački park u ovom momentu vredi 522.400.000 evra, sledi Juventusov sa 520.900.000 evra i Interov sa 514.700.000. To su jedina tri tima čiji igrači zajedno dostižu cenu od preko pola milijarde evra. Iza njih slede Napoli sa 465.000.000 evra, Roma sa 358.000.000 evra i Atalanta sa 345.000.000 evra.

Najskuplji Milanov fudbaler je Rafael Leao koji je procenjen na 70.000.000 evra, u Juventusu je perjanica Dušan Vlahović sa 85.000.000,a u Interu je najdragoceniji Lautaro Martinez kotiran na 75.000.000.

DE KATELAR NASLEDNIK VELIKIH DESETKI

Tehnički direktor Milana Paolo Maldini smatra da je Šarl De Katelar naslednik velikih “desetki” Rosonera iz prošlosti: od Đanija Rivere preko Ruda Gulita i Dejana Savićevića do Ruija Košte.

Svi veliki timovi Milana u prošlosti su imale vanserijske ofanzivne plejmejkere, a u prošloj sezoni je to bila jedna od retkih bolnih tačaka u Piolijevoj mašineriji.

Na poziciji ofanzivnog pleja su se smenjilali Brahim Dijaz, Rade Krunić i Frank Kesi i nijedan nije prošao ispit sa odličnom ocenom, tako da je jedan od prioriteta u ovom prelaznom roku Milana dovođenje prave “desetke”, dostojne velikih prethodnika.

Izbor je pao na mladog Belgijanca koji po svom profilu u potpunosti odgovara poslovnoj filozofiji aktuelnog Milana. Maldini je spreman da potroši 40.000.000 evra za De Katelara, a nalazi se i u privilegovanoj poziciji jer već mesecima održava veoma prisne kontakte sa okruženjem fudbalera Briža.

Pored De Katelara, Milan je u Brižu bacio oko i na Holanđanina Noa Langa. Reč je o talentovanom 23-ogodišnjem ofanzivnom fudbaleru koji može da igra na više mesta. Njegova cena je duplo manja u odnosu na De Katalereovu.

TIHA REVOLUCIJA U INTERU: POLOVINA TIMA ĆE BITI PROMENJENA

Čak 13 od 25 igrača na spisku Simonea Inzagija iz prethodne sezone je već napustilo Inter ili će to uraditi u sledećih par nedelja. Generalni direktor Bepe Marota i sportski direktor Pjero Auzilio rade u tišini na revoluciju sastava Nerazura.

Milan Škrinjar, Stefan De Fraj i Alesandro Bastoni su na spisku igrača koji mogu da napuste Apijano Đentile. Treba napomenuti da samo dvojica od trojice mogu da odu i to pod uslovom da je jedan od njih Stefan De Fraj. Oko Holanđanina je počelo nešto da se pomera. De Fraj nije imao konkretne ponude do sada, ali bi Mančester Junajted sa Erikom Ten Hagom mogao da uđe u igru.

S druge strana čini se da je Škrinjar bliži izlaznim vratima od Bastonija. Za Slovaka je zainteresovan PSŽ. Francuzi nude 50.000.000 evra, Inter traži 80.000.000 i Nerazuri bi bili zadovoljni da zatvore posao sa sumom koju su dobili za Ašrafa Hakimija, dakle između 65.000.000 i 70.000.000 evra.

Savršen scenario za Inter bi bio da proda Škrinjara i De Fraja i da dovede Nikolu Milenkovića i Glejsona Bremera. Obe operacije bi trebalo da koštaju Inter oko 30.000.000 evra. I Milenković i Bremer imaju dogovore sa klubovima da budu pušteni za 15.000.000 evra. Istina gazda Torina pokušava da “izigra” dogovor sa Bremerom, ali igrač je već dao čvrsto obećanje i reč Maroti tako da su u Interu mirni i puštaju Urbana Kaira da se malo “izduva” pre nego što prihvati realnost i činjenicu da dogovori treba da budu poštovani.

JUVEOV IDEALAN TIM

U Kontinasi već imaju savršen tim za sledeću sezonu: Ščensni - Danilo, De Liht, Kulibali, Emerson Palmijeri - Lokateli, Pogba, Rabio - Di Marija, Vlahović, Kjeza. Dakle, četiri nova elementa bi trebalo da popune tim Maksa Alegrija: Kulibali, Emerson Palmijeri, Pogba i Di Marija.

Francuski as i argentinski mađioničar su praktično na korak od Kontinase, Emerson Palmijeri je na dohvat ruke dok je oko Kulibalija sve i dalje u igri. Neće biti lako ostvariti sve što je zacrtano, ali su dobre šanse da dobar deo bude realizovan pogotovo ako gazda Napolija De Laurentis shvati da mu je bolje da uzme neki novac za Senegalca nego da ga izgubi gratis sledećeg leta.

Paralelno, Juve radi na blindiranju De Lihta, poslednje informacije kažu da dve strane mogu da se dogovore na bazi niže raskidne klauzule, oko 80.000.000 evra.

FABIJAN RUIZ POSTAJE SLUČAJ

Fabijan Ruiz (©Reuters)Fabijan Ruiz (©Reuters)

Napoli i Fabijan Ruiz su u klinču. Predednik Aurelio De Laurentis ne želi da poveća ponudu za platu Špancu za produžetak ugovora, a Fabijan ne želi da potpiše ugovor po ponuđenim uslovima. Španski klubovi i par timova iz Premijer lige ne žele da plate 30.000.000 do 40.000.000 evra za igrača koga sledeće godine mogu da dobiju gratis. Tako smo došli u vrlo sličnu situaciju kao sa Arkadijušom Milikom. Naime, iz De Laurentisovog “enturaža” prete da će isključiti iz tima Fabijana Ruiza i ostaviti ga da trenira sam u Kastel Volturnu bez mogućnosti da igra utakmice čitavu sezonu.

Osim Fabijana Ruiza, u Napoliju su nezadovoljni statusom i Kalidu Kulibali i Mateo Politano koji je već tražio da bude prodat, a i Dris Mertens je u potrazi za novim klubom. Jedina vest u kontratendenciji je stigla od Pjotra Zjelinskog koji je poručio da želi da ostane u Napoliju. Poljak je na meti nekoliko klubova a najozbiljnije interesovanje je pokazao Bajern.


tagovi

Šarl de KetelarFabijan Ruiz PenjaBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara